Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů výzva č. 06/2008 19. května 2008 Olomouc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Vyhlášené oblasti/podoblasti podpory výzva č. 02/
Informace o výzvě pro školy
Výzva k předkládání žádostí
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
Ing. Stanislava Správková
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Informace o vyhlášených výzvách
Seminář pro žadatele výzva č
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů výzva č. 06/ května 2008 Olomouc

Vyhlášené oblasti / podoblasti podpory: Silnice II. a III. třídy Infrastruktura pro rozvoj sociálních služeb Infrastruktura pro rozvoj vzdělávání Infrastruktura pro rozvoj volnočasových aktivit a dále cestovní ruch Datum vyhlášení výzvy: Datum ukončení výzvy: (16:00 hod.) Výzva č. 06/2008

Podoblast podpory Silnice II. a III. třídy Předpokládaná finanční alokace na výzvu: 700 mil. Kč

Hlavním parametrem je zkrácení doby jízdy. Modernizace vozovek a zvyšování kapacity komunikací. Za účelem nepřímé podpory rozvoje podnikání budou podporovány projekty, zajišťující napojení průmyslových areálů na regionální síť silnic II. a III. třídy v případech, kdy bude docházet k nově vytvořeným pracovním místům. Strategie pro dosažení cílů

Vzorové typy projektů Modernizace komunikace II. třídy s cílem úspory času (výpočet dle Metodického pokynu) Rekonstrukce mostů nebo křižovatek – bodových závad na regionálně významném tahu silnice III. třídy Napojení průmyslových areálů s cílem podpory pracovních míst – projekt zakládající veřejnou podporu

Podmínky pro realizaci projektů Stavební úprava místních komunikací bude přípustná pouze v případech vyvolané investice. Nebudou podporovány projekty, jejichž součástí je oprava nebo údržba. Hodnocení efektivity projektů silnic II. a III.třídy je popsáno v příloze č. 5 Metodického pokynu Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.

Oprávnění žadatelé / příjemci Kraje Organizace zřizované kraji Obce pouze ve vazbě na projekty předkládané kraji nebo organizacemi zřizovanými kraji v rámci této výzvy (pouze v případě vyvolané investice) Typ operace individuální projekty integrované projekty Minimální výše dotace – 5 mil. Kč na IP a 10 mil.Kč na integrovaný projekt Maximální výše dotace na IP – 300 mil. Kč

Monitorovací indikátory - hlavní −Délka nových silnic II. a III. třídy −Délka rekonstruovaných silnic II. a III. třídy −Hodnota úspory času −Snížení počtu dopravních nehod na úsecích dotčených intervencí −Odstranění bodových závad −Snížení hlukové zátěže −Počet napojení průmyslových areálů a objektů na síť silnic II. a III. třídy −Počet vozidel používajících komunikaci po 1. roce provozu

Podoblast podpory Infrastruktura pro rozvoj sociálních služeb Předpokládaná finanční alokace na výzvu: 140 mil. Kč Strategie pro dosažení cílů Podporované aktivity v oblasti sociálních služeb musí být v souladu s regionálními strategickými dokumenty upravujícími oblast sociálních služeb a podporovaní poskytovatelé sociálních služeb musí být zařazeni do krajských sítí poskytovatelů sociálních služeb. Podporovány budou služby spadajících do Zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů, včetně rozvoje terénních a intervenčních služeb.

Vzorové typy projektů Modernizace nízkoprahového zařízení pro děti a mládež včetně vybavení nutného pro danou sociální službu Rekonstrukce denního stacionáře pro osoby s duševním onemocněním Rozšiřování aktivit a kvality poskytovaných služeb stávajících poraden pro manželství, rodinu a mezilidské vztahy

Podmínky pro realizaci projektů Nevhodné jsou aktivity zaměřené POUZE na opravy a údržbu anebo POUZE na energetické úspory – např. výměna oken, oprava střechy, zateplování U projektů pro sociální infrastrukturu žadatelé musí být zařazeni do sítě krajských poskytovatelů sociálních služeb Ve vybraných oblastech může být vybavení s ohledem na zvýšení kvality poskytovaných služeb podpořeno v rámci uvedených aktivit i samostatně. Nevhodné jsou aktivity zaměřené POUZE na obměnu stávajícího vybavení za vybavení stejné kvality a technologické úrovně. Náklady na aktivity projektu, které se neváží přímo k této podoblasti podpory jsou neuznatelné.

