Šetrné úřadování na MěÚ v Benešově projekt „Zelený úřad“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
Mikroregion Úhlava Marketingová značka jako nástroj udržitelného rozvoje.
SOUČASNÁ SITUACE Relativní spokojenost se svozovými společnostmi Výhrady k nákladům PERGO Rekreanti (obecnější problém) DOTAZNÍKY.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Volnočasové projekty a EU financování
Fórum Zdravého města 2009 Ing. Jana Čechová politik Projektu Jilemnice – Zdravé město 9. dubna 2009, Společenský dům Jilm.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Ekologický pilíř – celkový přehled
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
SLAVKOV U BRNA. SLAVKOV U BRNA Prosím seznamte se – Slavkov u Brna Počet obyvatel: Rozloha: ha ORP: obcí První.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
Magistrát města Zlína. INFORMACE O MĚSTĚ Počet obyvatel Poloha210 – 300 m. n m. Rozloha119 km 2.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Jana Kočová Jana Vítková.  Přilákání turistů do města  Karta zlevní pobyt turistům  Rozšíří možnosti pobytu  Zvedne návštěvnost památek.
Místní akční skupina Rakovnicko
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
© Berman Group. Harmonogram procesu tvorby strategického plánu rozvoje města Písku Město Písek.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Adaptace sídel Základní škola SEVER Lužická 1208, Hradec Králové.
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
MĚSTO VARNSDORF INVESTIČNÍ AKCE ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY.
1 Praha 11 a fondy Evropské unie KC Zahrada, Praha 17. května 2011 Úřad městské části Praha 11, Ocelíkova 672/1, Praha 415 This project is implemented.
Kraj Jihočeský / okres Písek Obec s rozšířenou působností Milevsko Město Milevsko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Evropský sociální fond
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Ekologické hotely.
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Výsledky projednávání
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Transkript prezentace:

Šetrné úřadování na MěÚ v Benešově projekt „Zelený úřad“

Charakteristika projektu -projekt byl podpořen v rámci Blokového grantu „Fond technické asistence“ Finančních mechanismů realizace – reciproční studijní cesty islandských a českých expertů

Výstup z projektu KODEX

Úspory ve spotřebě materiálu Co se podařilo zrealizovat redukce tisku na úřadě centrální systém,postupné omezování počtu jednotlivých tiskáren prioritně oboustranný tisk, snížení spotřeby materiálu zelené nakupování nákupy z recyklovaného papíru ekologické čistící prostředky (prozatím pouze v menším objemu) nákup recyklovaných tonerů nákup vozidel s nízkou spotřebou, od místních prodejců, logistika Co se nepodařilo zrealizovat pohon služebních aut na ekolog.pohon, nakupování ekolog. výrobků ve větším objemu -c -tupné navyšování nákupů od místních prodejců

Úspory energie Co se podařilo zrealizovat úsporná osvětlení – maximální realizace v obou budovách úřadu v neúřední dny se ve společných prostorách nesvítí vytápění – zásadní rekonstrukce kotelny v budově B Co se nepodařilo zrealizovat výměna oken a zateplení budov úřadu (finančně náročné, jedna z budov památkově chráněna, naprosto nevhodná k provozu úřadu)

Třídění odpadů Co se podařilo zrealizovat redukce třídění odpadů v obou budovách MěÚ separace a likvidace PC komponentů v koordinaci s Technickými službami s.r.o. maximální využívání nového Sběrného dvora a skládky v Přibyšicích Co se nepodařilo zrealizovat vybudování podzemních kontejnerů u budovy úřadu nákupy minerálních vod ve vratných obalech – kancelář vedení

Společné ekologické projekty Města Benešov a Městského úřadu 1.Ekovláčkem z Benešova do Konopiště 2.Zlepšení vodohospodářské infrastruktury města Benešova 3.Revitalizace části regionálního biocentra Šiberna 4.Zateplení objektu MŠ Dukelská, Benešov 5.Benešovský potok – km 10,865-11,405 Revitalizace a protipovodňová opatření 6.Obnova veřejné zeleně v Benešově I. etapa 7.Obnova veřejné zeleně v Benešově II. etapa 8.Propagace cestovního ruchu v turistické destinaci Benešovsko 9.Zateplení souboru budov SO 01 Dukelská 1818, Benešov

Analýza Kodexu Výstupy – realizovány průběžně Momentální, zásadní změna kodexu – není nutná Strategie na období 2012 – 2014 SWOT analýza Kodexu – každoročně vyhodnocovat rozšířit objem zeleného nakupování zrealizovat pohon služebních aut na CNG zefektivnit separaci odpadu na úřadě pokračovat v reciproční výměně zkušeností s českým a islandským partnerem zřídit pozici ekolog.koordinátora na úřadě

Děkuji za pozornost Mgr. Bc. Miluše Stibůrková