E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ JAKO NÁSTROJ PRO PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Projekt ZEVO Chotíkov E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
Advertisements

Spole č n ě dosáhneme více Sdružení obcí Vyso č iny, z.s.p.o. Matky Boží 1182/9, Jihlava , Jihlava Řízené.
Elektronické tržiště ve městě – přínosy praktického využití Město Cheb Bc. Jiří Kurucz.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 2.1 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI SLUŽEB VEDOUCÍ.
Ing. Jaroslav Kořínek – výkonný ředitel společnosti KIC Odpady a.s. KRAJSKÉ INTEGROVANÉ CENTRUM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍMI ODPADY v MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Statutární město Brno Mgr. Veronika Singrová Odbor životního prostředí Magistrát města Brna Brno.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
E-aukce, workshop, , Praha E – aukce Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Ing. Jan Novotný.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
Seminář pro žadatele IROP
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních
Zákon o sociálním podnikání
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Regionální environmentální centrum ČR
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Občanské soudní řízení I.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Znečištění ovzduší Obr. 1
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Informace o průběhu veřejné zakázky na lesnické práce 2012+
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Informace k e-tržišti Gemin
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI Z OPERAČNÍHO PRGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Zpráva o uplatňování územního plánu
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Občanské soudní řízení I.
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Občanské soudní řízení I.
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Transkript prezentace:

E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ JAKO NÁSTROJ PRO PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Projekt ZEVO Chotíkov E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ JAKO NÁSTROJ PRO PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Vypracoval Jiří Holoubek Plzeňská teplárenská, a. s. Plzeň, Doubravecká 2760/1, PSČ Tel.: , fax:

Parametry projektu Množství odpadu t/rok Průměrná výhřevnost SKO pro ZEVO 10 MJ/kg Výkon instalovaného turbogenerátoru 8,65 MW e Tlak páry 4,1 MPa Teplota páry 400 ºC Dodávka tepla do horkovodu 16 MW t

Takhle má vypadat……

Jak se na projekt dívá Plzeňská teplárenská ……

Nástroj pro plnění POH Plzeňského kraje ……

Odpad……další součást palivové základny..KOMUNÁLNÍODPAD t/rok

Výběr zhotovitele …… Uveřejnění Oznámení o zakázce v IS VZ Podání žádosti o účast v řízení Odeslání výzvy k podání nabídek Podání nabídek Jednání o nabídkách07 až 11/2013 Otevírání obálek po ukončení jednání Rozhodnutí zadavatele o výběru nejvhodnější nabídky Sdružení CNIM a VÍTKOVICE Power Engineering ,- Kč bez DPH Sdružení ZEVO Chotíkov (SMP CZ, Vinci) ,- Kč bez DPH ČKD PRAHA DIZ, a.s ,- Kč bez DPH zasedla hodnotící komise (6 členů, z toho 3 zástupci města Plzeň a 3 zaměstnanci PT a. s., a jako hosté 2 zástupci ze SFŽP), která na základě hodnotících kritérií provedla závěrečné hodnocení v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek a zadavateli jednomyslně doporučila pro výběr nejvhodnější nabídky, nabídku společnosti ČKD PRAHA DIZ, a.s. s cenou ,- Kč bez DPH …. Podepsána smlouva o dílo

Co ovlivňuje zahájení stavby…… Zejména organizace „bojující za životní prostředí“ Proces nezastaví, nemají k tomu objektivní důvod…. Může však dojít ke zdržení….nevyčerpá se podpora EU…atd….atd…. který může namítat vše, co je mu v takovém řízení libo. ……. ……..na základě nové (evropské) judikatury právě nové směrnice rozšiřují jejich oprávnění. V takovém případě se jedná o plnohodnotné postavení účastníka, který může namítat vše, co je mu v takovém řízení libo. …….

Dotace …… Projekt, resp. jeho zadání bylo významně ovlivněno parametry programu OPŽP…….. Žádosti (v případě obou projektů ZEVO Chotíkov i EVO Komořany) byly přes MŽP zaslány do Bruselu. Oba projekty mají kladné stanovisko JASPERS………. Brusel říká, až budete mít stavební povolení s nabytím právní moci, tak se budeme bavit dále…. 

Co ovlivňuje budoucí provoz …… Zákon o odpadech Postupné utlumování skládkování …….

Poplatek, navyšování a jeho vliv na rodinu…?

Co nás čeká dále ……. 1)Podpis smlouvy o dílo 2)Basic a detail design 3)Nabytí právní moci stavebního povolení 4)Příprava území 5)Následné zahájení výstavby