ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 6 - 9. ročník III2-13-17.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
III/2 XVII A
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
JAK POŘÍDIT KVALITNÍ SNÍMKY PRO PROJEKTY V POZEMNÍ FOTOGRAMMETRII METODICKÝ NÁVOD
Základy digitální fotografie
Popis produktu: Perfektní kombinace rychlosti a kvality, nový 15,1 Mpix CMOS snímač a obrazový procesor DIGIC 4 v kombinaci s vysokou kvalitou fotografií.
Paměťová média Jiří Beran Paměťová média Jiří Beran.
Technické údaje. * Při výběru fotoaparátu máme možnost volit mezi velkým množstvím přístrojů. * Vodítkem při výběru toho pravého mohou být kromě ceny.
Paměťové karty Paměťové karty patří mezi paměti typu flash memory.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_058 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Přehled a parametry digitálních fotoaparátů
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Vítám Vás u prezentace na téma:. I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy.
Digitální fotoaparáty
Nokia x6  V současnosti nejvyspělejším modelem Nokia xSeries je Nokia X6  v ČR prodává ve verzi s 16 GB vnitřní paměti.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_060 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Lotus NotesJiří Beran Počítačová grafika. Lotus NotesJiří Beran Základní dělení počítačové grafiky: 1) Vektorová grafika – obrázek bereme jako množinu.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.17/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
Vlastnosti digitálního fotoaparátu
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.1 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě BIT, BYTE, PŘEDPONY Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Astronomická fotografie
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 2 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Optická média.
MÉDIA.
Použití filtrů ve fotografii
Digitální Fotoaparát Kodak EasyShare C1013.
Digitální fotografie 1.část ZS 2009 Pojem digitální fotografie Barevné modely Formáty digitálního obrazu Typy digitálních fotoaparátů Základní úpravy digitální.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Objektivní optické přístroje
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
Informatika vnější paměti – paměťové karty, usb disky, ssd
DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁTY
SKLADBA PC 13 OP VK VYT 2.13 Čtečky paměťových karet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotografické příslušenství Číslo DUM: III/2/VT/2/3/46 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika.
Fotografování (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_20_ Fotografický přístroj a filmová kamera.
2.2 Flash paměti. princip  podle způsobu zapojení paměťových buněk i principu jejich práce rozlišujeme mžikové paměti typu NAND  karty, USB disky, SSD.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_52_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Paměťová.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Ostatní fotografické potřeby 3. ročník Zbožíznalství.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Nejnovější kamera Panasonic HDC-HS700. Základní parametry Rozlišení :(1080x60) Pixel 14,2 megapixelové snímky, 13,3 kps (snímky za sekundu) fotografií.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Periferní zařízení počítače - opakování
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skenování fotografie
Optické přístroje VY_32_INOVACE_59_Optické přístroje
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Operační pamět počítače-RAM
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SKLADBA PC 13 OP VK VYT 2.13 Čtečky paměťových karet
Inf Formáty grafických souborů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotografické příslušenství
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika ročník III

Informatika Základy digitální fotografie – digi příslušenství Mgr. Vilém Nejezchleb akt.idnes.cz/p/digitalni- fotoaparat-nikon-d40- black ii-af-s- dx/791721//

Paměťová karta Některé digitální fotoaparáty mívají vestavěnou paměť o minimální velikosti, ta slouží spíše jako záložní varianta pro nouzové využití. V nejlepším rozlišení a s minimální kompresí uložíte do vestavěné paměti přibližně tři až čtyři snímky. V současné době se setkáte prakticky se čtyřmi typy karet – Compact Flash (dnes jen v zrcadlovkách), SD/SDHC (nejrozšířenější karty napříč všemi značkami), xD (miniaturní karty používané ve starších modelech Olympus a Fujifilm), Memory Stick (středně velká karta používaná u digitálů Sony).

Paměťová karta Při výběru karty dejte pozor na kompatibilitu, nyní se to týká pouze SD karet – do kapacity 2 GB se jedná o karty SD, kapacitu vyšší jak 2 GB mají karty s označením SDHC, ty nemůžete použít ve starším digitálu, naopak to ale jde. Novinkou letošního roku jsou ještě karty SDXC. Ohledně kapacity karet je dobré dodržovat pravidlo, které říká, že je lepší mít více karet s menší kapacitou (cca 2-4 GB), než-li jednu velkokapacitní kartu. V případě fyzického poškození totiž nepřijdete o všechny snímky.

Předsádky V případě kompaktů jste obvykle limitováni použitým objektivem. Uživatelé zrcadlovek mohou objektivy vyměňovat. Výrobci kompaktů však myslí na vše, a tak připravili rozšiřující předsádkové čočky, které prodlouží ohnisko objektivu (telepředsádka) anebo jej naopak udělají širším (širokoúhlá předsádka). Před pořízením předsádky je dobré zjistit si její parametry – kolikrát prodlouží či zkrátí ohnisko objektivu a zda je vůbec možné ji na váš typ digitálu použít.

Externí blesk Pokud fotografujete častěji v interiéru nebo ve zhoršených světelných podmínkách jistě byste ocenili větší výkon vestavěného blesku. S možností využít standardní externí blesk se setkáte pouze u pokročilých kompaktů a zrcadlovek, které mají zvláštní sáňky pro připojení blesku. Blesk se do sáněk zasune a poté jej můžete ovládat kombinovaně v menu fotoaparátu anebo v menu blesku.

Fotografické filtry Fotografické filtry je možné rozdělit na dvě ucelenější skupiny: Filtry efektové a filtry, které mají ochranou funkci a zároveň zlepšují podání obrazu. Mezi filtry z druhé skupiny patří UV filtr, skylight filtr a polarizační filtr. UV či Skylight filtr by měl být nedílnou součástí vašeho objektivu. Oba dva filtry zlepšují podání barev a především chrání objektiv před možným poškrábáním vstupní čočky.

hoya-evo/