Zdravotnická Záchranná Služba Historie Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR MUDr. Jiří Štětina – poslanec PSP ČR MUDr. Milan Ticháček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Advertisements

Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK
Kroky k založení ERZ v kostce. Organizační příprava  informovat svůj odborový svaz o úmyslu založit evropskou radu zaměstnanců;  zjistit, zda podnik.
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Výjezdní zasedání prezidia, předsedkyň a předsedů sekcí a regionů ČAS Luhačovice – Hotel Fontána II – kongresový sál Luhačovice.
Česká republika-demokratický stát
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
Doporučené postupy nebo standardy – aspekty právní
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Informace o činnosti Společnosti revizního lékařství ČLS JEP
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
Volba předsedy a místopředsedů Rady vysokých škol pro funkční období 2012 – sněm RVŠ 26. ledna 2012.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Letecká záchranná služba
Vznik přípravného výboru pro „komoru nelékařských zdravotnických povolání“ Tisková konference Praha
Legislativa.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Zpráva o činnosti prezidia ČAS 2008 Dana Jurásková Luhačovice.
ČLENSKÁ SCHŮZE Návrhy usnesení Návrhy usnesení Usnesení č. 07/12/08-1: „Členská schůze volí pro zápis z členské schůze zapisovatelem.
ČLENSKÁ SCHŮZE Návrhy usnesení Usnesení – bod 1. Usnesení č. 30/11/14-1: „Členská schůze volí pro zápis z členské schůze zapisovatelem.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Návrhy usnesení Členská schůze sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty Restaurace u Boudů
Novinky ve specializačním vzdělávání
Traumatologický plán ÚSZS
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
Historie zdravotnického školství po 2.světové válce
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
Zpracovala: MUDr. Jana Šeblová, Ph.D., předsedkyně výboru.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
MORPHOLOGY 2015 Olomouc 6. – 8. září Schůze výboru a plenární schůze ČAS v Olomouci 1. Vzpomínka na zesnulé členy (doc. Linc) 2. Výroční zpráva.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Tvorba „nadstandardu“ z pohledu MZ ČR „Nadstandardy v operaci šedého zákalu(katarakty)“ seminář Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu.
Parlament České republiky " PREVENCE SEZÓNNÍ CHŘIPKY V ČR"
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
Otto Trefný.
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
Národní diabetologický program (NDP)
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Studijní program Ošetřovatelství
Sociální práce TEĎ a TADY II
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

Zdravotnická Záchranná Služba Historie Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR MUDr. Jiří Štětina – poslanec PSP ČR MUDr. Milan Ticháček

Zákon č. 20/1966 Sb. o péči o zdraví lidu - § 18b –„bude upřesněno dalším přepisem“ → 8 let Metodické opatření MZ č. 34/1974 : Poskytování přednemocniční neodkladné péče Vznik poradního sboru MZ pro přednemocniční neodkladnou péči – Předsednictvo ČSAR schválilo ustavení Sekce PNP ČSAR Ustavující schůze Sekce přednemocniční neodkladné péče při příležitosti 130. Výroční založení Záchranné služby Praha (PNP ČSAR). Zájem o účast v Sekci PNP projevilo 80 členů, včetně zástupců nezdravotnických složek.

I. Programové prohlášení. II. Témata: Organizace RZP v rámci OÚNZ Organizace RZP v krajích Odborná činnost skupiny RZP při jednotlivém postižení Odborná činnost skupiny RZP při hromadném výskytu postižených Organizační otázky RZP při hromadných neštěstích Materiálně technické vybavení RZP Práce dispečinku RZP Odborná příprava pracovníků PNP Dokumentace RZP Klasifikace hromadných neštěstí PŘEDSEDA SEKCE PNP ČSAR PROF. MUDR. JIŘÍ POKORNÝ, DRSC., MUDR. JAN ŠPUNDA, CSC.

