Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Advertisements

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Řízení lidských zdrojů
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Akademický rok 2011/12 1. ročník – LS 1. cvičení
Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz.
Management a rozvoj obcí
Diplomový seminář září 2014.
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Úvod do managementu 1. seminář
Organizační chování Harmonogram cvičeních Podmínky pro zápočet Informační zdroje.
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
Harmonogram cvičeních Podmínky pro zápočet Informační zdroje
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Logistika 1. cvičení.
Pokyny pro zpracování případové studie. V PRÁCI BYSTE MĚLI MANIFESTOVAT VAŠE NABYTÉ ZNALOSTI A DOVEDNOSTI VE VEDENÍ PŘÍPADU! Využijte znalosti z předmětů.
JAK BUDE PROBÍHAT ZPRACOVÁNÍ BP V JARNÍM SEMESTRU BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ BPH_BAS2.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Metodologie bakalářské a diplomové práce
Základy regionální geografie
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Z0076 Meteorologie a klimatologie
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Úvodní informace Informatika pro ekonomy I LS 2012/2013.
N_MaEk Manažerská ekonomika 12. cvičení Cizoměnové operace (finanční deriváty – forwardy, futures, opce) léto 2014 Skupiny: N_MaEk/R3PH.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2011
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
JAK BUDE PROBÍHAT ZPRACOVÁNÍ BP V JARNÍM SEMESTRU BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ BKH_BAS2.
Fyzická geografie Podzim 2014 Z0026/2 – čtvrtek 18 – 18.50, Z4 Z0026/3 – čtvrtek 19 – 19.50, Z4 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Fyzická geografie Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50, Z3 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Metodika řízení projektů
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
FINANČNÍ TRHY doc. Ing. Martin Svoboda, Ph. D
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Metody hodnocení veřejných projektů Jana Soukopová
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Logistika 1. cvičení.
Seminář Bakalářská práce
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Obecná didaktika ÚVOD.
Osnova přednášek Předmět Abeceda mzdových systémů
Logistika a Supply Chain Management
Obsah, rozsah a kritéria hodnocení prezentace
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D.
Finanční správa zkouška
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
závěrečné práce/BP/DP
Transkript prezentace:

Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář

Informace ke kurzu Výukové metody –Výuka probíhá formou přednášek, které zahrnují výklad pomocí diskuze, a formou seminářů, ve kterých studenti pod dohledem vyučujícího zpracovávají zadané úkoly, s cílem procvičit si aplikaci vybraných metod a koncepcí. Metody hodnocení –Kurz je zakončen písemnou zkouškou, která se skládá ze dvou testů: průběžného v polovině semestru a závěrečného ve zkouškovém období. Závěrečný test zahrnuje pouze učivo odpřednášené v druhé půlce semestru. Souhrn bodů získaný z obou testů musí překročit 60% (ze součtu maxima obou testů). Podmínkou ukončení předmětu je také splnění úloh vyžadovaných na seminářích (v požadovaném termínu a kvalitě). Zpracování a prezentace seminární práce tvoří 20% celkové známky –Lze získat plusové body za dotazník (jeden dotazník – max. 4 procentní body podle „kvality vyplnění“, max. 4 dotazníky), který je uložený ISu. Dotazník je určený respondentům z podniků.

Úkoly Zpracování a prezentace jedné seminární práce (SP) ve vybraném termínu (termíny uloženy v rozpisu v Isu. SP je zpracována 2 osobami Je možné „vlastní téma“ nebo výběr (a případná specifikace) jednoho z navržených. Vlastní téma je potřebné konzultovat s vyučujícími předmětu – písemně, osobně. SP může mít: 1. charakter případové studie - tedy prezentovat reálnou situaci v podniku (s částí textu věnovaného teoretické rešerši); 2. podobu rešerše dostupných empirických průzkumů - tedy průzkumů k danému tématu z vícero - mnoha podniků (opětovně s částí textu věnovaného teoretické rešerši; 3. podobu čistě teoretické rešerše k danému tématu. Konkrétní informace (rozsah a další formální požadavky a termín a způsob odevzdání atd.) k seminárním pracím budou uvedeny v materiálu „Pokyny k seminárním pracím“ uložených v „Organizačních pokynech“ v ISu

Úkoly - Seminární práce Přihlašuje se vždy jeden člen týmu. Jméno a příjmení druhého člena se vpisuje spolu s vybraným tématem do "Oficiálního zadání" k přihlášenému termínu prezentace. Seznam navrhovaných témat (uvedený taktéž v rozpisu): Prezentace Zákaznický logistický servis podniku 1 Prezentace Zákaznický logistický servis podniku 2 Prezentace Hodnocení dodavatelů Prezentace Vlastní téma Prezentace Řízení zásob - analýza přiměřeně komplexního příkladu z praxe Prezentace Logistika v případě specifického produktu (chlazené zboží, nebezpečné produkty atp.) Prezentace Logistika a oděvní průmysl Prezentace Vlastní téma Prezentace Telematika Prezentace City logistika Prezentace Zpětná logistika - analýza příkladu z praxe Prezentace Vlastní téma Prezentace Analýza systému skladování vybraného podniku Prezentace Výběr dodavatelů, rozvoj dodavatelů a rozvoj spolupráce Prezentace Udržitelná logistika - analýza příkladu z praxe Prezentace Vlastní téma TERMÍN ODEVZDÁNÍ DOTAZNÍKU/Ú (pokud se rozhodnete získat plusové body) konec semestru.

Harmonogram výuky