MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Valná hromada MAS, 3.6.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Evropský sociální fond v ČR
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Projekt partnerských MAS MAS Rozkvět zahrady jižních Čech MAS Blanský les – Netolicko MAS Vodňanská ryba.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Místní akční skupina Rakovnicko
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Valná hromada MAS,

MAS ROZKVĚT Kdo / co je místní akční skupina – MAS Rozkvět? Základní informace  občanské sdružení založené v roce 2004, sídlo - Školní 124, Lhenice  pracujeme na území 29 obcí v okr. ČB –ČK- PT- ST, se souhlasem obecních zastupitelstev (zapojení do zájmového území)  51 členských subjektů, zastoupeny všechny sektory (15 obcí a SO, 22 firem a podnikatelů, 14 neziskovek)  orgány MAS – správní a dozorčí rada, Výběrová komise, valná hromada  management – 8 zaměstnanců (realizace administrativy SPL, řízení projektů MAS, agenda)  finanční zdroje –projektová činnost, členské příspěvky (500 Kč/člen), účelové dary (spoluúčasti na projektech). Rozpočet organizace r. 2014: 9 M Kč.  stabilita, samostatnost, rozvoj, partnerství

MAS ROZKVĚT Čím se zabýváme? Činnost  LEADER (MZe, PRV) – finanční podpora drobných investičních akcí obcí, zemědělců, ovocnářů, mikropodniků a neziskovek  podpořeno celkem 92 projektů celkovou dotací 23,2 M Kč (celkový rozpočet projektů 52,5 M Kč)  ESF – OP LZZ - Rozvoj místního partnerství a trhu práce ; sdílení dobré praxe, tématické exkurze v Bavorsku, vzdělávání osob se ztíženým přístupem na trh práce (rodiče s malými dětmi, ženy starší 50 let, hendikepovaní a další) – 6 partnerů z Jižních Čech a 1 partner z Bavorska (LAG Deggendorf);  rozpočet projektu OPLZZ cca 7 M Kč (3 roky)  zkušenosti, aktivita, úspěchy, respekt MAS ROZKVĚT založena v roce 2004 jako jedna z prvních MAS v Jč. kraji Kontinuální působení – LEADER ČR ( ), LEADER+ ( ), LEADER PRV ( ), příprava na plánovací období Opakovaně MAS dosáhla nejvyšší hodnocení MZe – kat. A Rozšiřování území i oblastí působnosti

MAS ROZKVĚT Čím se zabýváme? Činnost  LINECKÁ STEZKA – mezinárodní projektu MAS Rozkvět + LAG Sterngartl Gusental + MAS Blanský les Netolicko  kombinace intervence do drobné turistické infrastruktury a marketingové podpory regionu  klíčové téma vychází ze středověké obchodní cesty mezi Podunajím a Českými zeměmi (10. století), doloženo archeologickými výzkumy Jihočeské univerzity s využitím lidarového snímkování  celkový rozpočet projektu cca 6,5 M Kč (r.2014)  potenciál pro navazující projekty v regionu CZ-AT  efektivní spolupráce a komunikace tématická spolupráce s partnery z Bavorska – sdílení dobré praxe rozvíjející se komunikace a spolupráce s rakouským příhraničím rozvinutá spolupráce a kooperace se sousedícími MAS v Jihočeském kraji – společné projekty a iniciativy MAS jako zastřešující realizátor projektů spolupráce

MAS ROZKVĚT Čím se zabýváme?  PROJEKTY SPOLUPRÁCE ( PRV) DĚDICTVÍ REGIONU: po stopách předků (rekonstrukce středověkého špýcharu – otevření Památníku Petra Chelčického; vydání brožur o zajímavé historii regionu MAS, např. Linecké stezce…) ŠANCE pro další ROZKVĚT regionu (vybavení kluboven a komunitních center ve 3 obcích a prostor kanceláře MAS Rozkvět) S PEKLÍKEM NA VANDR (uspořádání výletů, rozvoj sítě drobné turistické infrastruktury, značení výletních tras, Vandrovní knížka…) ZDRAVÍ NÁS BAVÍ (venkovní tělocvičny pro dospělé a areálů zdraví - celkem 22 v různých obcích ve 3 MAS… …. iniciace turistických a pohybových aktivit: hejbni MAS em podpora místních komunit a aktivit

