MORPHOLOGY 2015 Olomouc 6. – 8. září 2015. Schůze výboru a plenární schůze ČAS v Olomouci 1. Vzpomínka na zesnulé členy (doc. Linc) 2. Výroční zpráva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Advertisements

Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Účast veřejnosti ve veřejné správě Výkon ústavně zaručených práv II. 31. března 2014.
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
Členská schůze Klub nemocných cystickou fibrózou
II. ŘÁDNÁ VALNÁ HROMADA ČESKÁ ASOCIACE ČISTÍCÍCH STANIC
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Ekonomika neziskových organizací
Pamětní Jeseniova plaketa České anatomické společnosti
MORPHOLOGY 2012 Hradec Králové 9. – 12. září 2012.
Sdružení veřejně prospěšných služeb. SVPS Základní informace Sdružení veřejně prospěšných služeb je nezávislá organizace s působností na území celé České.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Okresní sdružení ČUS Tábor
XXVIII. Sjezd ČLK, Praha Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK 11/ /2014 XXVIII. Sjezd ČLK, Praha
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
Sociální stipendia 2. Sněm RVŠ 18. května 2006 Klára Poláčková, předsedkyně SK RVŠ, místopředsedkyně RVŠ.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Nestátní neziskové organizace.
Informace o činnosti Společnosti revizního lékařství ČLS JEP
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Transformace NNO dle NOZ od roku 2014 Mgr
Česká asociace Sport pro všechny, občanské sdružení
Obchodní společnosti III. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Soukromé vysoké školy do Akreditaci získalo celkem41 SVŠ reálně působí40 SVŠ 1 SVŠ se spojila s VVŠ.
ČLENSKÁ SCHŮZE Návrhy usnesení Návrhy usnesení Usnesení č. 07/12/08-1: „Členská schůze volí pro zápis z členské schůze zapisovatelem.
Návrhy usnesení Členská schůze sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty Restaurace u Boudů
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
Sociálně pedagogická činnost v neziskovém sektoru Zimní semestr 2013.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují zákonem stanovené údaje o podnikatelích.
Seminář k problematice úpravy Stanov spolků dle nového občanského zákoníku Jihlava 31. března 2015.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
1© Rödl & Partner Mgr. Václav Vlk | Konference Nové soukromé právo | Zástupce kolektivního statutárního orgánu vůči zaměstnancům (ve.
Orgány právnické osoby Jednání za právnickou osobu.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Dopad nového občanského práva na nestátní neziskové organizace JUDr. Hynek Pečinka.
Zdravotnická Záchranná Služba Historie Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR MUDr. Jiří Štětina – poslanec PSP ČR MUDr. Milan Ticháček.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2014.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
„Program rozvoje územního obvodu Zlínského kraje na roky “ Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Nestátní neziskové organizace
Kategorizace osob Dosavadní úprava Nová úprava Osoby Osoby člověk
EU_32_sada1_14_SV_Vláda_Cup
Zpráva kontrolního výboru
Fond rozvoje sdružení CESNET
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
K.S. 1. Pojem: společnost v níž jeden nebo více společníků ručí za závazky společnosti do výše svého nesplaceného vkladu zapsaného v obchodním rejstříku.
Okresní sdružení ČUS Tábor
Právní formy neziskových organizací Mgr. Jaroslav Benák jaroslav
PBSNPB2: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace: spolky a pobočné spolky Jakub Pejcal ESF MU, Katedra veřejné ekonomie.
Veřejná obchodní společnost
Bratislava 2016.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Sociální práce TEĎ a TADY II
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Valná hromada KS MAS Pardubického kraje
Transkript prezentace:

