Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
Advertisements

PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
 Vzdělávací mobilita jednotlivců podporuje mobility v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a mládeže, rozsáhlé akce Evropské dobrovolné služby a sdílené.
1 Strojírenská 657/6, Žďár nad Sázavou 1. 2 Mobilita do Francie „země galského kohouta“  konference na krajském úřadě k zahájení projektu  prohlídka.
Propojení psychologie dopravy a klinické psychologie PhDr. et Mgr. Š tefan Medzihorský, předseda ČAPPO, rektor Vysoké školy aplikované psychologie Konference.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT DER ÖFFENTLICHEN.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
MÁTE VE SVÝCH DATECH NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ. Stávající datový sklad Pasivní homologace adresy Identifikátory subjektu IČ, jméno, příjmení, domácnost (první.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Podpora napojení logistických center na železniční dopravu Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Autor.
Program podpory inovačních podnikatelských inkubátorů.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ II. Podniky podle sektorů a hospodářských odvětví.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
CESTA PRO CHYTROU BUDOUCNOST. SMART CITIES Teorie?Koncepce? Realita? Neohraničený urbanistický koncept Informační technologie pro efektivní správu měst.
Informační a poradenské centrum ZČU
Představení společnosti
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Ústav technicko-technologický
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Co je program CEF? Nástroj pro propojení Evropy (Connecting Europe Facility – CEF) je zaměřen na poskytování finanční pomoci Unie na transevropské sítě.
Centrum společných služeb
Projekty sdružení CzechInno na podporu inovačního podnikání
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Inovace a regionální rozvoj
METODIKA ZAVÁDĚNÍ UIS NA JINÝCH UNIVERZITÁCH
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Univerzitní město Olomouc
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Ohlédnutí za uplynulými lety a rozvojová vize
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Představení projektu.
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Technologická platforma silniční doprava
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Praktické přínosy WEP pro české podniky
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Energetický management budov
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu

CLB se stane jedním z prvních technologických parků v České republice, se zaměřením na nízkoenergetické stavby. Jeho střednědobým a dlouhodobým cílem je být:  vědeckotechnický park a centrum pro reálné využití nízkoenergetických staveb a technologií  vědomostní základna  testovací středisko  kompetenční centrum pro výzkum a uvádění inovativních technologií, trendů a znalostí v oblasti nízkoenergetických staveb, včetně implementací v praxi pro partnery v České republice, Slovenské republice, Německu a Rakousku.

 budova Centra s téměř nulovou spotřebou energie  praktické využití obnovitelných zdrojů energie již při výstavbě Centra  inteligentní budovy - důraz na inteligentní měření a regulaci systémů  poskytovat nájemníkům možnost testování nových technologií  využití nejnovějších trendů s řešením pro energeticky účinné budovy

Koncentrace na firmy zaměřené na nízkoenergetické stavby je prioritou  koordinace, spolupráce, vzájemné působení Služby Centra pro všechny nájemníky  technické zázemí  občerstvení a stravování  zadávání veřejných zakázek na výzkum a vývoj programů  právní a obchodní poradenství Platforma pro diskusi  lobování  konferenční centrum a hala  přípravy, vzdělávání, konference, semináře

Město Písek se může stát významným regionálním centrem inovací, vědy a výzkumu (díky velmi dobrému umístění mezi Českými Budějovicemi (50 km), Plzní (85 km) a Prahou (100 km), s velmi dobrou dopravní dostupností a dobrým spojením do Rakouska, Lince (140 km), Bavorska a Pasova (130 km). Objekt je umístěn na pozemcích KN no. 847/1 a KN no. 2770/4, KN 315/3 v Píseckém katastru nemovitostí, v ulici Vladislavova.

 RG Group, a.s., společnost je provozovatelem Centra nízkoenergetických staveb.  hlavní obchodní účel RG Group a.s., je provoz centra CLB, se zaměřením na inovace v oblasti stavebních technologií a řízení, regulačních, inteligentních systémů budov, klimatizace, rekuperace tepla, topení, energie, které jsou spojené s pasivními a nízkoenergetickými domy. Hlavní partneři projektu: ČVUT - České vysoké učení technické - zajištění přenosu poznatků vědy a výzkumu v oblasti stavebních technologií do praxe, Technologické centrum Hradec Králové, se zaměřením na technologie a automatizaci informačních a komunikačních technologií, HS Project, SIMETI, s. r. o.

 vytváření infrastruktury pro průmyslový výzkum, technologický vývoj a inovace zaměřené na nové stavební technologie  zrekonstruovaný brownfield objekt v bývalých kasárnách v Písku, bude pracovat s téměř nulovou spotřebou energie, využívat obnovitelné zdroje energie, inteligentní systémy měření a regulace  tvorba technologického parku a podnikatelského inkubátoru o celkové rozloze 5000 m2 s výše uvedenými technologiemi  další rozšíření inovačního potenciálu je možné v sousedním technologickém parku v Písku  projekt je zaměřen na inovativní společnosti, které budou používat společná zařízení, konferenční sál s možností školení, prezentací, konferencí a seminářů; což umožňuje také spolupráci mezi podniky, a tím se stává kompetenčním centrem pro nízkoenergetické stavby

Hlavní cílovou skupinou jsou malé a střední podniky, které splňují následující kritéria:  inovační potenciál  mladé a rozvíjející se společnosti pracující v nevhodných prostorech  firmy jsou subdodavatelsky propojené s hlavními nebo průmyslovými vůdci v regionu  společnosti, které mají dobré umístění a dostupnost mezi Prahou, Plzní a Českými Budějovicemi a dalších logistických směrů k Rakousku (Linec) a k Německu (Pasov, Mnichov) Specifickou cílovou skupinou, která používá Centrum jako kompetenční centrum:  organizace a podniky, které používají Centrum pro prezentaci svých technologií, školení a semináře včetně firem, které poskytují technologie pro výstavbu Centra  firmy nebo jednotlivci, kteří se zajímají o pasivní domy nebo organizace, které používají objekt k získání informací, znalostí, k testování tohoto typu objektů v různých provozních režimech Další potenciální partneři a nájemci:  základna Efektivní energie v Jihočeském kraji - Dolní Bavorsko  partnery jsou VTP NET (neformální sdružení vědeckotechnických parků), Česká rada pro šetrné budovy, ČVUT – Fakulta dopravní, Fakulta strojní, Gildemeister a další společnosti zapojené do nízkoenergetických stavebních technologií, měření, řízení inteligentních systémů, klimatizací a zpětného získávání tepla a vytápění.

Děkuji za pozornost RG Group, a. s. Budějovická PÍSEK