Vilická polnice č íslo 07/2010 14.11.2010 ro č ník 13. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme úspěšně po volbách, nové zastupitelstvo je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rudolf Cogan starosta Nové Paky, člen zastupitelstva kraje, advokát.
Advertisements

Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Domácí rozpočet Poměr mezi příjmy a výdaji
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Jednota byla založena roku 1920 vlastní budovu získala až přestavbou stodoly získané při parcelaci panského dvora Dol v 60. letech proběhla velká rekonstrukce.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Vybrali jsme si problém letního kina v Rumburku, protože si myslíme že je ve špatném stavu. (Nepromítá se, rozbité sedačky, atd..)
Mateřská školka - Zlonín
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Zdeněk Bergman1 Příjmy gymnázií Statistické údaje za rok 2006.
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Vilická polnice číslo 09/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, minulý měsíc uplynul rok od chvíle, co redakční rada pod.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
4) ZO schválilo v rámci plánované bytové výstavby ve Vilicích zřízení „Pořadníku žadatelů“, o koupi stavební parcely. Žádosti budou přijímány od
Zasedání ZO č. 31/2010. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Bednář, J.Klejnová, P.Procházka a J.Kudrna. Omluveni: M.Petříková. Na 31.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, před drahnou chvílí skončila doba prázdnin a dovolených.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
3) ZO schválilo zvýšení ceny vodného v obci o 50% (tj. ze 14 Kč na 21 Kč/m 3 ). Stočné zůstává nadále 1Kč/m 3. Jelikož od se stává obec plátcem.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, není to tak dlouho, ( – pozn. red.) co jsem se.
Vilická polnice číslo 05/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, po poměrně dlouhé době byl konečně dostavěn a předán k užívání.
Vilická polnice číslo 06/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě.
Na 24. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 13. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme schválen nový rozpočet obce na rok Je to.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
Zasedání zastupitelstva obce Moravské Bránice 24. říjen 2011 Bod / 17 Vítáme Vás! Veřejné zasedání zastupitelstva obce Moravské Bránice
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
1290/1 a 1292/1 v k.ú. Vilice z vlastnictví ČR do vlastnictví obce. Jedná se o místní komunikace, nebo jejich části a to všechny zatím ještě nepřevedené.
O celkové výměře 63m2, části pozemku p.č. 1247/1 o výměře cca 100m2 a pozemku p.č. 439 o celkové výměře 1927m2 v KÚ Vilice.. 6) ZO schválilo rozpočtové.
Vilická polnice číslo 02/ ročník 14. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, s letošní zimou se nám v obci usadil nový fenomén. Házení.
Vážení spoluobčané, uplynulo bezmála čtvrt roku od vydání minulé Polnice. Za tuto dobu se v obci odehrálo dost menších i větších událostí a to navzdory.
Vrty v Mostech V roce 2011 se potýkala obec Mosty u Jablunkova, jako ostatně všechny obce regionu s nebývalým suchem. Vody ve vodojemech ubývalo a hrozilo,
Vilická polnice č íslo 02/ ro č ník 12. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, dnes si něco málo řekneme o psech. O psech, kteří provází.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, jak se zdá, s koncem prázdnin nám skončilo i léto. Není to.
Vilická polnice číslo 04/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nedávno se mě kdosi zeptal zda bude obec pořádat brigády,
Vilická polnice číslo 04/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nebývá zvykem abych na tomto místě psal nekrolog, ale v tomto.
Na 23. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo dodatek smlouvy s Agrospolem Mladá Vožice na pronájem.
Vilická polnice číslo 09/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, určitě jste se v poslední době setkali s pojmem „finanční.
Vilická polnice číslo 02/ ročník 9. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, právě se Vám dostává do rukou první výtisk Polnice, vydávané.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č.9 Dne od 17:00hod.
Vážení spoluobčané, na sklonku loňského roku byla dokončena částečná oprava budovy č.p. 58 (Kreml). Projekt se realizoval za podpory OS MAS Krajina srdce.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Zasedání ZO č. 19/2013. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková,. J.Kudrna, J.Bednář, J.Klejnová a P.Procházka. Na 19. zasedání.
