Karlsruhe Významné botanické zahrady Botanischer Garten Karlsruhe – Součást palácového komplexu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Advertisements

Zájezd do Paříže.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Prezentace Praha.
Kostelec nad Černými lesy
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Plzeň – naše krajské město
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Praha.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Brno.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Statutární město Opava
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Praha Andy Poláková.
Hydrologické poměry - podzemní vody
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Olomouc.
Město Brno.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
RISKUJ!.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
Historie a kultura. Projekt zpracovali Tereza Pospíšilová Hana Koláčková Barbora Davidová Radek Havlík Zuzana Gocníková Ha An Nguyen.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Bernard Bouchalík Dostal Sabadoš Sládeček Vocásek PORÝNÍ.
NěmeckoDeutschland Severní PorýníDer Rhein VestfálskoNordrhein Westfalen Broušková Hutečka Nop Onderková Slivka.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_01_Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
.  Kreml je hradní komplex středověkého původu v centru Moskvy  Kreml patří mezi nejstarší části dnešní Moskvy  v ruštině znamená výraz „kreml“městskou.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Česká republika - Plzeň
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Česká republika – České Budějovice
Česká republika - Kutná Hora
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JABLONEC n.N Jablonec nad Nisou.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NĚMECKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Královské město Rakovník
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Transkript prezentace:

Karlsruhe Významné botanické zahrady Botanischer Garten Karlsruhe – Součást palácového komplexu

Karlsruhe Kamenná pyramida Vyznačuje místo hrobu zakladatele města – Karla III

Karlsruhe obyvatel Na břehu řeky Rýn Založeno 1715 markrabětem Karlem III. Pochází odtud Karl Benz

Mannheim Národní divadlo Mannheim – Založeno 1779 – Nejstarší v Německu

Mannheim První zmínky z roku 766 Obdržel městská privilegia 1607 Během 30-ti leté války vyplněno, poté obnoveno Pobýval zde i Mozart

Bonn Rodný dům Ludwiga van Beethovena v ulici Bonngase První koněspřežka

Bonn Bonnská radnice – rokoko

Bonn Lázeňské město Historie města je okolo 2 tisíc let Bývalé hlavní město západního Německa Až do roku 1999 sídlo německé vlády Rodiště Ludwiga van Beethovena

Basilej Rodiště Friedricha Nietzscheho

Basilej Basilejská katedrála z 11. století 1500 n.l.

Rotterdam Nizozemsko Euromast

Rotterdam Erasmusbrug

Hiedelberg Historické centrum města Hiedelberg Ruprecht-Karls-Universität Nejstarší univerzita v Německu 1368

Hiedelberg Zřícenina zámku Hiedelberg

Heidelberg Je zde světově proslulá zřícenina hradu a historické centrum. Rakouský císař, ruský car a pruský král zde roku 1815 založili "Svatou alianci" proti Napoleonovi. Moderní historie Heidelbergu začíná v 5. století, první písemná zmínka o vesnici zvané Bergheim se datuje z roku 769. V roce 1945 zde zemřel George S. Patton.

Mainz Kašna Marktbrunnen Radnice (Rathaus) Dřevěná věž Holzturm

Loreley Skála Vodní víla - zabiják

Loreley Je to skála na východním pobřeží Rýna Z historického hlediska je toto místo známé „lákáním mořské víly“, která měla zahubit mnoho námořníků Tento mýtus byl literárně zpracován roku 1801 v románu Godwi

Koblenz Gotický most Balduinbrücke Citadela Ehrenbreitenstein Starý hrad Alte Burg

Koblenz Historicky významné město Původně římská pevnost Nachází se zde velké množství středověkých kostelů a budov V raném středověku bylo město sídlem franských králů

Düsseldorf Kaisersweirth – nejstarší čtvrť města Rehinturm – nejvyšší stavba města

Düsseldorf Pocházel odtud spisovatel Heinrich Heine Obchodní centrum Německa Nejvyšší životní úroveň

Linz Pöstlingbergb – poutní kostel Landstraße – Zemská třída, ulice města Mariä-Empfängnis-Dom – Neuer Dom – Největší kostel Rakouska

Linz Oficiální název Linze se poprvé objevuje roku 799 Město plnilo funkci trhu a celnice Do roku 1210 spadal Linec pod bavorské vévody Město se stalo v letech 1489 až 1493 centrem Svaté říše římské

Köln Kolínská univerzita Kolínská katedrála – 600 let stavby – Nejskvostnější v Evropě

Köln Čtvrté největší město Německa Původně germánská osada Založen císařovnou Aggipinou 1388 založena první univerzita Během druhé sv. války hodně zničeno

Duisburg ZOO Vnitřní přístav

Duisburg Průmyslové a přístavní město První zmínky 2395 př. n. l. Nacisté zničili všechny historické synagogy Město bylo během 2. sv. války dvakrát bombardováno a téměř zničeno Roku 2004 poničeno tornádem

Mohuč Ve středověku bylo sídlem mohučského arcibiskupa (jeden z nevlivnějších církevních hodnostářů) Mohuč má mnoho památek z doby římské i ze středověku (katedrála, obelisk, kašna) Nejznámější ze zdejších osobností byl Johannes Gutenberg

Mohuč V letech 780–1802 bylo centrem vlivné mohučské arcidiecéze První zmínky pochází z dob obsazení římské říše

Rhein Der Rhein ist ein Strom im mittleren Europa. Was finden wir von dem Rhein? Hier ist so schöne Natur und viele kulturelle und historische Möglichkeiten. Wir können die Burgen und Kirchen besuchen. Rhein ist 1230 km lang. Rhein wird für dem Wassertransport benutzt. Häfen sind in Rotterdam am meisten.

Rhein Wir möchten die Stadt am Rhein besuchen. Wir wollen die Sehenwürdigkeiten sehen. Die Städt am Rhein sind in ganz Europa historisch berühmt. Der Fluss entspringt in den Alpen im Schweizer Kanton Graubünden und mündet in denNiederlanden in die Nordsee.

Pracovali Nela Schmidtová Veronika Fojtů Josef Bednařík Zdeněk Dorazil František Avrat