MORPHOLOGY 2015 Olomouc 6. – 8. září 2015

Schůze výboru a plenární schůze ČAS v Olomouci 1. Vzpomínka na zesnulé členy (doc. Linc) 2. Výroční zpráva za rok Zpráva o hospodaření za roky Zpráva revizní komise 5. Změna stanov a názvu vynucená novým občanským zákoníkem 6. Smlouva s ČLS JEP 7. Složení výboru, Regionální důvěrnící ČAS – aktualizace 8. Ocenění ČAS 9. Cestovníh příspěvek ČAS + EFEM Informace pořadatelů o kongresu Morphology Budoucí Akce ČAS Zpravodaj ČAS – 1x ročně v pdf rozeslat + na webu (personalia – noví členové, významná životní výročí, obhájené disertace, habilitace, změny ve vedení pracovišt+ anonce akcí + anonce publikací a výstupů pro výuku z morfol. pracovišť) 14.Aktualizace adresáře

Doc. MUDr. Rudolf Linc – Čestný člen ČAS

3. Zpráva o hospodaření – doc. Kučera 4. Zpráva revizní komise – doc. Sedláčková, doc. Vajner, prof. Míšek

5. Změny ve statutu vědeckých společností a právním rámci jejich činnosti vyplývající z nového občanského zákoníku – informace ze semináře Rady vědeckých společností Klíčové změny: - sdružení se nadále považují za spolky - veškeré dostupné údaje jsou převedeny z Ministerstva vnitra na Spolkový rejstřík u rejstříkového soudu - statutární orgán musí být uveden v rejstříku a aktualizován Co je potřeba z naší strany udělat: A) nahlásit statutární orgán, doložený zápisem z voleb (zejména pokud bychom příští rok žádali o dotaci), online formuláře pro rejtřík spolků jsou na B) změnit název společnosti, do , název musí být změněn nejvyšším orgánem tj. členskou schůzí – místo o.s budeme z.s. to znamená zapsaný spolek – doložit zápisem ze schůze C) do uvést znění stanov společnosti v soulad s NOZ ad A) statutární orgán se dokládá stanovami – snad půjde použít stávající, musí se uvést název, počet členů, způsob jednání, vznik a zánik funkce (volební období), údaje o členech (u nás předseda): jméno, bydliště, čestné prohlášení ohledně bezúhonnosti a neexistenci insolvenčního řízení ad C) je třeba stanovy projít, ujasnit si, co chceme změnit z vlastního popudu – jak jsem studoval stanovy obou společností nemusíme zásadně měnit fungování společnosti, jen je třeba jinak definovat a formulovat určité pasáže a použít termíny odpovídající NOZ

6. Smlouva s ČLS JEP

Výbor ČAS od do Předseda: doc. MUDr. Ondřej Naňka, Ph.D. 1. místopředseda: Prof. MUDr. Jaroslav Mokrý, Ph.D. 2. místopředseda: Prof. RNDr. Petr Dubový, CSc. Vědecký sekretář: Prof. MUDr. Karel Smetana, DrSc. Pokladník: doc. MUDr. Tomáš Kučera, Ph.D. Revizoři: doc. MUDr. Miroslava Sedláčková, CSc. Prof. MVDr. Ivan Míšek, CSc. Členové výboru: Prof. MUDr. Rastislav Druga, DrSc., Doc. RNDr. Pavel Fiala, CSc., Doc. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D., Doc. MUDr. Dáša Slížová, CSc., Doc. MUDr. Zbyněk Tonar, Ph.D. Náhradník – doc. MVDr. Luděk Vajner, CSc.

7. Podmínky pro vyplacení cestovního příspěvku ČAS 1. Každoročně lze poskytnout příspěvek na cestovné do celkové výše ,- Kč na zahraniční studijní pobyt nebo aktivní účast na zahraničním vědeckém setkání či na významné mezinárodní akci pořádané v ČR. Jednotlivý příspěvek může být nejvýše 5.000,- Kč 2014 – dr. Čížková 2015 – zatím nic

Budoucí sjezdy ČAS 2015Olomouc 2016Slovensko 2017Plzeň 2018Praha