Celkový počet členů 184 Z toho členové ČSAR (polovina aktivní pracovníci PNP) 113 Ostatní odborné společnosti ČSLS 38 SZP, RZP 13 Nezdravotnické složky 17 ČSČK Zpráva o činnosti Sekce PNP ČSAR

Dílčí odborné problematiky: Organizace RZP v rámci OÚNZ (Vosátka, Ticháček, Křivánek) Organizace RZP v rámci KÚNZ (Novotný, Tuček, Štětina, Skácel, Dostál) Odborná činnost RZP (Chocholouš, Dostál) Odborná činnost RZP při hromadném výskytu postižených (Nygrýn, Ždichynec, Hrabovský, Blažek, Šimáček) Organizační otázky RZP při HN (Ždichynec, Šimáček, Pešek) Materiálně technické vybavení RZP (Hora, Štětina, Tuček) Práce dispečinku RZP (Chocholouš, Mucha) Odborná příprava pracovníků PNP (Frinta, Rýc) Dokumentace RZP (Smetana) Klasifikace HN (Mucha, Hrabovský)

Odborné řízení práce skupin RLP Technika RZP Dispečink RZP Plán odborných akcí sekce PNP ČSAR 1989 Piešťany (Konference PNP) 1990 Brno (Konference RZP) Všechny akce včetně kongresů budou zabezpečeny v úzké součinnosti vedení sekce s odbornou společností AR.

Vyhláška MZ č. 434/1992 Sb. - Zdravotnická záchranná služba Odborná společnost České lékařské společnosti J.E.Purkyně vznikla zakládací listinou dne vyčleněním sekce PNP z odborné společnosti anesteziologie a resuscitace. Listopad Odborná konference v Prachaticích - požadavek na řádné volby výboru. Přípravný výbor, který během 2 měsíců realizoval 2 kola korespondenčních voleb, v souladu se stanovami ČLS, V době voleb měla spol. PNP a MK 151 členů, z nichž volebního práva využilo 119 členů, 4 volební lístky byly neplatné a 12 přišlo po termínu ukončení voleb Střediska územní záchranné služby – Zřizovatel MZ

Leden tajnou volbou zvolen výbor spol. PNP a MK v tomto složení: MUDr. Hasík - předseda, MUDr. Štětina - místopředseda, MUDr. Hlaváčková - vědecký sekretář, MUDr. Koutecký - pokladník, MUDr. MUDr. Tůma - tiskový mluvčí a zapisovatel, MUDr. Deyl - revizor, MUDr. Tuček - zástupce pro jednání s ČLK, MUDr. Mucha a MUDr. Žák - členové pověření jednáním s VZP. Prof. MUDr. Jiří Pokorný, Dr.SC. – čestný předseda Během odborné konference v Průhonicích, zcela mimo program a nepřipraveně výborem, byl učiněn pokus o okamžitou změnu volebního systému několika členy naší společnosti. Souviselo se snahami o privatizaci systému PNP.

28. porada ministra zdravotnictví ze dne – Porada vedení schvaluje: Zřízení nástavbového oboru urgentní medicína, vzdělávací program specializační přípravy v oboru urgentní medicína, se zahájením na podzim r s tím, že do r musí být zařazen do příslušného zákona či vyhlášky o způsobilosti zdrav. povolání. Ukládá VZV: Informovat o zřízení oboru a jeho vzdělávacím programu ČLK, ČLS JEP, VZP a IPVZ Vyhodnotit experimentální ověření vzdělávacího programu v nástavbovém oboru urgentní medicína a navrhnout případnou jeho úpravu do září 2001 Návrh na zřízení nástavbového specializačního oboru „urgentní medicína a medicína katastrof“ a schválení vzdělávacího programu specializační přípravy v tomto oboru (úkol č. 323 / 98).

Dle stanov ČLS proběhly dvoukolové korespondenční volby OS PNP a MK. Za členy nového výboru byli zvoleni tito kolegové : Ticháček, Hlaváčková, Žák, Hasík, Gřegoř, Mucha, Deyl, Štětina, Kalík – náhradník Koutecký. Nový výbor zvolen na schůzi dne

DĚKUJI ZA POZORNOST A PŘEJI ÚSPĚCH ODBORNÝ, SPOLEČENSKÝ I EKONOMICKÝ MUDr. Jiří Štětina – poslanec PSP ČR