N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zavedení konceptu společenské odpovědnosti do orgánů veřejné správy
Finanční možností svépomocných skupin
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Ing. Stanislava Správková
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Společenská odpovědnost firem jako součást firemní strategie
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Společenská odpovědnost organizací
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Životní úroveň obyvatel v České republice
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE (2012 – 2016)
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Tržní prostředí.
Společenská odpovědnost firem Ing. Silvia Aguilar Bobadilla VŠE-Kostelecké horky
FINANČNÍ ŘÍZENÍ NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Struktura podnikatelského plánu
8. Národní konference kvality ve veřejné správě 8. Národní konference kvality ve veřejné správě „ Zkušenosti z uplatňování systému společenské odpovědnosti.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Předmět: STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Téma 10: Společenská odpovědnost organizace VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Corporate Social Responsibility
Společenská odpovědnost a školy
Společenská odpovědnost firem
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Společensky odpovědné podnikání
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Transkript prezentace:

N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu

S POLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST ORGANIZACE CSR - Corporate Social Responsibility Podnikatelský sektor Společensky odpovědné chování Závazek organizace (úřadu) přispívat sociálnímu, ekonomickému a environmentálnímu rozvoji společnosti Nad úroveň požadovanou zákonem Environmentální a sociální cíle organizace, dotace a podpora NNO a neziskových aktivit Avon Philip Morris Hodnota firmy x marketing

P ILÍŘE CSR: EKONOMICKÝ principy dobrého řízení firmy (corporate governance), etický kodex, odmítnutí korupce, transparentnost, ochrana duševního vlastnictví, vztahy s investory, dodavatelsko-odběratelské vztahy, vztahy se zákazníky, kvalita a bezpečnost produktů či služeb,

P ILÍŘE CSR: SOCIÁLNÍ firemní filantropie a firemní dobrovolnictví, zaměstnanecká politika, zdraví a bezpečnost zaměstnanců, vzdělání, rekvalifikace, zaměstnávání minoritních a ohrožených skupin obyvatelstva, Rovnost žen a mužů, odmítnutí dětské práce, lidská práva,

P ILÍŘE CSR: ENVIRONMENTÁLNÍ ekologická výroba, produkty a služby, ochrana přírodních zdrojů, investice do ekologických technologií, ekologická firemní kultura (recyklace, úspory energie atd.).

S POLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST ORGANIZACE úřady se otevřeně hlásí ke své spoluodpovědnosti za stav a chod společnosti vychází z předpokladu, že žádný úřad nefunguje pouze ve svých ekonomických vztazích, ale ovlivňuje také své okolí komunitu, sociální situaci zaměstnanců apod. také zájmové skupiny ovlivňují úspěšnost úřadu Dlouhodobá filozofie firmy (úřadu) – ne ad hoc aktivity

P ŘÍNOSY CSR firemní reputace (ochrana a budováni reputace, zvyšováni hodnoty značky), odlišeni od konkurence (získání konkurenční výhody), Posílení organizační kultury, zlepšení vztahů s okolím (stakeholders) přilákáni a udržení kvalitních zaměstnanců, snížení nákladů na risk management (zlepšeni předvídáni rizik, schopnost vyhnout se rizikovým faktorům), posíleni loajality zaměstnanců učení se, kontinuální zlepšováni firmy, přímé úspory spojené s ekologickou praxí, přímé úspory plynoucí z kvalitnějšího managementu.

Z AVÁDĚNÍ CSR VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Rada kvality ČR, Národní politika kvality konference, panelové diskuze, kulaté stoly… Cena hejtmana za společenskou odpovědnost: MSK, PLZ Národní cena České republiky za společenskou odpovědnost koncepční dokument „Strategie KrÚ JMK“

CSR P RAHA 10 realizace sociálních programů v MČ /komunitní plánování, péče o rodinu, finanční příspěvky potřebným, apod. o katalog sociálních a návazných služeb poskytovaných na území MČ Praha 10 o Analýza trávení volného času neorganizovaných dětí a mládeže o Koncepce prevence nežádoucích sociálních jevů u dětí a mládeže na období o Akční plán rozvoje a udržitelnosti sociálních a návazných služeb na území MČ Praha 10 o Pojízdný úřad  další aktivity v sociální oblasti MČ Praha 10 o Azylový dům pro matky s dětmi o Příspěvek na osobní asistenci pro děti z Prahy 10 s těžkým zdravotním postižením o Škola v přírodě, lyžařský kurz

CSR: P RAHA 10 ekologické principy v objektu úřadu /zákaz kouření, bezbariérový přístup, úspory energie, atest na azbest, apod./ zlepšování životního prostředí /budování cyklostezek, zklidňování dopravní situace/ „Chodníkový program“ Strom za každé dítě projekt od r Městská zeleň, hřiště… MMS – podněty pomáhající čistotě