Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah prezentace Kdo jsme Co je hipoterapie Náš cíl
Advertisements

PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
CSR interní kampaň.
Logo.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Marketing a sport Ing. Petr Hedrlín.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Představení klubu manažerů
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
EVVO v Plzeňském kraji.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Návrh koncepce a implementace CSR Česká zemědělská univerzita Jan Burian - ČZU Lucie Ceplová - ČZU Tereza Dohnalová - UK Kateřina Klimentová - ČZU Tereza.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Č ESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V P RAZE  Založena v roce 1906  6 fakult  studentů  Univerzita třetího věku Strategie CSR na ČZU  Výzkumná univerzita.
SPOLU na Č ZU,,Přetváříme teoretické znalosti do praxe přímo v areálu ČZU“
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
RegioTalent – Regionalisierung ohne Grenzen1 Posouzení zřízení coworkingového centra v Jindřichově Hradci Leden 2015, Vypracovaly: Božejovská Martina,
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Michaela Neuhöferová (UK) Michaela Nováková (UK) Ondřej Vršecký (ČZU)
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Společensky odpovědné podnikání
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Institucionální plán Zařazení projektu: 2 – Diverzifikace a dostupnost Zajištění poradenských služeb a služeb pro podporu rovných příležitostí.
Zapojení JMK do kampaně „Dost bylo plastu“
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová (VŠE) Martin Kopecký (ČZU)

Aktuální stav CSR V dlouhodobém záměru i prvky spol. odpovědnosti  Zvyšovat kvalitu akademického prostředí a podporovat studentské spolky  Podpora podnikatelských inkubátorů, technologických a inovačních center  Spolupráce s praxí  Podpora znevýhodněných osob  Poradenské služby zájemcům o studium  Rozvoj kariérového poradenství  Ekonomický a efektivní provoz  Podpora bezbariérového ubytování znevýhodněným  Konkurence dodavatelů v oblasti stravování a podpora speciálních stravovacích potřeb Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy2

Aktuální stav CSR Poradenské centrum pro studenty Fungování různých studentských klubů Možnost bezbariérového přístupu v prostorách VŠE Menza se zdravou výživou Tříděný odpad Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy3

Zelené kurzy Zavedení tzv. zelených kurzů:  běžné i blokové kurzy,  vlastní, primárně environmentálně zaměřené projekty,  uskutečnění i v praxi,  spolupráce s konkrétními neziskovými organizacemi. Příklady spolupráce s konkrétními neziskovými organizacemi:  Domov Sue Ryder –sběr přebytečného oblečení, společenské akce pro seniory apod.  Český svaz ochránců přírody –přednášky o ochraně přírody, akce typu „Ukliďme svět“ apod. Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy4

Zelená odpadům a třídění Zvýšit počet košů na tříděný odpad. Rozšířit koše na sběr nebezpečného odpadu:  baterie,  tonery,  žárovky. Soutěž o sběr papíru. Využívání výhradně recyklovaného papíru. Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy5

Zelený životní styl Zavedení Fair Tradových prodejních automatů. Hlídané stojany na kola. Aplikace s vyznačenými cyklostezkami. Více propagovat zdravou menzu na VŠE  Propagační materiály: Letáky, plakáty, …  Zavedení slevových kódů. Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy6

Cíl kampaně CSR Ukázat okolí: „Jsme zodpovědní za životní prostředí kolem nás.“ Snadný přístup k informacím spojeným s naší CSR aktivitou. Marketing školy:  zveřejňování aktivit na webu školy,  profil na sociálním sítích CSR aktivit VŠE,  informovat prostřednictvím článků ve školním časopise,  zapojení CSR kampaně v rámci nového dlouhodobého záměru školy pro rok 2015 – Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy7

Děkujeme za pozornost!