Zasedání ZO č. 14/2012. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková, J.Bednář,J.Klejnová a P.Procházka.. Omluveni: J.Kudrna. Na 14.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
volby Volební systémy v demokratických zemích
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Modelace úvěru BD Vánek
Rozpis rozpočtu a normativy
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Vilická polnice č íslo 07/ ro č ník 13. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme úspěšně po volbách, nové zastupitelstvo je ustaveno (viz. níže) v podobě totožné z minulého volebního období. Mohlo by se říci rutina a samozřejmost. Opak je pravdou. Skutečnost, že jsme do této pozice byly vmanipulováni mlčící, netečnou většinou, byla patrná i na ustavujícím zasedání. Dvouhodinové martýrium, při němž se rodilo staronové složení zastupitelstva, bylo více než bolestné. A to pomíjím fakt, že mě poměrně velké procento voličů nevolilo, na což mají pochopitelně ústavní právo. Při mém případném nezvolení do zastupitelstva a s ohledem na zkušenost z jeho ustavujícího zasedání jsem docela skeptický k tomu, že by se následující události vyvíjeli směrem, kterým byste chtěli. Ale je to čirá spekulace, možná se pletu. Každopádně teď s odstupem času se celá epizoda jeví více než úsměvně. Prostě si jen někteří občané, kterým jsem pošramotil jejich ego svými „neurvalými“ články v Polnici užili svůj malý díl vítězství. Co mě ovšem mrzí nejvíce je fakt, že se jediný kandidát za Hrnčíře nedostal do zastupitelstva a tím pádem není opět nikdo, kdo by zastupoval zájmy této části obce na půdě ZO. Vraťme se ale do reálu. Zastupitelstvo zůstalo sice staré, ale to je tak asi vše co se nezmění. Vše ostatní, počínaje strukturou obecního úřadu, konče třeba povinnostmi a náplní práce jednotlivých zastupitelů, dozná radikální změny. Průběžně budete o těchto zásazích informováni na těchto stránkách. Ještě něco se vlastně nezmění. Svůj styl psaní nehodlám v žádném případě měnit a to ať se to někomu líbí či nikoliv. Nadále hodlám poukazovat na nepravosti kolem nás. Nebylo by přece jen dobré se zamyslet nad tím jestli já jsem ten špatný, který na tyto skutečnosti poukáže tím, že o nich napíše, nebo ti co je páchají? M.Břenda Ustavující zasedání ZO. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Bednář, J.Klejnová, M.Petříková, J.Kudrna a P.Procházka.. Na ustavujícím zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) Starostou obce byl zvolen Miroslav Břenda.. 2) Místostarostou obce byl zvolen Zdeněk Dobiáš. 3) Předsedou finančního výboru byla zvolena Marie Petříková.. 4) Předsedou kontrolního výboru byl zvolen Jiří Kudrna. 5) Žádná funkce v ZO nebude dlouhodobě uvolněna. 6) Členové finančního a kontrolního výboru budou zvoleni na příštím zasedání.. 7) Odměny za výkon funkcí všech členů ZO se nemění, zůstávají na stejné výši jako v předcházejícím období.. Všichni zvolení kandidáti děkují svým voličům za poskytnutí mandátu. Dále ZO děkuje našim slečnám za perfektně odvedenou práci ve volební komisi. Měli to tentokráte děvčata časově náročnější a to díky druhému kolu voleb do Senátu. Každopádně jsme měli nejmladší volební komisi v Jihočeském kraji a určitě jednu z nejmladších v rámci celé republiky. Zasedání ZO č. 2/2010. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Bednář, J.Klejnová, M.Petříková, J.Kudrna a P.Procházka Na 2. zasedání ZO byla přijata tato usnesení:. 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu.. 2) ZO schválilo smlouvu s městem Mladá Vožice na úhradu neinvestičních nákladů pro MŠ v Mladé Vožici na I. pololetí roku 2010/2011 na celkovou sumu 5.662,-Kč. (MŠ navštěvuje již pouze 1 dítě.). 3) ZO schválilo smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení práva odpovídajícího věcnému břemenu s E.ON Distribuce, a.s. spočívající v umístění nového energetického zařízení na pozemky parc. č. 1264/2, 1264/3 a 965/40. Jde o zemní vedení k novým parcelám nad kovárnou ve Vilicích. Věcné břemeno bude zřízeno úplatně, za jednorázovou částku ve výši 6.000,-Kč ve prospěch obce.. 4) ZO schválilo smlouvu s Josefem Klejnou na údržbu místních komunikací na zimní období 2010/2011, spočívající v prohrnování sněhu a posypu, za 500,-Kč/hod. vč. DPH.. 5) ZO schválilo prodej části pozemku parc. č. 1272/2 o celkové výměře cca 48 m2 manželům Karlovi a Editě Fukanovým, bytem Zátiší 23 za 20,-Kč/m2. 6) ZO schválilo rozpuštění redakční rady zpravodaje Polnice. Nadále bude její funkci zastávat ZO.. 7) ZO odložilo, z důvodu obsáhlosti materiálů, na příští zasedání ZO rozhodnutí o uplatňování škody na sále KD ve Vilicích v souvislosti se srpnovou povodní. 8 ) ZO zvolilo za členy finančního výboru Pavla Procházku a Stanislava Kubece a za členy kontrolního výboru Jiřího Bednáře st. a Robina Břendu.