MAS ROZKVĚT Čím se zabýváme?  GRANT MAS na podporu drobných akcí místních neziskovek, propagace MAS a podpora místních komunit  ZDRAVÁ MAS – vstup do NSZM (04/2013), kampaně: Den Země, Týden mobility, Dny zdraví, měsíc pro neziskový sektor + 72 hodin vlastní iniciativy: Spoluchůze / Lokální fair trade  PROPAGACE REGIONU MAS (CZ: RegionTour, Jihočeský kompas, Země Živitelka….; AT – Böhmerwaldmesse projekt: „…přes hranice je to kousek“; DE – Landschaumesse Deggendorf 2014)  PODPORA VÝUKY NĚMECKÉHO JAZYKA – animační programy pro MŠ a ZŠ, iniciace spolupráce, mimoškolní akce … podpora místních komunit a aktivit

MAS ROZKVĚT Čím se budeme intenzivně zabývat v roce 2014?  LlNECKÁ STEZKA (OP Přeshraniční spolupráce AT-CZ)  ROZVOJ MÍSTNÍHO PARTNERSTVÍ A TRHU PRÁCE (OP LZZ)  PROJEKTY SPOLUPRÁCE ( PRV) 2014 ZDRAVÉ MAS = AKTIVNÍ A VZDĚLANÝ VENKOV S PEKLÍKEM NA VÝLET – KRAJEM POD ŠUMAVOU ZVYKY A TRADICE NA OBOU STRANÁCH HRANICE … A PŘÍPRAVA INTEGROVANÉ MEZIRESORTNÍ STRATEGIE ÚZEMÍ MAS podpora místních komunit a aktivit

MAS ROZKVĚT Čím se budeme zabývat v roce 2014? ZDRAVÉ MAS = AKTIVNÍ A VZDĚLANÝ VENKOV  pořízení vybavení pro kurzy TECHNIKA PRO MLÁDEŽ  pořízení vybavení pro KOMUNITNÍ ŠKOLY A VZDĚLÁVÁNÍ a prezentace možností pro sdílené vzdělávání  pořízení vybavení pro kurzy ZÁCHRANA LIDSKÉHO ŽIVOTA reálný přenos dobré praxe a rozvoj spolupráce v regionu

MAS ROZKVĚT Čím se budeme zabývat v roce 2014? S PEKLÍKEM NA VÝLET – KRAJEM POD ŠUMAVOU  mobilní průvodce a webové stránky s interaktivním mapovým portálem a službami  instalace turistického mobiliáře  spolupořádání 2 cyklovýletů (Lipensko, Boletice)  vydání propagačních materiálů a tiskovin mobilní průvodce jako marketingový nástroj regionu

MAS ROZKVĚT Čím se budeme zabývat v roce 2014? ZVYKY A TRADICE NA OBOU STRANÁCH HRANICE (6x MAS z CZ +SK) Vesnice a její tradice - přednášky, semináře, workshopy a interaktivní dílny Řemeslo má zlaté dno – Dny řemesel s ukázkami tradičních řemesel, exkurze Za kulturou na venkov – vybavení pro volnočasové aktivity souborů a spolků (kroje, vybavení do ochotníky); mezinárodní přehlídky krojů a ochotnických divadel Kulturní dědictví – studie jihočeských lidových krojů a baráčnické tradice (zápis do Seznamu kulturního dědictví Jihočeského kraje) podpora živých tradic - prezentace ve školách a pro veřejnost

MAS ROZKVĚT Co děláme proto, abychom se připravili a uspěli také po roce 2014? ROZVOJ REGIONU MAS aktivním zapojením do NSZM  propojení místního plánování s rozvojovou strategií regionu MAS  zapojení do komunitních aktiv – širší zapojení obyvatel do činností a akcí MAS, popularizace a propagace MAS, nové kontakty  podpora aktivit jednotlivých spolků a obcí a zapojení do kampaní NSZM a MA21

MAS ROZKVĚT Aktuální plán využití integrovaného nástroje CLLD v období 2014–2020 Fondy - současný stav k dle OP mil €mil Kč (25)mil Kč (27)%plán % EFRR Evropský fond pro regionální rozvoj 534, , ,144,95%8,99 ESF Evropský sociální fond 74,321858,092006,742,17%6,89 EZFRV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova 108,522712,922929,955,00%5,00 Celkem 717, , ,83 maximální Provozní a animační náklady 179,284481,9025 % IROP aktuální Provozní a animační náklady 81,692042,3611,39%15,52 %

MAS ROZKVĚT Integrovaný regionální operační program Samostatná prioritní osa na CLLD Specifické cíle IROP, které bude možno realizovat v rámci CLLD 1.2 Rozvoj integrovaných dopravních systémů a udržitelných forem dopravy 2.1 Rozvoj dostupné, kvalitní a udržitelné sítě služeb vedoucích k sociálnímu začlenění osob sociálně vyloučených či ohrožených sociálním vyloučením 2.2 Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotnických služeb a péče o zdraví 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního a přírodního dědictví

MAS ROZKVĚT Program rozvoje venkova Samostatná prioritní osa na CLLD Specifické cíle IROP, které bude možno realizovat v rámci CLLD Investice do hmotného majetku (Investice do zemědělských podniků) Investice do hmotného majetku (Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů) Investice do lesů (Lesnická infrastruktura) Zahájení činnosti mladých zemědělců Investice do nezemědělských činností (Diverzifikace, OZE) Předcházení poškozování lesů lesními požáry a přírodními katastrofami a obnova poškozených lesů Investice ke zvýšení odolnosti a ekologické hodnoty lesních ekosystémů Investice do lesů (Technika a technologie pro lesní hospodářství, Stroje, technologie a zařízení pro lesní školkařskou činnost, Technické vybavení dřevozpracujících provozoven) Spolupráce (včetně inovací v potravinářství a zemědělství)

MAS ROZKVĚT Operační program Zaměstnanost Samostatná investiční priorita (není samostatná PO) Investiční priority, které bude možno realizovat v rámci CLLD 1.1 Přístup k zaměstnání pro osoby hledající zaměstnání a neaktivní osoby, včetně dlouhodobě nezaměstnaných a osob vzdálených trhu práce, také prostřednictvím místních iniciativ na podporu zaměstnanosti a podpory mobility pracovníků 1.2 Rovnost žen a mužů ve všech oblastech, včetně přístupu k zaměstnání a kariérní postup, sladění pracovního a soukromého života a prosazování stejného ohodnocení za stejnou práci 1.3Pomoc pracovníkům, podnikům a podnikatelům přizpůsobovat se změnám 1.4Modernizace institucí trhu práce, jako jsou veřejné a soukromé služby zaměstnanosti a přispívání k adaptaci na potřeby trhu práce, včetně prostřednictvím opatření pro zlepšení nadnárodní mobility pracovníků a programů mobility a lepší spolupráce mezi institucemi a příslušnými zúčastněnými stranami

MAS ROZKVĚT Operační program Zaměstnanost Samostatná investiční priorita (není samostatná PO) Investiční priority, které bude možno realizovat v rámci CLLD 1.5 Trvalé začlenění mladých lidí na trhu práce, mimo jiné pomocí „záruky pro mladé lidi”, a to zejména těch, kteří nemají zaměstnání nebo nejsou v procesu vzdělávání nebo neprocházejí odbornou přípravou, včetně těch mladých lidí, kterým hrozí sociální vyloučení, a mladých lidí z marginalizovaných komunit 2.1 Aktivní začleňování, včetně začleňování s ohledem na podporu rovných příležitostí a aktivní účast a zlepšení zaměstnatelnosti 2.2Zlepšování přístupu k dostupným, udržitelným a vysoce kvalitním službám, včetně zdravotnictví a sociálních služeb obecného zájmu

MAS ROZKVĚT Děkuji za pozornost! ©