Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) započala svou činnost již po roce 1920. Ta byla násilně přerušena válkou a poté totalitním komunistickým režimem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
Studijně-poznávací návštěva Ankary –
Dobrovolnické centrum při Farní Charitě Litomyšl
Sociální služby SOZ.
Je územní složkou Diecézní charity Litoměřice a má samostatnou právní subjektivitu. Jejím posláním je pomoc lidem v nouzi, která vychází z křesťanských.
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
Charitní pečovatelská služba v novém aneb vstupte prosím... Oblastní charita Kroměříž CHARITNÍ PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Malý Val Kroměříž Tel: 573.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
Farní charita Prachatice
Česká republika Demokratický stát.
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Poválečné Československo
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka
Domácí péče Home care.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Poválečné Československo do roku
Náhradní rodinná péče -NRP
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_87 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Dobrovolní hasiči.
VY_32_INOVACE_CER_11 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Historie lázeňství - řešení Jméno autora:Mgr.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_98 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Charitativní činnost. Charitativní a humanitární činnost Charita - křesťanská láska k bližnímu (pomoc v nouzi) U katolické církve – název instituce poskytující.
Ústavní péče o děti. pokud se rodiče neumí, nechtějí či nemohou postarat z důvodů na straně dítěte (postižení, chování) dnes je snaha nechat dítě v rodině,
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Dobrovolníci v neziskovém sektoru Historické kořeny dobrovolnictví Dobrovolnictví vzájemně prospěšné Dobrovolnictví veřejně prospěšné Terminologické rozdíly:
Vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc obětem nepokojů Ukrajině Pomoc Charity bude zaměřena na podporu zdravotnických zařízení a následnou pomoc lidem, kteří.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
VOŠP a SPGŠ Litomyšl UNESCO. Lidská práva a svobody Pozornost tématu věnována napříč humanitními vzdělávacími předměty Zapracováno do ŠVP Používány moderní.
Diakonie Církve bratrské celocírkevní sbírka 2016.
MUDr. František Schneiberg
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
FARNÍ CHARITA ČESKÁ LÍPA
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
STUDENÁ VÁLKA 1.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Ing. Dana Kucharčíková, Dis.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
„Pomáháme těm co pomáhají… “
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
Bývalý ČeskoSlovenský prezident
Vážení a milí spoluobčané,
Dobrovolnické programy
Nutricca HAN – certifikovaný kurz
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Nutricca HAN – certifikovaný kurz
již 50 let vzděláváme úředníky veřejné správy
Náhradní formy rodiny. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transkript prezentace:

Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) započala svou činnost již po roce Ta byla násilně přerušena válkou a poté totalitním komunistickým režimem. Po jeho pádu od roku 1990 byla znovu zahájena její nová éra takříkajíc od nuly, protože neexistovala žádná služba, žádné zařízení a nebyl ani jeden zaměstnanec. ACHO tak prošla až do současnosti velmi dynamickým rozvojem. Dnes působí v olomoucké arcidiecézi 29 farních (FCH) a oblastních Charit (OCH) včetně Hospice na Sv. Kopečku, které zřizují či provozují 199 charitních zařízení a služeb, v nichž pracuje více než pracovníků pro téměř více než klientů denně. Dalším mnoha tisícům pomáhají charity jednorázově či opakovaně, a to jak profesionálové, tak více než dobrovolníků. Diecézní středisko ACHO je metodickým, koordinačním a řídícím centrem, které má za úkol být odpovědným za Charitu v celé arcidiecézi podle církevního práva (CIC) a přitom respektovat právní subjektivitu i dobrovolnou činnost jednotlivých složek - farních a oblastních Charit. ACHO poskytuje humanitární (po živelných katastrofách) a rozvojovou (dětské domovy, adopce na dálku) pomoc v zahraničí, především na Ukrajině a na Haiti.

 V době první republiky sdružovala Charita v ČSR několik set sociálně zdravotních ústavů a vykonávala ošetřovatelskou službu v chudých rodinách. Po nuceném omezení činnosti během Druhé světové války a poválečné obnově charitní činnosti přišlo komunistické zestátnění, které znamenalo konec její veřejné sociální práce. Novým začátkem se stal rok 1989, kdy se ve společnosti otevřely možnosti práce na církevním poli a kdy mohla na základě vládního zákona 108/1991 Sb. znovu vzniknout Charita jako organizace, pečující o potřebné.

„ Poušť je krásná tím, že v sobě skrývá studnu.“ Exupery Děkuji za pozornost P. Bohumír Vitásek