Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0077 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_08.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně Tlakové požární hadice.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zkoušení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Technické prostředky v požární ochraně Požární žebříky.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_03.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Technická mechanika – Čepové tření
Technické prostředky v požární ochraně Sací koš. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Oběhová soustava – mízní systém
Převody čísel. soustav - opakování
Telecí maso - charakteristika
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Aranžérské pomůcky a nářadí
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
VY_32_INOVACE_Sikorova_
Mocniny s racionálním exponentem II.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Charakteristika a dělení drůbeže
PICTURES FOR DESCRIPTION
Prostory v provozovně společného stravování
Výroba dezertních hmot 1
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Deratizace, dezinsekce a dezinfekce
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Výroba šumivých prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Úprava výrobků před pečením 2
Skopové maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy - Opakování
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Fyzika – Jednoduchý elektrický obvod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ELEKTROTECHNIKA Řazení kondenzátorů – sériové řazení
Technické prostředky v požární ochraně
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Úpravy algebraických výrazů
Základní pojmy fyziky atomu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_08

Předmět: Obchodní provoz Ročník: 1. Vytvořeno: říjen 2013 Jméno autora: Ing. Lenka Orálková Škola: Odborné učiliště a Praktická škola, Mohelnice, Vodní 27 Anotace: Prezentace je určena žákům 1. ročníku oboru Prodavačské práce jako výukový materiál. Seznamuje žáky s ochranou zboží před zcizením během prodejní doby a před zničením zboží. Klíčová slova: ochrana zboží před zcizením a zničením Předmět: Obchodní provoz Ročník: 1. Vytvořeno: říjen 2013 Jméno autora: Ing. Lenka Orálková Škola: Odborné učiliště a Praktická škola, Mohelnice, Vodní 27 Anotace: Prezentace je určena žákům 1. ročníku oboru Prodavačské práce jako výukový materiál. Seznamuje žáky s ochranou zboží před zcizením během prodejní doby a před zničením zboží. Klíčová slova: ochrana zboží před zcizením a zničením Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Orálková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Orálková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

 Kolektiv pracovníků prodejny je povinen dbát na to, aby nedocházelo ke zcizení zboží jak během prodejní doby, tak i po uzavření prodejny.  Péče o zboží je součástí ochrany majetku. Obr.1

 dobrá organizace práce,  vybavení prodejny různými pomůckami (zrcadla, průmyslová televize, bezpečnostní cenovky – magnetizované a připevněné na zboží plastikovým kolíčkem, které u východu z prodejny signalizují zloděje),  dispoziční řešení prodejny. Obr.2 Obr.3 Bezpečnostní rámy u východu

Obr.4 Obr.5 Obr.6

Obr.7

 Je zaměřena zejména na: dodržování hygienických a bezpečnostních předpisů, správnou manipulaci se zbožím, vhodné a bezpečné uložení zboží ve skladě, vhodné a bezpečné vystavení zboží v prodejní místnosti, dodržování preventivních opatření, např. proti hlodavcům, hmyzu.

Dodržování hygienických předpisů Lžíce Pracovní plášť Kleště Lžíce Obr.8Obr.9 Obr.10Obr.11

Obr.12 Obr.13 Obr.14 Obr.15

Obr.16 Obr.17 Obr.18

1.Jak lze chránit zboží před zcizením během prodejní doby? Odpověď: 2.Jak lze chránit zboží před zničením? Odpověď:

 KAPLOVÁ, Františka. Obchodní provoz pro střední odborná učiliště obor Prodavač. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2001, ISBN  NOVOTNÝ, Mojmír. Obchodní provoz pro střední odborná učiliště. Praha: Nakladatelství Fortuna, 2003, ISBN  Zdroj obrázků: Galerie MS Office.  Obrázky 1 až 18 – vlastní tvorba autora. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Orálková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Orálková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.