Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Nadační fond Městské části Praha 1 SOFOS
Anketa se konala při zahájení kampaně Město Stromů v Krnově na podzim 2008 Anketa o vztazích občanů k životnímu prostředí.
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Fórum Zdravého města 2009 Ing. Jana Čechová politik Projektu Jilemnice – Zdravé město 9. dubna 2009, Společenský dům Jilm.
Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Životní úroveň obyvatel v České republice
SUBURBANIZACE.
Teorie optimální velikosti města
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2011.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
Rozhodnutí o kvalitě místa bydlení dle různých atributů Projekt do ISR Jaromír Hloch ARI.
VLIV DOPRAVNÍHO CHOVÁNÍ OBYVATEL NA KVALITU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Lenka ZAJÍČKOVÁ, Jaroslav BURIAN, Vít VOŽENÍLEK GIS v plánování.
Komunitní plánování sociálních služeb na Podlipansku Výsledky dotazníkového šetření v obci Tatce.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2010.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2012.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Motto: Je zbytečné plánovat, kam jít, když nevíte, kde jste! Názory a postoje občanů ke Slezance.
Spokojenost občanů Kladna s bezpečností Sonda veřejného mínění Statutárního města Kladna – stručný souhrn Již sedmým rokem je realizována sonda.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Zdravotní plán Města Jihlavy Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza marketingu města Bechyně Autor práce: Kateřina Maťhová Vedoucí práce: Ing. Marie Slabá,
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Integrovaný regionální operační program
Vítejte na veřejném fóru
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Plán rozvoje obce Jenštejn
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi
Naplňování indikátorů udržitelného rozvoje Kladno 10/2008
Výsledky projednávání
Strategický plán rozvoje obce pro období
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2013

Dotazníkové šetření města Kladna (12/2013 – 1/2014) – stručný souhrn Již šestým rokem je realizována sonda veřejného mínění s cílem zjištění názoru obyvatel na problematiku všeobecné spokojenosti s úrovní života ve městě Kladně a s úrovní bezpečnosti. Dotazníkové šetření týkající se spokojenosti občanů s místním společenstvím a bezpečností, bylo realizováno v období měsíců prosinec 2013 až leden Vyhodnocení proběhlo v únoru Bylo vyplněno 850 dotazníků, jejichž distribuce byla realizována prostřednictvím středních škol, kde měli studenti zároveň možnost diskuse s primátorem města Danem Jiránkem. Dále byli osloveni rodiče a rodinní příslušníci dětí čtvrtých ročníků základních škol. Pro zjištění názorů seniorů, proběhla distribuce na jejich předvánočních a novoročních setkáních. Dotazník byl také dostupný na webu města. Respondenty lze rozdělit v poměru 60 % ku 40 % mezi ženy a muže. Jedna z úvodních otázek byla zaměřena na zjištění největších předností města Kladna, kde nejčastější odpovědi uváděly sport a sportoviště. Zároveň je dotazovanými vysoce ceněno dopravní spojení s Prahou. Mezi největší negativa města patří dle respondentů nepřizpůsobiví občané a stav komunikací ve městě. Na otázku spokojenosti s městem, jako s místem, kde žijeme a pracujeme, odpovědělo 15% dotazovaných, že je velmi spokojeno a mírně spokojeno je 62 % tázaných. Oproti tomu 23 % obyvatel je s životem na Kladně nespokojeno. Priority, které by mělo město strategicky podporovat, jsou dle názoru obyvatel - zvýšení kvality ZŠ a SŠ, revitalizace nevyužívaných průmyslových areálů, zvýšení počtu parkovacích míst a bezpečnost a plynulost dopravy (kruhové objezdy, BUS pruhy). Finanční prostředky města by měly být investovány do školství, oprav komunikací a rozšíření sportovišť. Místa, která označili respondenti jako nebezpečná, či problematická jsou - Kročehlavy, Dubí a Rozdělov.

