MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Program rozvoje venkova Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Hanušovice
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. Místní.
Rozdělování prostředků EU prostřednictvím metody LEADER a aplikace této metody v praxi Jan Balcar.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Konference k projektům spolupráce 8. června 2015 Chocerady.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2014 / 2015 SPRÁVNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jana Vavryčuková manažerka MAS Brdy – Vltava o.p.s.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Pracovní setkání Zájmová skupina – Veřejná správa Realizace Strategie MAS Zastupitelský sál, MěÚ Ostrov, Zámek, Jáchymovská 1, Ostrov.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Jana Vavryčuková manažerka
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Místní plán inkluze + OP VVV
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Představení SCLLD MAS Sokolovsko o.p.s.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj

Místí akční skupina – „MASka“ MAS = zástupci veřejného, soukromého i neziskového sektoru a občané (místní partnerství) = prostřednictvím MAS ČR bude rozděleno minimálně 15,8 mld. Kč (např. PRV, OP Zaměstnanost, Integrovaný regionální operační program) - MAS lze chápat jako bezprostředního partnera žadatelů a příjemců podpory z daného území, kterým poskytuje informace a podporu v období přípravy, výběru (schválení) a realizace projektů

Pokrytí ČR místními akčními skupinami

Brdy – Vltava o.p.s. Územní působnost: Čím, Daleké Dušníky, Drevníky, Drhovy, Hřiměždice, Chotilsko, Korkyně, Malá Hraštice, Mokrovraty, Nečín, Nové Dvory, Nový Knín, Obořiště, Ouběnice, Rosovice, Rybníky, Stará Huť, Svaté Pole, Velká Lečice, Županovice, Buš, Davle, Slapy, Štěchovice Obce nezahrnuté do projektu Osvojování dovedností: Borotice, Dobříš, Pičín, Voznice

Komunitně vedený místní rozvoj = CLLD = plánování rozvoje, kde se zúčastní všichni aktéři žijící a působící v regionu Decentralizace rozhodování do regionů Zapojení obyvatel do rozvoje lokality Tvorba integrovaných strategií rozvoje (viz dále) Následovník přístupu LEADER = základ pro práci místní akční skupiny (MAS)

Komunitně vedený místní rozvoj = CLLD Cílem celého procesu je integrovaná strategie rozvoje území pro programové období EU 2014 – 2020, vytvořená se zapojením sil všech podklad našeho území pro podávání projektů v novém programovém období Charakteristika MAS Integrovaná strategie území MAS Integrovaný akční plán rozvoje území MAS Zdroj: Manuál tvorby SCLLD

Fáze hodnocení procesu CLLD Kritéria přijatelnosti MAS => přijatelnost pro implementaci KVMR Ze strany MAS vypořádání s certifikačními pravidly a deklarace jejich naplňování Hodnocení Integrované strategie území MAS Ze strany MAS zpracování ISÚ jako široké strategie rozvoje území. ISÚ bude obsahovat definici potřeb území s využitím indikátorů NČI Hodnocení IAPRÚ MAS Ze strany MAS zpracování IAPRÚ prostřednictvím Programových rámců (SPL) s definicí návaznosti ISÚ na dotační programy a s využitím indikátorů naplnění jednotlivých dotačních programů Zdroj: Manuál tvorby SCLLD

Nové programové období

MAS Brdy – Vltava Organizační struktura

Organizační struktura MAS Brdy - Vltava Vybrané funkce správní rady (detailně viz statut) : -dbá na řádné hospodaření s majetkem o.p.s. -jmenuje a odvolává ředitele o.p.s. -schvaluje rozpočet o.p.s. a plnění rozpočtu MAS -vydává a schvaluje změnu statutu o.p.s. -zpracovává způsob hodnocení a výběru projektů MAS -schvaluje výzvy k podávání žádostí a vymezuje kritéria výběru -stanovuje výši podpory a vybírá projekty k realizaci na základě návrhu výběrového orgánu Vybrané funkce správní rady (detailně viz statut) : -dbá na řádné hospodaření s majetkem o.p.s. -jmenuje a odvolává ředitele o.p.s. -schvaluje rozpočet o.p.s. a plnění rozpočtu MAS -vydává a schvaluje změnu statutu o.p.s. -zpracovává způsob hodnocení a výběru projektů MAS -schvaluje výzvy k podávání žádostí a vymezuje kritéria výběru -stanovuje výši podpory a vybírá projekty k realizaci na základě návrhu výběrového orgánu

Vybrané funkce dozorčí rady = kontrolní orgán MAS (detailně viz statut) : -kontroluje veškerou činnost o.p.s. i MAS -připomínkuje návrh rozpočtu -prozkoumává roční účetní závěrku a výroční zprávu Společnosti -nahlíží do účetních knih a jiných dokladů MAS -projednává řádnou a mimořádnou účetní závěrku a výroční zprávu MAS -kontrolovat metodiku způsobu výběru projektů MAS a její dodržování -zodpovídá za monitoring a hodnocení SCLLD Vybrané funkce dozorčí rady = kontrolní orgán MAS (detailně viz statut) : -kontroluje veškerou činnost o.p.s. i MAS -připomínkuje návrh rozpočtu -prozkoumává roční účetní závěrku a výroční zprávu Společnosti -nahlíží do účetních knih a jiných dokladů MAS -projednává řádnou a mimořádnou účetní závěrku a výroční zprávu MAS -kontrolovat metodiku způsobu výběru projektů MAS a její dodržování -zodpovídá za monitoring a hodnocení SCLLD Organizační struktura MAS Brdy - Vltava

Vybrané funkce výběrové komise = výběrový orgán MAS (detailně viz statut) : -výběrové řízení projektů na základě objektivních kritérií -stanovuje jejich pořadí podle přínosu těchto operací k plnění záměrů a cílů SCLLD -organizace veřejných obhajob žadatelů Vybrané funkce výběrové komise = výběrový orgán MAS (detailně viz statut) : -výběrové řízení projektů na základě objektivních kritérií -stanovuje jejich pořadí podle přínosu těchto operací k plnění záměrů a cílů SCLLD -organizace veřejných obhajob žadatelů Organizační struktura MAS Brdy - Vltava

Děkujeme za pozornost. Hana Sedláčková – koordinátor aktivit projektu Osvojování dovedností