Hustota látky Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření30.7.2012 RočníkŠestý - prima Stručný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: F6/13 Předmět: Fyzika Ročník: 6. Jméno.
Advertisements

Úroky ve slovních úlohách Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Vlastnosti látek − hustota Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Vypařování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkOsmý - tercie Stručný.
HUSTOTA Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_14_29.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 6.ROČNÍK.
Výpočet hustoty látky Hustotu látky můžeme vypočítat, známe-li hmotnost a objem tělesa, které je z dané látky zhotoveno. Vzorec pro výpočet hustoty je:
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 8 Autor: Mgr. Radek Martinák Téma : Určení látek - prakticky Z jaké je to látky???
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Závislost odporu kovového vodiče na teplotě Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Žák naváže na znalosti, které získal o hustotě v prvouce a přírodovědě.
 NÁZEV: VY_42_INOVACE_06  AUTOR: Petr Kubec  OBDOBÍ:  ROČNÍK: 9  VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
C# konzole – Objem kvádru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Věty o shodnosti trojúhelníků
Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Kolmé hranoly, jejich objem a povrch
Opakování 1 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Elektrický proud Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Objem a povrch kvádru a krychle
Kolmé hranoly, jejich objem a povrch
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Leden 2012
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
Jednoduché úrokování Tematická oblast
Elektrická energie Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Rovnoměrný pohyb Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
1. Křížovka Věci, která má tvar, rozměr, říkáme
Vlastnosti látek − hustota
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Příčné zvětšení zrcadla
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Ohyb světla na optické mřížce
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_20_FYZIKA
Hustota-výpočet objemu
Tání pevné látky Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
Hustota Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Násobení lomených výrazů
Coulombův zákon Tematická oblast FYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Dělení lomených výrazů
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Interference na tenké vrstvě
Geometrická tělesa VY_32_Inovace_010KJ-1
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Hustota-výpočet objemu
I.A Výpočet hmotnosti z hustoty
Výpočet hmotnosti tělesa
Obvod a obsah rovnoběžníku
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
Pythagorova věta Tematická oblast Planimetrie Datum vytvoření Ročník
Intenzita elektrického pole
Vlastnosti látek − hustota
Povrch kvádru.
Hustota látky Mgr. Vendula Bílková.
AUTOR: Mgr. Lenka Štěrbová
I.A Výpočet hmotnosti z hustoty
Hustota Máme tři krychličky o objemu 1 cm3. Krychličky jsou z různých materiálů. Pouhým potěžkáním zjistíme, že každá má jinou hmotnost. Měřením na vahách.
Transkript prezentace:

Hustota látky Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný obsahHustota látky – teorie a příklady Způsob využitíOpakování učiva a procvičení na příkladech AutorMgr. Albert Vacek KódVY_32_INOVACE_26_FVAC11

Hustota látky Určuje hmotnost látky v jednotce objemu

Která látka má větší hustotu? Dřevo Voda Sklo Sirup Jak to zjistíš ? Urči pořadí od nejmenší hustoty. Olej Olej a vodaSirup a voda Porovnáme s hustotou vody

Hustotu lze vypočítat podle vzorce ρ = m : V U kapalných látek lze změřit hustoměrem m – hmotnost tělesa V – objem tělesa ρ – hustota tělesa [kg/m 3 ]

Jakou hustotu má těleso ve tvaru kvádru o rozměrech 50cm,2dm,12mm,které má hmotnost 0,6kg ? Vypočítej g/cm 3 a převeď na kg/m 3. m = 0,6kg = 600g a = 50 cm b = 2dm = 20cm c = 12mm = 1,2cm V = a.b.c = ,2 = 1200 cm 3 ρ = m : V ρ = 600 : 1200 = 0,5g /cm 3 0,5g /cm 3 = 0, = 500 kg/m 3 Těleso má hustotu 500 kg/m 3

Jakou hmotnost má železný válec o objemu 2 l je-li jeho hustota 7,8g/cm 3 ? Vypočítej v kilogramech. V = 2l = 2000cm 3 ρ = 7,8g /cm 3 m = ρ. V m = 7, m = g = 15,6 kg Válec má hmotnost 15,6kg