Dlouhodobě je oceňována kvalita služeb sportovních zařízení, kdy průměrné hodnocení respondentů je 1,8. Zároveň je vysoce hodnocena kvalita služeb knihoven s celkovým průměrem 2 (hodnocení jako ve škole, tedy 1 až 5). Oproti tomu negativně jsou hodnoceny možnosti podílet se na místním plánovacím procesu (příprava územního plánu apod.) kde je průměrné hodnocení 3,5. Takto byla také hodnocena možnost získání dobrého zaměstnání na území města. Zároveň je negativně hodnoceno využívání webových stránek města Kladna a to v 65 %, resp. 84 % v případě webu V oblasti bezpečnosti pociťuje 63 % obyvatel pocity bezpečí a 37 % obyvatel pocity ohrožení. Rozšíření kamerového systému podporuje 84 % tázaných, ale negativně je hodnocena informovanost obyvatel o umístění kamerových bodů a to v 74 %. V oblasti životního prostředí byla průměrnou známkou 2,3 oceněna kvalita příměstských lesů oproti tomu známkou 3 byla hodnocena kvalita ovzduší, odvozu odpadů a čištění ulic. 86 % obyvatel aktivně třídí komunální odpad a 72 % respondentů pociťuje dostatek kontejnerů pro třídění odpadu. Přičemž nejčastějšími tříděnými komoditami je sklo, papír a plast. V oblasti dopravy bylo pozitivně známkou 1,9 hodnoceno spojení s Prahou a negativně - známkou 3,4 dostupnost parkovišť. Známkou 3,2 byla hodnocena výstavba a rekonstrukce komunikací. Obyvatelé měli také možnost vyjádřit své podněty ke zlepšení života ve městě, přičemž nejčastějšími byly požadavky na zlepšení - komunikací, školství a bezpečnosti. Prevence kriminality

Zastoupení pohlaví respondentů bylo v poměru 60% žen ku 40% mužů MužiŽeny

Věková struktura respondentů

Sociální postavení respondentů

Dosažené vzdělání respondentů

Rozdělení respondentů dle délky života ve městě Kladně

Rozdělení respondentů dle městských částí Kladno – městoKročehlavyRozdělovDubíŠvermovVenkov

Co je dle Vašeho názoru největší předností města Kladna? Sport a sportoviště258 Dopravní spojení s Prahou96 Kultura63 Okolní lesy a příroda58 Množství obchodů32 MHD26 Množství parků a zeleně23 Školství13 Oblastní nemocnice Kladno10 Celkem579

Co je dle Vašeho názoru největším negativem města Kladna? Nepřizpůsobiví občané355 Špatný stav komunikací112 Nepořádek60 Nedostatek pracovních příležitostí38 Nedostatek parkovišť36 MHD34 Nízká bezpečnost20 Kultura20 Nedostatek parků a zeleně11 Celkem686

Vyjádřete míru své spokojenosti s životem ve městě Kladně

Vyberte 3 nejdůležitější priority, které by mělo město Kladno strategicky podporovat: Zvýšení kvality ZŠ a SŠ318 Revitalizace nevyužívaných průmyslových areálů315 Zvýšení počtu parkovacích míst289 Bezpečnost a plynulost dopravy (kruhové objezdy, BUS pruhy)288 Opatření na úsporu energií a zlepšení kvality ovzduší232 Rozšíření ploch zeleně ve městě218 Rozvoj VŠ ve městě194 Aktivní trávení volného času, zejména pro seniory a děti185 Zapojování veřejnosti do rozhodování města127 Levné a rychlé internetové připojení119 Informovanost o kulturních, sportovních a společenských akcích ve městě102

Do jaké oblasti by měly být investovány finanční prostředky města? Školství182 Opravy komunikací155 Rozšíření sportovišť98 Kultura68 Revitalizace průmyslových budov65 Zdravotnictví49 Rozšíření parků a zeleně40 Zvýšení počtu parkovišť39 Možnosti trávení volného času29 Zvýšení bezpečnosti28 MHD28 Celkem781

Která místa ve městě se Vám jeví jako nebezpečná a problematická? Kročehlavy247 Dubí157 Rozdělov134 Švermov108 Náměstí Svobody67 Podprůhon53 Okrsek 439 Okrsek 06 Ostrovec5 Gymnázium5 Celkem821

Zhodnoťte možnosti Vašeho zapojení do rozhodování ve městě podílet se na místním plánovacím procesu (příprava územního plánu apod.) 1= výborné až 5 = špatné stát se členem místní nevládní organizace, zájmových organizací, spolků 1= výborné až 5 = špatné Ø3,540% Ø3,0 40%

podávat přímé žádosti a dotazy na magistrát 1= výborné až 5 = špatné Ø2,6 32%

Jak jste spokojeni s následujícími základními veřejnými službami? zdravotní služby 1= výborné až 5 = špatné sociální služby (např. pečovatelská služba, domovy důchodců) 1= výborné až 5 = špatné Ø2,9 30% Ø2,8 37%

mateřské a základní školy 1= výborné až 5 = špatné střední a vysoké školy 1= výborné až 5 = špatné Ø2,636% Ø2,6 38%

Zhodnoťte prosím kvalitu následujících služeb sportovní zařízení 1= výborné až 5 = špatné divadla 1= výborné až 5 = špatné Ø1,8 43% Ø2,2 38%

kina 1= výborné až 5 = špatné muzea a výstavní síně 1= výborné až 5 = špatné Ø2,4 32% Ø3,0 37%

kulturní domy 1= výborné až 5 = špatné knihovny 1= výborné až 5 = špatné Ø2,5 37% Ø2,0 40%

Jak hodnotíte dostupnost následujících možností? získání bytu 1= výborné až 5 = špatné dobré zaměstnání - pracovní příležitosti ve městě 1= výborné až 5 = špatné Ø3,0 36% Ø3,5 41%

Jak často trávíte volný čas sportovními aktivitami? nikdysporadickyobčasněkolikrát týdnědenně

Vyjádřete spokojenost s prací magistrátu kvalita poskytovaných služeb 1=výborná až 5 = špatná odbornost poskytovaných služeb 1=výborná až 5 = špatná Ø2,7 36% Ø2,7 37%

vstřícnost pracovníků 1=výborná až 5 = špatná rozsah úředních hodin 1=výborná až 5 = špatná Ø3,0 33% Ø3,0 34%

Využíváte webové stránky města?

Vyjádřete pocit bezpečí v místě vašeho bydliště: bezpečíčástečné bezpečíčástečné ohroženíohrožení

Jste dostatečně informován(a) o plošném pokrytí městského kamerového dohlížecího systému, který provozuje Městská policie Kladno? anočástečně anonedostatečněnejsem informován(a)

Podporujete záměr rozšíření městského kamerového dohlížecího systému (dále jen MKDS)? anone

Hodnotíte MKDS jako nástroj pro posílení bezpečnosti ve městě? anone

Přejete si rozšířit MKDS do okolí Vašeho bydliště? anone

Pokud se pohybujete v území monitorovaném MKDS, pociťujete vyšší pocit bezpečí? anone

Třídíte odpad z domácnosti? anone

Které z následujících komodit třídíte?

Je v místě Vašeho bydliště dostatek kontejnerů na tříděný odpad? anone

Jak jste spokojeni s kvalitou následujících položek životního prostředí? veřejné parky a trávníky 1=výborná až 5 = špatná příměstské lesy 1=výborná až 5 = špatná Ø2,836% Ø2,3 38%

zastavěné prostory (zastavěné plochy, výstavba ve městě) 1=výborná až 5 = špatná odvoz odpadů a čištění ulic 1=výborná až 5 = špatná Ø3,0 39% Ø2,7 39%

kvalita ovzduší 1=výborná až 5 = špatná hlučnost v noci 1=výborná až 5 = špatná 36% Ø2,6 Ø3,0 32%

hlučnost ve dne 1=výborná až 5 = špatná Ø2,7

Zhodnoťte prosím kvalitu služeb v dopravě dostupnost parkovišť 1=výborná až 5 = špatná městská hromadná autobusová doprava 1=výborná až 5 = špatná Ø2,6 30% Ø3,4 35%

dopravní spojení s Prahou 1=výborná až 5 = špatná výstavba nových komunikací a rekonstrukce stávajících 1=výborná až 5 = špatná Ø1,9 41% Ø3,2 29%

výstavba a rekonstrukce cyklostezek a chodníků 1=výborná až 5 = špatná Ø2,5 38%

Uveďte náměty, co by se dle Vás mělo ve městě Kladně zlepšit Stav komunikací148 Školství86 Bezpečnost79 Nepřizpůsobiví občané59 Množství parkovišť55 Množství parků a zeleně54 MHD40 Pořádek36 Úroveň průmyslu35 Kultura33 Množství policejních hlídek22 Sport17 Zdravotnictví11 Množství pracovních příležitostí8 Celkem683