Ex-ante hodnocení NRP 2007-13 Presentace na jednání ŘKV 25. srpna 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Projekt empirického výzkumu
Strategický plán rozvoje města Tišnov Úvodní prezentace
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
RPS/CSF Budoucnost politiky HSS / Cohesion Policy Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj.
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Stav zpracování.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Regionální operační program regionu soudržnosti NUTS 2 Severozápad Irena Ptáčková, odbor regionálního rozvoje Krajský úřad Karlovarského kraje.
Zapracování připomínek Evaluace a technická pomoc RPS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Odbor Rámce podpory Společenství, Evaluační jednotka strukturálních.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Informace o koncepci připravovaného hodnocení VaV a o projektu Ipn Metodika Efektivní systém hodnocení a financování VVI Daniel Münich garant klíčové aktivity.
Strategie rozvoje Královéhradeckého kraje Strategie jako dlouhodobý koncepční dokument Strategie jako společný konsensus rozvoje území Tvorba.
© Berman Group. Ex-ante hodnocení NRP Presentace na jednání ŘKV 18. října 2005.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategické řízení Metodika přípravy veřejných strategií; Databáze strategií 12. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Ekonomika malých a středních podniků
Příprava programového období 2014 – 2020
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Příprava operačních programů
Program rozvoje Ústeckého kraje
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Ex-ante hodnocení NRP Presentace na jednání ŘKV 25. srpna 2005

Zpracovatelé ex-ante hodnocení Berman Group Na Květnici 25, Praha EUROFFICE Praha – Brusel Šlikova 16, Praha Vedoucí projektového týmu: RNDr. Jan Vozáb, PhD Ústřední expertní tým: RNDr. Libor Kudláček Doc. RNDr. Jiří Blažek, PhD Dr. Colm McClements „Pool“ 16 expertů/konzultantů

Přístup k ex-ante hodnocení Proces souběžný se zpracováním NRP Kombinace několika činností: –analytických prací –nezávislého hodnocení –„lehké“ technické asistence –podpory rozhodování ŘO Průběžné zpracování podkladů/dílčích vstupů pro NRP Průběžné zpracování dílčích hodnotících zpráv Závěrečné hodnocení ex-ante – konečná hodnotící zpráva Podpora vyjednávání s EK

Stav hodnocení v současnosti Hodnotící zpráva k analýze současné situace Hodnotící zpráva a doplňující/přepracovaný pracovní návrh SWOT Průběžné stanovisko k návrhu cílů a priorit NRP; alternativní návrh strategie NRP (s využitím SHR)

Klíčová rozhodování při zpracování NRP Strategie NRP – Cíle intervencí, jejich struktura a váha v kontextu: (i) požadavků evropské politiky HSS, (ii) potřeb ČR Prioritní osy NRP - Obsahové vymezení veřejných intervencí a jejich zdůvodnění v kontextu strategie Rámcové vymezení OP – zaměření intervencí a jejich rozdělení mezi OP v závislosti na prioritních osách NRP; struktura a počet OP Rámcové vymezení intervenčních mechanismů Způsoby a zdroje financování intervencí