.. Dne 9.listopadu 2010 oslavila paní Marie Matoušková z Hrnčíř 85. výročí svého narození. Blahopřejeme Očkování psů. Očkování psů je v naší obci objednáno na středu a to: ve Vilicích od 12:30 hod., v Zátiší od 13:00 hod. a v Hrnčířích od 13:30 hod. Cena očkování za psa staršího 3 měsíců je stejná jako loni a to 70 Kč.. Čištění komínů. Čištění a revize komínů je možno objednat u Zd. Dobiáše na tel. č Ceny čištění se pohybují od 100 – 150 Kč, cena výchozí revize je 800 Kč, cena periodické revize (tj. cena následující revize, která by měla následovat vždy po roce) je 500 Kč.. SDH – výroční valná hromada. V pátek se od 18:00 hod. koná v salonku restaurace ve Vilicích výroční valná hromada SDH. Členové výboru tímto zvou všechny členy sboru i ostatní příznivce k hojné účasti, občerstvení zajištěno. Po programu bude promítnut krátký film a fotografie z účasti našeho sboru na překonání rekordu v dálkové přepravě vody.. Oprava sálu KD Vilice. Zrovna ve dnech kdy jste chodili k volební urně s hlasovacími lístky dorazila na obec zpráva, že náš projekt na opravu sálu získal na MAS hodnotící komisí celkem 420,69 bodu, což znamenalo první místo mezi 13ti konkurenčními projekty. Jinými slovy, dostaneme dotaci na opravu zničeného sálu srpnovou povodní. Dotace by měla činit Kč. Vlastní podíl obce pak Kč – spoluúčast Kč – DPH, které není uznatelným výdajem. K tomu nutno připočíst 2% z přiznané dotace jako dar pro MAS, což dělá dalších Kč. Celkem musí obec zafinancovat ze svého Kč. Dotace, jak je v těchto případech obvyklé, přijde až po realizaci projektu, takže obec si musí nejdříve celou potřebnou částku, která dělá 1, Kč zajistit sama. Částečně budou tyto výdaje pokryty navýšením těžby dřeva v obecním lese, částečně překlenovacím úvěrem. Co vše se bude opravovat? Předně se pokládat nový dubový parket, i když na menší ploše než byl původní. V předsálí bude nová dlažba místo vyžilého linolea. Nová zátěžová krytina z PVC bude položena v podloubích sálu a na celém balkoně. Nové omítky budou zhotoveny v obou šatnách v prostoru jeviště. V salonku nad restaurací bude zřízena trvalá výstavní galerie vybavená výstavním nábytkem a doplňky včetně promítací techniky. Částečně bude obnoven 9) ZO vzalo na vědomí zprávu o přidělení dotace na opravu sálu KD z fondů EU, podpořeného OS MAS Krajina srdce ve výši ,-Kč a starostou určené složení výběrové komise k vyhodnocení výběrového řízení na dodávající firmy. 10) ZO schválilo rozpočtové opatření č. 9/ZO/2010 nábytek (stoly a židle) na sále. Jelikož práce budou probíhat v termínu prosinec 2010 – březen 2011, je nutno počítat s tím, že plesová sezóna v příštím roce bude muset být zrušena.. (Všechny částky v tomto článku jsou zaokrouhleny na tisíce Kč.). Rozpočtová opatření. Několikrát z éteru zaznělo, že někteří občané pořádně neví, co že to ta rozpočtová opatření, která jsou neustále na programu jednání ZO, jsou. Pokusím se vysvětlit. Každý rok je sestaven rozpočet obce, v kterém má každá plánovaná činnost či objekt určené peníze na údržbu nebo pořízení. Vše neplánované je navíc. Např. letošní oprava vodovodu (výměny šoupat a hydrantů) spolkla zatím ,-Kč a opravy kolem vyplaveného sálu ,-Kč a to ani jedna akce ještě není u konce. Tyto částky jsou několikanásobně vyšší než na ně bylo v rozpočtu určeno a tak se buď vezmou z přebytku minulých let (to jsou peníze původně určené na akce, které se neuskutečnily, nebo byly lacinější), anebo když už žádné přebytky nejsou, což je náš dnešní případ, musí se vzít z akcí plánovaných na letošní rok. Nejdříve jsou na pořadu body, o kterých se už ví, že se z nějakého důvodu nestihnou realizovat, no a nakonec přicházejí body, které by se realizovat stihly, ale v prioritním žebříčku jsou na nižším stupni než ony neplánované. Tak např. letos byla zastavena realizace kanalizace pod Procházkovi, rekonstrukce úvozové cesty k vilickému vodojemu a investice do přípravy projektové dokumentace na ČOV. Jestli se do rozpočtu na příští rok vrátí, není jisté, záleží na tom zda je zase nepřebije akce s prioritou vyšší. Tak to jsou v krátkosti ona rozpočtová opatření.