1. přednáška, 10.10. 20 12 Seznámení, podmínky kurzu, jeho struktura, rozdělení témat pro semestrální práci Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Podpora meziobecní spolupráce
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
DOK.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz.
Management a rozvoj obcí
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
MINIMATURITY
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Úvod do managementu 1. seminář
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu :„PODPORA STAVEBNÍCH OBORŮ“KONTAKTNÍ MÍSTO PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována.
Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007.
Příprava výzkumného projektu II. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 23. listopadu 2011.
Harmonogram cvičeních Podmínky pro zápočet Informační zdroje
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
1 Řízení znalostí z pohledu práva Seminář č. 4. Opakování Software pro tvorbu projektu jako platforma pro přenos znalostí – pro tým připravující projekt.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Ekonomika veřejného sektoru
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 19. února 2014.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Struktura podnikatelského plánu
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Referent: Lucie Křížová Datum vystoupení: neznámé SŠ KNIH, o.p.s. FRANCHISE MEETING POINT VZD Ě LÁVÁNÍ A ŠKOLENÍ V OBLASTI FRANCHISOVÉHO PODNIKÁNÍ 2. 3.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Ekonomika veřejného sektoru František Svoboda, Konzultační hodiny: čtvrtek, 13-15, kancelář 414
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
 Praha 3 – cesta k CHYTRÉMU MĚSTU Mgr. Alexander Bellu - zástupce starosty.
MINIMATURITY
Informačních systémů veřejné správy
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Ekonomika veřejného sektoru
Ekonomika veřejného sektoru
Autor práce: Michaela Janová
Evidence studijních plánů
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Klíčové aktivity projektu
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
MINIMATURITY
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Potravinářské zbožíznalství
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Transkript prezentace:

1. přednáška, Seznámení, podmínky kurzu, jeho struktura, rozdělení témat pro semestrální práci Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška

Pozadí této přednášky 2 Úspěšný projekt FRVŠ 2012 (především proto, že byl levný) Řešitel: PhDr. Aleš Pekárek (živý SKYPE vstup) Spoluřešitel: doc. Rudolf Vlasák Hlavní guru: Mgr. Jakub Štogr (přednáší tento pilotní běh – řešitel je v současné době kontraktován v Haagu)

Smysl přednášky 3 v ČR na veřejných školách zatím nevyučováno. Na některých soukromých školách vyučováno např. vnitráky, takže logicky se taková přednáška bude zřejmě lišit od této eGovernment = velmi komplexní a složitá záležitost. Nikde se nevyučuje = nikdo tomu moc nerozumí = veselé tunelování státního rozpočtu + implementace je často tristní (viz např. současné problémy s registrem vozidel, sKarta, INDOŠ apod. atd. apod. atd.) primárním smyslem přednášky je uvést studenty ÚISK do problematiky takovým způsobem, aby už dále věděli, o co vlastně kráčí a nenechali se zmást

Smysl pilotu 4 hlavním cílem tohoto pilotního běhu je společně s posluchači otestovat navrženou strukturu a vytvořený obsah přednášky posluchači budou zapojeni do evaluace, která proběhne již v prosinci 2012 (vzledem k pravidlům FRVŠ) - elektronický dotazník veškeré informace a aktuální přednášky (PPT) a učební texty (DOC) k nalezení na

Harmonogram pilotu ZS 12/13 5 Domácí příprava = studium příslušného PPT a DOC z webu projektu 1. Úvodní přednáška Obecně o eGovernmentu (definice, historie, EU, ČR, současná situace) - domácí příprava 3. Informační systémy veřejné správy - domácí příprava 4. Opakované využití informací veřejného sektoru (PSI re-use) Elektronická participace (eParticipation) Elektronické zadávání veřejných zakázek (eProcurement) Elektronické zdravotnictví - domácí příprava 8. eIDM, inkluzivní eGovernment eGovernment pro podnikatele Budoucnost eGovernmentu v Evropě a ČR

Představení studentů 6 Každý student se představí (kolečko) co jsem zač (jméno, téma Bc. práce, praxe, co bych chtěl v životě) proč se zajímám o eGovernment? co od pilotu (přednášky) očekávám

Podmínky ke zkoušce 7 Max. 2 absence ze 7 plánovaných přednášek + workshop (kdo nemůže na workshop, tak jen jedna absence!!) Seminární práce na vybrané či zvolené téma z oblasti „současná situace v ČR – kritická analýza“) V lednu/únoru 2013 – dva termíny zkoušky (řádný + opravný) Student může i rovnou na opravný, když si troufne. Seminárku (max. 15 stran) poslat do týdne před zvoleným termínem zkoušky na

Témata k rozebrání 8 Současný stav v ČR v oblasti: eParticipace eVoleb eHealth eProcurement Informační systémy veřejné správy (ISVS) – analýza největších tunelů eGovernmentu pro podnikatele (daně, registrace, insolvence...) eJustice opakovaného použití informací veřejného sektoru (PSI re-use) + jejich otevřenosti eGovernance (jak veřejná správa používá IT ke svému vlastnímu chodu) základních registrů

DOTAZY 9 Pokud nějaké, vše směřujte na v kopii na Realizační tým projektu děkuje pilotním studentům za trpělivost a spolupráci na projektu (můžete si dát do CV)

Příští přednáška: (domácí příprava) PPT + texty budou zaslány koordinátorem projektu všem zapsaným studentům Jinak se znovu sejdeme naživo : Opakované využití informací veřejného sektoru (PSI re-use)