PSA 2005 - 2011 150 klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Advertisements

Sociální firma SANANIM Charity Services s.r.o. Sociální firma SANANIM Poslání podnikat a zaměstnávat obtížně zaměstnatelné osoby Motto - zaměstnání jako.
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Zkušenosti se zaměstnáváním osob s trestní minulostí
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Název příjemce: Základní škola Šaratice, Náves 96, příspěvková organizace Název partnera: Z ákladní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Mgr. Radek Markus Centrum následné péče DROP IN Holečkova 33, Praha 5
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Dejvice Matěj Volf Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Personální strategie mezinárodní firmy
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Zkušenosti a dobrá praxe MěÚSS Jirkov. Pracovní poměr Veřejně prospěšné práce Dobrovolnická činnost.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
„Spolupráce v oblasti náboru nových zaměstnanců pro členy KZPS“
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
Modrý kříž v České republice
„Okna technickým oborům dokořán“
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Terénní programy.
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Terapeutické komunity
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže z dlouhodobého užívání návykových látek - duální diagnózy, Hepatits B, C Služby: Pracovní poradenství – zprostředkování, diagnostika, outplacement, trénink – telefonní, osobní pohovor, doporučení do podporovaného, tréninkového zaměstnání, případně do sociální firmy Café Therapy Cílem – volný trh práce ( primárně směřována většina klientely)

PSA + COKUZ o.s. SANANIM ( Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem Realizace ESF projektu „Příprava a podpora vstupu na trh práce pro bývalé uživatele návykových látek a osoby ohrožené drogovou závislostí v konfliktu se zákonem“ Partner: Vazební věznice Ruzyně, 2010 – 2012 Cíle: 1.Zvýšení dostupnosti zaměstnání pro bývalé uživatele návykových látek 2. Sociální stabilizaci a nalezení startovacího zaměstnání pro osoby ohrožené drogovou závislostí bezprostředně opouštějící výkon trestu odnětí svobody (VTOS), případně výkon vazby (VV) COKUZ – od roku 1998 přímá práce s drogovou klientelou ve věznicích ( Ruzyně, Pankrác, Vinařice, Příbram, Světlá, Opava, Bory-Plzeň….), cílem navázání kontaktu + příprava na období po výstupu z VT – léčba, řešení souvisejících sociálních záležitostí, zprostředkování na PSA. PSA v rámci projektu pracuje s vytipovanými, motivovanými klienty po VT – cílem : nalezení řádného zaměstnání, sociální stabilizace ( exekuce, bydlení). Prostředky: intenzivní individuální kontakt, pracovní a sociální poradenství, doporučení do doléčování ( podpora abstinence, „terapie všedního dne“), v rámci projektu hradíme osobám v sociální nouzi ubytování ( 1-2 měsíce), stravenky, opencard.

Metody, přístupy, nástroje Transparentní zaměstnání u spolupracujícího zaměstnavatele (firma spolupracující s PSA poskytuje pracovní příležitosti doporučeným klientům) – podporované, Café Therapy, za 6 let jsme navázali spolupráci s 12 společnostmi – zahradnictví, stavebnictví, výroba, instalace reklam, NTK, úklidové firmy –startovací brigády, i HPP standardní zaměstnání na volném trhu práce (klient oslovuje vytipované zaměstnavatele samostatně, pouze s poradenstvím a podporou PSA při vyhledání pracovního místa, zvolení postupu oslovení zaměstnavatele a při přípravě na jeho oslovení) Workshopy v léčebných zařízeních - příprava na reálné požadavky trhu práce, simulace komunikace s personalistou, potenciálním zaměstnavatelem, jak ne/hovořit o své minulosti Semináře – VTOS, zaměřené na obdobnou problematiku

Metody, přístupy, nástroje při práci se zaměstnavateli omezená síť spolupracujících zaměstnavatelů vytipování vhodné firmy/společnosti na základě pracovní kvalifikace klientů PSA párování garance monitoring podpůrný servis pro tyto zaměstnavatele transparentní vztah uchazeč/zaměstnavatel Klienti po léčbě – motivovaní, loajální PSA nabízí bezplatné služby Zkušební doba - jistota pro firmu, šance pro nového pracovníka Altruismus? Není na místě. Při troše důvěry obstojí náš uchazeč jako každý jiný Možnost medializace spolupráce Společenská odpovědnost firem - model udržitelného rozvoje firem, podle pravidla 3 PE ( people, planet, profit)

Shrnutí Ze šestileté zkušenosti činnosti PSA vyplývají tyto základní pilíře úspěšného a hladkého vstupu na trh práce a udržení si řádného zaměstnání: abstinence, stabilizace životního stylu, motivace, chuť pracovat; párování klienta s vhodným zaměstnavatelem a pozicí; personal management (development) – krátkodobé i dlouhodobé plánování kariéry, profesního zaměření, vzdělávání za současného řešení sociálních problémů; paralelní spolupráce s léčebným zařízením (nejlépe specializovaným na doléčování); zaměstnání u spolupracujícího zaměstnavatele, monitoring, zpětná vazba Děkuji, Marcel Ambrož Projekt „Podpora vstupu na trh práce“, r.č. CZ.2.17/2.1.00/32326 je podpořen v rámci operačního programu Praha – Adaptabilita, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem „Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti“