Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
VY_32_INOVACE_10_GAS_585_Mel
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
VY_32_INOVACE_10_GAS_582_Mel
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
VY_32_INOVACE_07_EKO_374_Jan
Vinárny Střední odborná škola Otrokovice
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.07 SOU Obořiště
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Složitá a slavnostní menu
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, HLEDISKA PRO SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_10_GAS_581_Mel
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Bary Střední odborná škola Otrokovice
Vaření živočišných potravin
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Kvíz Kvíz
Technika obsluhy – Příprava espressa Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_16.
Technika obsluhy – Servis sektu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Výroba bílého vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Technika obsluhy – Kavárenský nápojový lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2.
Technika obsluhy – Vinárny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Náležitosti jídelních lístků
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PŘÍPRAVA MENU SLAVNOSTNÍ HOSTINY
Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
Technika obsluhy – Společenská setkání
Technika obsluhy – Barový inventář
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
VY_32_INOVACE_07_EKO_374_Jan
Transkript prezentace:

Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuTEO F Stupeň a typ vzděláváníOdborné vzdělávání Vzdělávací oblastVinárny Vzdělávací oborTechnika obsluhy Vzdělávací okruhVinárenský sortiment Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupinaŽák, let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky postupem jak vytvořit jídelní a nápojový lístek pro vinárnu a jaký by měl být ve vinárně sortiment. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaPořadí pokrmů a nápojů, sortiment DatumDatum vytvoření –

Vinárenský sortiment

Sortiment pokrmů  Pro přípravu pokrmů používáme všechny druhy jatečných zvířat, zvěřiny, ryb a drůbeže.  Z tepelných úprav nejčastěji využíváme grilování a opékání.  V jídelním lístku bychom neměli zapomenout na silné masové vývary.  Vyvarujeme se těžkých jídel, jako jsou těžké omáčky a saláty s majonézou.  Nabídka moučníků není příliš rozsáhlá. Využíváme mražené výrobky nebo moučníky na objednávku.

Jídelní lístek  Studené předkrmy  Polévky  Teplé předkrmy  Speciality  Jídla na objednávku  Jídla na grilu  Přílohy, saláty  Sýry  moučníky

Náležitosti jídelních lístků  Název střediska a provozovny  Adresa  Hmotnost masa v syrovém stavu  Název pokrmů podle receptur nebo vlastních kalkulací  Cena za pokrm, popřípadě upozornění na možné změny ceny pokrmu podle váhy např. ryb  Jméno šéf kuchaře

Sortiment nápojů  Široký výběr vín - druhů, barev, chutí, ročníků a výrobců  Nabídku by měla doplňovat i raritní vína – archivní  Na vinném nebo nápojovém lístku můžeme uvádět charakteristiku vín, úspěchy v soutěžích a jiná ocenění  Ostatní nabízené nápoje nabízíme v užším sortimentu

Nápojový lístek  Aperitivy  Bílá vína - rozlévaná, lahvová, sudová  Růžová vína - rozlévaná, lahvová, sudová  Červená vína - rozlévaná, lahvová, sudová  Dezertní vína  Šumivá vína – domácí, zahraniční  Míchané nápoje – krátké dlouhé  Lihoviny – likéry, destiláty  Nealkoholické nápoje studené – vody, limonády, džusy  Nealkoholické nápoje teplé

Náležitosti nápojového lístku  Název střediska a provozovny  Adresa  Obsah podávaného nápoje  Název nápoje podle etikety – přívlastky, chuť, archivní apod.  Stručná charakteristika  Oblast původu – ročník, oblast, podoblast  Výrobce

Úkoly 1) Urči správné pořadí pokrmů na vinárenském jídelním lístku.  Teplé předkrmy  Sýry  Jídla na objednávku  Jídla na grilu  Přílohy, saláty  Sýry  Moučníky  Polévky  Speciality  Studené předkrmy

Úkoly 2) Jaké jsou náležitosti jídelních lístků? 3) Na vinném nebo nápojovém lístku můžeme uvádět ………………… vín, ……………… v soutěžích a jiná ocenění. 4) Jaké jsou náležitosti nápojových lístků? 5) Vína na nápojovém lístku píšeme v pořadí: ……………………………..

Úkoly  Nealkoholické nápoje studené – vody, limonády, džusy  Růžová vína - rozlévaná, lahvová, sudová  Červená vína - rozlévaná, lahvová, sudová  Lihoviny – likéry, destiláty  Bílá vína - rozlévaná, lahvová, sudová  Dezertní vína  Nealkoholické nápoje teplé  Aperitivy  Šumivá vína – domácí, zahraniční  Míchané nápoje – krátké dlouhé

POUŽITÁ LITERATURA  Salač, G., Stolničení. Praha: Fortuna ISBN: