Noclehárny. poskytují ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Zařízení a služby sociální péče ve městě Brně pro osoby v nepříznivé sociální situaci Brno říjen 2007.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Zákon o sociálních službách
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Farní charita Prachatice
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
Fakultní nemocnice Ostrava
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Rozvoj sociálních služeb (IROP) Mgr. Jan Vrbický.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Služby pro seniory žijící v rodině nebo vlastní domácnosti.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Denní stacionáře.
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Sociálně terapeutické dílny
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terénní programy.
Nízkoprahová denní centra
Terapeutické komunity
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Krizová pomoc.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
Transkript prezentace:

Noclehárny

poskytují ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování

Základní úkony nocleháren a) pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, b) poskytnutí přenocování.

Noclehárny Noclehárny - forma azylového ubytování poskytovaná lidem bez přístřeší. Kromě možnosti přespání nabízí i hygienickou očistu, kterou klienti musí využít před přenocováním. Poskytuje služby jen přes noc, na den ji musí klienti opustit. Provozní řád nocleháren zakazuje požívání alkoholu, drog a agresivní chování.

Cílová skupina uživatelů  Osoby bez přístřeší  Osoby v krizi

Úhrada za služby Služba je poskytována za úplatu stanovenou poskytovatelem služby.

Příklad služby noclehárny SOPRE CR o.p.s., Tovární 1114, Chrudim Práva uživatelů Noclehárny: Dostat do výpůjčky čisté lůžkoviny a ručník Využít možnosti důkladné osobní očisty teplou vodou Možnost vyprat si své prádlo za úplatu 25,- Kč

Příklad služby noclehárny II. Požádat o doplnění svého oblečení ze sociálního šatníku Využít možnosti uvařit si teplý nápoj nebo jídlo Přespat na posteli a využívat příslušející sociální zařízení Požádat o všechny informace, vztahujících se k možnosti využití další odborné pomoci v Nízkoprahovém denním centru

Příklad služby noclehárny III. Poplatek za nocleh je splatný předem a je stanoven na 50,-Kč za lůžko. Kdo prokáže svým dokladem místní příslušnost k městu Chrudim, zaplatí za nocleh pouze 30,- Kč za lůžko. Při teplotách pod bodem mrazu, při plné kapacitě, přespání tzv. „ na židli“ Provozní doba: každý den od 18,00 do 8,00 hodin

Organizace v Chrudimi a okolí SOPRE CR o.p.s., Chrudim – poskytuje ambulantní služby osobám bez přístřeší od 18 let SKP Centrum o.p.s., Pardubice - Noclehárna pro ženy - Noclehárna

Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 63), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 28) Matoušek Oldřich, Slovník sociální práce, Portál, Praha, sluzby/nocleharna SUBSESSION_ID= _2&zak=Pardubi ck%C3%BD&zaok=&sd=nocleh%C3%A1rny