Oprávnění žadatelé / příjemci Kraje Dobrovolné svazky obcí Obce s více než obyvateli, s výjimkou měst Olomouce a Zlína Organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi, s výjimkou organizací zřizovaných nebo zakládaných městy Olomoucí a Zlínem Nestátní neziskové organizace Typ operace Individuální projekty Minimální výše dotace – 2 mil. Kč Maximální výše dotace – 100 mil. Kč

Monitorovací indikátory - hlavní −Plocha regenerovaných a revitalizovaných objektů pro sociální služby a zdravotní péči −Počet regenerovaných, revitalizovaných a nových objektů pro sociální služby a zdravotní péči −Počet uživatelů majících prospěch z podpořených zdravotních a sociálních zařízení −Počet uživatelů infrastruktury upravené pro osoby ohrožené sociální exkluzí −Počet nově vytvořených pracovních míst −Zvýšení atraktivity podpořených měst a obcí

Podoblast podpory Infrastruktura pro rozvoj vzdělávání Předpokládaná finanční alokace na výzvu: 250 mil. Kč

Strategie pro dosažení cílů Podporovány budou aktivity definované v regionálních dlouhodobých záměrech vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy, a to zaměřené například na rozvoj oborových a komunitních center. Dále jde také o podporu projektů zaměřených na integraci zdravotně postižených, na moderní formy výuky – IKT, jazykové vzdělávání nebo na podporu celoživotního učení. Podstatná je vazba na trh práce a nabídka kvalitních pracovníků pro hi-tech a strategická odvětví. Cílem jsou aktivity směřující ke zkvalitnění výuky

Vzorové typy projektů Mateřské školy Rekonstrukce objektu či nová kapacita mateřské školy, se zaměřením na děti postižené mentálně i fyzicky (součástí projektu je bezbariérová úprava sociálního zázemí a nákup vybavení, které slouží pro rozvoj dovedností dětí včetně interaktivních tabulí) Základní školy Modernizace části základní školy pro jazykové učebny, učebny výpočetní techniky a výuku odborných předmětů prostřednictvím IKT technologií. Ve večerních hodinách mohou být učebny výpočetní techniky využity pro celoživotní vzdělávání (projekt generující příjmy) Střední školy a vyšší odborné školy Výstavba nové kapacity střední školy pro výuku oboru leteckého průmyslu s vazbou na trh práce a zvýšení kvality výuky

Podmínky pro realizaci projektů Součástí projektu v oblasti středoškolského a vyššího odborného vzdělávání a infrastruktury pro celoživotní vzdělávání nemůže být pořízení výpočetní a prezentační techniky (osobní počítače, tiskárny, kopírovací zařízení, interaktivní tabule, dataprojektory, apod.). Pořízení této techniky musí být řešeno v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, který je financován z Evropského sociálního fondu. V případě projektů řešících celoživotní vzdělávání se může jednat o projekty vytvářející příjmy a nebo o projekty zakládající veřejnou podporu. Nevhodné jsou aktivity zaměřené POUZE na opravy a údržbu anebo energetické úspory – např. oprava střechy, zateplování, výměna oken, a dále ubytovací zařízení a zařízení školního stravování. Náklady na aktivity projektu, které se neváží přímo k této podoblasti podpory, jsou neuznatelné.

