Konference projektu Adaptace sídel na změnu klimatu – praktická řešení a sdílení zkušeností Praha, 3. prosince 2015 Adaptace on-line Miroslav Lupač David.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Studie proveditelnosti datového skladu KrÚ Vysočina - zhodnocení
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Proces řízení rizik.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Psaní právních dokumentů
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
_ KOMUNIKAČNÍ A MEDIÁLNÍ STRATEGIE KAMPANĚ NA 1.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Vnější a vnitřní kontrola
Strategie regionu, obce
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Tiskový mluvčí ZUR 295 Tereza Fojtová, tisková mluvčí MU
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Quo vadis, územní studie krajiny?
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Možnosti on-line/off-line nástrojů
Klíčové aktivity projektu
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Intenzivní podpora škol
Transkript prezentace:

Konference projektu Adaptace sídel na změnu klimatu – praktická řešení a sdílení zkušeností Praha, 3. prosince 2015 Adaptace on-line Miroslav Lupač David Kunssberger Agentura Koniklec, o. p. s.

Adaptace on-line, virtuální prostor Místo pro sdílení informací, aktualit, zkušeností a inspirace pro adaptaci sídel na změnu klimatu AdresaPopis adaptacesidel.czHlavní portál Adaptace sídel adaptacesidel.cz/doskolWeb školní části projektu facebook.com/climadaptHlavní facebookový profil projektu facebook.com/adaptacesideldoskolFacebookový profil školní části projektu twitter.com/AdaptaceSidelTwitterový profil projektu youtube.com/channel/UCRYcRO07H n4KHANe3PbNHhQ Projektový Youtube kanál

Adaptacesidel.cz jednoduchý soudobý vzhled hlavní stránka s aktualitami 7 dílčích sekcí základní informace k dispozici pro všechny uživatele část obsahu dostupná po registraci editace obsahu – jen schválení uživatelé Hlavní strana Asistent Znalostní báze Case studies Mapa Poradna Média Sociální sítě

Znalostní báze klíčová součást portálu obsah doplňován průběžně schválenými uživateli Hlavní vlastnosti kompletní materiály (pokud to dovolují autorská práva) vyhledávání podle klíčů i „fulltext“ u každého záznamu štítky navázaná na Asistenta tvorby Roadmaps, který využívá její obsah Hlavní strana Asistent Znalostní báze Case studies Mapa Poradna Média Sociální sítě

Znalostní báze – typologie Periodikum Výsledky výzkumu Legislativní dokument Webový portál Případové studie a další Typ dokumentu Primární a sekundární hrozba Typ uživatele Velikost sídla Oblast adaptačních opatření a další Tematický klíč Každý záznam báze je zařazen do dvou kategorií Hlavní strana Asistent Znalostní báze Case studies Mapa Poradna Média Sociální sítě

Roadmap cesta k adaptační strategii složená z dílčích kroků založená na vůli komunity podpořit místní adaptaci bez ohledu na důvody a pohnutky spočívá v koordinovaném participativním přístupu zahrnuje analytickou i návrhovou etapu má „politickou“ koncovku 10 kroků místní adaptační „roadmap“

Asistent místních adaptačních roadmap on-line nástroj dostupný na portálu Klíčová inspirace k vytvoření nástroje:  EU-CLIMATE ADAPT  ICLEI USA – ADAPT (nástroje doporučované světovými autoritami místním komunitám pro plánování adaptačních procesů)  Case studies k participativním procesům v AZK 10 kroků - fází k tvorbě adaptační roadmap Hlavní strana Asistent Znalostní báze Case studies Mapa Poradna Média Sociální sítě

Asistent: 1. fáze - INICIACE Iniciace procesu Stanovení místního koordinátora Registrace uživatelů Prohlášení komunity  Stanovení vize a cílů  Zdůvodnění a legitimizace procesu

Asistent: 2. fáze - PROPOJENÍ Posouzení a výběr správného participativního procesu Výběr týmu podle vybraného modelu/souboru kritérií Vytvoření „členské databáze“ týmu Iniciační schůzka týmu Sestavení vazeb v systému (pro participatnivní práci s Asistentem)

Asistent: 3. fáze - DATA Výběr a uspořádání adaptačně relevantních dat o území Založení štítku u relevantních dat ve znalostní bázi Nahrání nových dat do znalostní báze Vytvoření privátního úložiště pro neveřejné dokumenty Nahrání dat neveřejné povahy do privátního úložiště

Asistent: 4. fáze – SITUAČNÍ ANALÝZA Zpřístupnění datových zdrojů členům týmu  Prostřednictvím znalostní báze  Prostřednictvím odkazu do privátního úložiště  Doplňková komunikace na nástěnce Založení štítku u relevantních dat ve znalostní bázi Sestavení adaptačně relevantního obrazu místní situace (klima, hydrologie, využití území, atp.)

Asistent: 5. fáze – ANALÝZA RIZIK Práce se samostatným nástrojem na participativní expertní hodnocení závažnosti hrozeb a zranitelnosti sektorů Provedení výpočtu míry rizika a sestavní výstupu etapa Nastavení parametrů nástroje (např. citlivost) 1. etapa Hodnocení závažnosti hrozeb 2. etapa Hodnocení zranitelnosti sektorů

Asistent: 6. fáze – SHRNUTÍ PROBLÉMŮ Shrnutí klíčových hrozeb a míry rizika Formulace konkrétních problémů souvisejících s definovanými hrozbami Uspořádání problémů dle sektorů Doplnění „divokých karet“

Asistent: 7. fáze – AUTORIZACE ANALÝZY Prezenční schůzka týmu Prezentace dosavadních výstupů, zpřesňování a utřídění analytické fáze Autorizace analýzy

Asistent: 8. fáze – OPATŘENÍ Participativní tvorba návrhů opatření – podle sektorů Vytvoření „titulkových / rámcových“ opatření pro daný sektor (indikativní opatření) Výběr relevantních dokumentů ze znalostní báze Doplnění námětů na konkrétní kroky pro každé rámcové opatření + případná „divoká karta“ Doplnění znalostní báze členy týmu

Asistent: 9. fáze – AUTORIZACE OPATŘENÍ Prezenční schůzka týmu Prioritizace navržených opatření Popis proveditelnosti, odpovědnosti a zdrojů pro realizaci Příprava podkladů pro autorizaci Autorizace navržených opatření členy týmu

Asistent: 10. fáze – FINALIZACE STRATEGIE Utřídění výpisů a sestav Vytvoření dokumentu pro (politickou, rozhodovací) reprezentaci Popis proveditelnosti, odpovědnosti a zdrojů Příprava podkladů pro autorizaci Autorizace navržených opatření členy týmu Doplnění záznamů ve znalostní bázi o štítky jednotlivých fází roadmap, k nimž se dokument vztahuje

Děkuji za pozornost Miroslav Lupač Projekt Adaptace sídel na změnu klimatu je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska

Vzorec širokoúhlého textu (16:9) Test poměru (Měl by mít kruhový tvar) 16×9 4×3