GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_11_ODV_654_Str
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Babiččiny recepty Andrea Smáhová, 4. B.
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
TATARSKÁ KUCHYNĚ aneb něco do zobáčku… Autor: noname.
Pokrmy z těstovin.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Ingredience: Recept :.  1 cuketa  Zakysaná smetana  Sůl  Pepř  Barevný pepř  Koření které vám chutná  Vodu na vaření  Chleba nebo  celozrnou.
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Bramboráky.
Příprava stravy v rodině
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Polotovary. Polotovary jsou výrobky, které musíme ještě před konzumací určitým způsobem připravit, dohotovit. Jejich použitím se vyhneme některým činnostem,
Guláše z jatečného masa
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Štědrovečerní večeře.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
BE soup 1 Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Hrachová 16,60 Kč / 21,- Kč Středa.
BE soup 1 Hovězí vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Dýňový krém 10,60 Kč / 16,- Kč Čtvrtek.
BE soup 1 Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Rajská s těstovinou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
PONDĚLÍ Polévka Zeleninový vývar s mušličkami 20,- Kč Polévka Selská polévka 25,- Kč.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ÚTERÝ Polévka Drůbeží vývar s drobením 20,- Kč Polévka Bramborová polévka 25,- Kč.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Příprava pokrmů ze skopového masa
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
Treska na konžský způsob
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Hovězí vývar s játrovou rýží Jemná zeleninová se smetanou
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
BRAMBORÁK Tradiční český recept
Jak si udělat zdravý Zeleninový salát Více výukových souborů na webu: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana

GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (MUSTAFA) Nemáte čas na vaření náročného jídla a doma na vás čekají nedočkavé hladové krky? Ghanské kuře na zeleninové omáčce je tou správnou volbou. Ze základních surovin, které se najdou v každé kuchyni, a se špetkou exotického koření vyčarujete zdravé a chutné jídlo, které zasytí celou rodinu. Recept můžete obměnit a místo kuřecího masa použít čerstvou rybu (v našich vodách zkuste třeba pstruha). Patříte-li ke kreativním kuchtíkům, neváhejte se rozšoupnout a kromě zeleného pepře přidat chilli nebo další koření podle vašeho gusta. Doba přípravy: 40 min Nasytí: 2 osoby

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: ROSTLINNÝ OLEJ 300 G KUŘECÍCH PRSÍČEK 1 VĚTŠÍ CIBULE 4 VĚTŠÍ MRKVE 2 HRSTI ZELENÝCH FAZOLEK 2 VĚTŠÍ RAJČATA 4 LŽÍCE KUŘECÍHO VÝVARU (PŘÍPADNĚ 1 KOSTKA ZELENINOVÉHO BUJONU) ŠPETKA SOLI ZELENÝ PEPŘ 1 STROUŽEK ČESNEKU Postup: Zeleninu (cibuli, mrkev, zelené fazolky a rajčata) nakrájíme na kostky a dohromady podusíme v rozehřáté pánvi na oleji. Jakmile zeleninová směs změkne, přídáme na kousky nakrájená kuřecí prsíčka a osmahneme. Po lžičkách přilijeme kuřecí vývar a osolíme. Na závěr ochutíme zeleným pepřem a vylisovaným česnekem. Zeleninová omáčka je již dost barevná a chuťově zajímavá sama o sobě, hodí se k ní proto vařené brambory nebo jednoduše rýže.

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016