Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR 12.03.2015 Mgr. Zuzana Profousová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Valná hromada České asociace konzultačních inženýrů (CACE), Praha, 27. března 2012 Přijatá novela zákona o veřejných zakázkách s účinností k
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Veřejné zakázky z pohledu dozorového orgánu
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky schválila v listopadu 2011 Poslanecká sněmovna ve třetím čtení přijala dlouho očekávanou novelu zákona o.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Závěry expertní skupiny MMR k některým ustanovením ZVZ
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek jako nástroj podpory místního rozvoje a sociálního začleňování Alena Zieglerová Úřad vlády ČR,
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Seminář „Sdílení dobrých praxí v oblasti realizace zaměstnanostních.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – Výzva č. 51 Veřejné zakázky v oblasti ICT.
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
První vlaštovka v Praze 12 „Zavádění kritérií zvýhodňující firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením v rámci vyhlašovaných výběrových řízení.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Hodnocení ve veřejných zakázkách
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Pochybení při zadávání veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transparentnost a nastavení procesů zadávání veřejných zakázek s ohledem na ochranu zadavatele Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe)
Transkript prezentace:

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová vedoucí Oddělení veřejných zakázek

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek 1. Vnitřní předpisy Pokyn vedoucího Úřadu vlády ČR č. 2/2014 ke společensky odpovědnému zadávání veřejných zakázek Úřadu vlády ČR  účinnost od  doporučující povahy  rozhodnutí a odpovědnost náleží příslušným ředitelům útvarů strana 2

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek 1. Vnitřní předpisy – Pokyn vedoucího ÚV Struktura:  obecná ustanovení (definice, pravomoci, doporučené „nástroje“, podmínky)  zvláštní část (samostatné články s popisem základních postupů, zákonných podmínek atd.) strana 3

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek 2. Konkrétně využívané nástroje  Rozšíření účasti malých a středních podnikatelů  Zvýhodňování dodavatelů zaměstnávajících zdravotně postižené  Hodnocení kvality namísto monokriteriálního hodnocení  Energetická kritéria  Omezení subdodavatelských řetězců strana 4

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek 3. Rozšíření účasti malých a středních podnikatelů  Dělení předmětu veřejných zakázek na části  Snížení administrativního zatížení uchazečů  Stanovování zadávacích podmínek (zejména pak technických kvalifikačních předpokladů) tak, aby umožnily účast i malých a středních podnikatelů strana 5

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek 4. Zvýhodňování dodavatelů zaměstnávajících zdravotně postižené  Povinné zvýhodnění dodavatele u podlimitních veřejných zakázek (§ 101 odst. 4 ZVZ). Nabídková cena je povinně posuzována jako o 15 % nižší.  Dobrovolné umožnění účasti na zadávacím řízení pouze dodavatelům, kteří zaměstnávají více než 50 % zdravotně postižených (§ 101 odst. 1 ZVZ).  Dobrovolné zvýhodnění dodavatelů, kteří zaměstnávají více než 50 % zdravotně postižených u veřejných zakázek malého rozsahu (buď formou posouzení nabídkové ceny jako o 15 % nižší nebo formou umožnění účasti v zadávácím řízení jen pro tyto dodavatele). strana 6

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek 5. Hodnocení kvality namísto monokriteriálního hodnocení Tam, kde je to účelné a kde jsou schopny věcně příslušné útvary definovat ostatní kritéria jednoznačně (co zadavatel chce vědět, jak to má uchazeč prokázat a jak to bude zadavatel hodnotit), nediskriminačně a transparentně. (Rizika: subjektivita, korupční rizika, administrativní rizika a riziko napadnutelnosti a s tím související délky řízení u ÚOHS) strana 7

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek 6. Energetická kritéria Využíváno tam, kde je dostatečně konkurenční a vyhovující nabídka zboží na trhu. strana 8

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek 7. Omezení subdodavatelských řetězců strana 9  V závislosti na hodnotě často požadováno předložení seznamu subdodavatelů (transparentnost subdodavatelského řetězce).  Výjimečně též výhrada neplnění určité části VZ subdodavatelsky (odůvodněné předmětem, nelze vztáhnout na celou VZ nebo množstevně vymezit povinný podíl bez subdodavatelů, nesmí nepřímo omezit prokazování kvalifikace subdodavatelsky atd.).

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek 8. Nevyužívané nástroje  Vyhrazení veřejných zakázek pro sociální podniky a neziskové organizace  Zvýhodňování dodavatelů zaměstnávajících dlouhodobě nezaměstnané  Zvýhodňování dodavatelů zaměstnávajících jinak znevýhodněné osoby na trhu práce  Ekologické značky, fair – trade  Smluvní podmínky umožňující kontrolu nelegální práce strana 10

Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Děkuji za pozornost. strana 11