Oprávnění žadatelé / příjemci Kraje Dobrovolné svazky obcí Obce s více než obyvateli, s výjimkou měst Olomouce a Zlína Organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi, s výjimkou organizací zřizovaných nebo zakládaných městy Olomoucí a Zlínem Nestátní neziskové organizace Typ operace Individuální projekty Minimální výše dotace – 2 mil. Kč Maximální výše dotace – 150 mil. Kč

Monitorovací indikátory - hlavní –Plocha regenerovaných a revitalizovaných objektů určených pro rozvoj vzdělávání –Počet podniků / organizací služeb založených nebo udržených v revitalizované části města –Počet regenerovaných, revitalizovaných a nových objektů určených pro rozvoj vzdělávání –Počet uživatelů majících prospěch z podpořených vzdělávacích zařízení –Počet nově vytvořených pracovních míst –Zvýšení atraktivity podpořených měst a obcí

Podoblast podpory Infrastruktura pro rozvoj volnočasových aktivit Předpokládaná finanční alokace na výzvu: 150 mil. Kč.

Strategie pro dosažení cílů Zvýšení atraktivnosti měst a kvality života ve městech nad obyvatel Podstatné je využití výstupů pro místní obyvatele a aktivní trávení jejich volného času

Vzorové typy projektů Modernizace objektu pro rozšíření kapacit stávající nabídky zájmových kroužků nebo zřízení nových Vybudování nebo rozšíření venkovní víceúčelové plochy včetně zázemí (slouží pro místní obyvatele) Vybudování zařízení pro letní kulturní aktivity

Podmínky pro realizaci projektů V některých případech se může jednat o projekty vytvářející příjmy a nebo o projekty zakládající veřejnou podporu. Nevhodné jsou aktivity zaměřené POUZE na opravy a údržbu anebo energetické úspory – např. oprava střechy, zateplování, výměna oken. Náklady na aktivity projektu, které se neváží přímo k této podoblasti podpory, jsou neuznatelné. Cílovou skupinou jsou zejména místní obavatelé.

Oprávnění žadatelé / příjemci Kraje Dobrovolné svazky obcí Obce s více než obyvateli, s výjimkou měst Olomouce a Zlína Organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi, s výjimkou organizací zřizovaných nebo zakládaných městy Olomoucí a Zlínem Nestátní neziskové organizace Typ operace Individuální projekty Minimální výše dotace – 2 mil. Kč Maximální výše dotace – 150 mil. Kč

Monitorovací indikátory - hlavní –Počet regenerovaných, revitalizovaných a nových objektů zájmové a volnočasové povahy –Plocha regenerovaných a revitalizovaných objektů pro soiciální služby a zdravotní péči –Počet podniků / organizací služeb založených nebo udržených v revitalizované části města –Počet uživatelů majících prospěch z podpořených kulturních a volnočasových zařízení –Počet nově vytvořených pracovních míst –Zvýšení atraktivity podpořených měst a obcí

Hodnocení projektů 1.Posouzení přijatelnosti projektu 2.Kontrola formálních náležitostí 3.Věcné hodnocení Hodnocení žadatele finanční zdraví žadatele partnerství a významné zapojené subjekty reference výsledků obdobných projektů žadatele či projektů personální a organizační zajištění projektu

Hodnocení projektů Hodnocení kvality a proveditelnosti projektu potřebnost projektu jasnost, podrobnost, provázanost a logika popisu aktivit a jejich provázanost v rámci projektu majetkové vztahy vč. podmínek budoucího provozu vztah a výše výdajů k jednotlivým aktivitám projektu včetně popisu účetních metod harmonogram projektu udržitelnost kritické milníky realizace projektu a zahájení provozu úroveň technického řešení, porovnání variant řešení vazba monitorovacích indikátorů na aktivity, výstupy a výsledky projektu

Hodnocení projektů Hodnocení významu a efektivity projektu soulad projektu s cíli ROP Střední Morava efektivita projektu ve vztahu k výši celkových způsobilých výdajů na jednotku výstupu a ekonomické výsledky vazba na indikátory ROP Střední Morava Horizontální témata udržitelný rozvoj rovné příležitosti

Děkuji za pozornost Ing. Lenka Hnilová Odbor řízení projektů Úřad Regionální rady Tel.: Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj