MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kraje ČR Karlovy Vary Ústí n. L. Jihlava Zlín Hradec Králové.
Advertisements

JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Zpracovala Mgr. Andrea Žylová DUM/VYDMUCHOV/ŽYLOVÁ/ČLOVĚK A PŘÍRODA /006.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_05_07_kraje.
Česká republika
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
PRVNÍ POMOC PŘI ZDRAVOTNÍCH OBTÍŽÍCH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Porovnání jednotlivých složek skutečného průměrného měsíčního platu za leden-únor 2011 a 2010 HZS krajů platový tarif příplatek za.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o pohybech hmot v zemské kůře, zemětřesení. AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení.
VY_32_ INOVACE_ 13_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VÝZNAMNÁ MĚSTA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Anotace - Animals Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština, angličtina Očekávaný výstup - Plynulé.
ČESKÁ REPUBLIKA I. Česká republika - mapa STÁTNÍ SYMBOLY Velký státní znakMalý státní znak.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
HMYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
NAŠE OBEC ANOTACE Prezentace na téma MOJE OBEC- můj domov. DATUM
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
STÁŘÍ A VÝVOJ STÁRNUTÍ POPULACE V ČESKÉ REPUBLICE A JEJÍCH KRAJÍCH
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: praktický lékař pro dospělé 2007–2016 NZIS REPORT č. K/17 (08/2017)
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
Název projektu: Moderní škola
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: domácí zdravotní péče 2007–2016 NZIS REPORT č. K/31 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: pneumologie a ftizeologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/6 (08/2017)
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Výsledky šetření ÚZIS k nedostatku sester
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: hemodialyzační středisko (HDS) 2007–2016 NZIS REPORT č. K/28 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: chirurgie 2007–2016
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: praktický lékař pro děti a dorost 2007–2016 NZIS REPORT č. K/18 (08/2017)
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: nukleární medicína 2007–2016 NZIS REPORT č. K/23 (08/2017)
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Orofacionální cvičení I
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Pořadí obrázků – domeček
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: anesteziologie a intenzivní medicína 2007–2016 NZIS REPORT č. K/10 (08/2017)
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
MŮJ DOMOV ANOTACE Pracovní listy, které shrnou znalosti o obci a jejím okolí. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Samostatné.
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Modelová oblast PR Příhrazské skály
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Anotace Prezentace seznamuje žáky s dělením České republiky na kraje a okresy. Prezentace vysvětluje rozdíly mezi městem a vesnicí. Autor Mgr. Irena Čiháková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák ví, na jaké územní celky dělíme Českou republiku. Ví, v jakém kraji a okrese žije. Chápe rozdíl mezi městem a vesnicí. Speciální vzdělávací potřeby Lehké mentální postižení Klíčová slova Česká republika, kraje, okresy, město, vesnice Druh učebního materiálu Výukový materiál- prezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání (ZŠ praktická) - druhý stupeň Typická věková skupina let Celková velikost 1,27 MB

Kraje : Naším domovem je Česká republika. Česká republika se historicky dělí na Čechy, Moravu a Slezsko. Česká republika se administrativně dělí na 14 vyšších územně správních celků (VÚSC) – Hlavní město Praha + 13 krajů. Kraje jsou územní celky s vlastní samosprávou.

Vyšší územně správní celky v České republice: o Hlavní město Praha + 13 krajů o Středočeský kraj o Jihočeský kraj o Plzeňský kraj o Karlovarský kraj o Ústecký kraj o Liberecký kraj o Královéhradecký kraj o Pardubický kraj o Kraj Vysočina o Jihomoravská kraj o Olomoucký kraj o Moravskoslezský kraj o Zlínský kraj V jakém kraji žijete vy?

Okresy : Kraje v České republice se dále dělí na okresy. Okresy jsou menší územní celky než kraje. Členění na okresy se od roku 2002 používá pouze jako územní označení. Celkem máme 76 okresů.

Okresy v Jihočeském kraji: o České Budějovice o Český Krumlov o Jindřichův Hradec o Písek o Prachatice o Strakonice o Tábor V jakém žijete okrese?

Města a vesnice: Okresy se dále dělí na menší územní celky, které se nazývají města a vesnice. Město: o Je mnohem větší než vesnice a žije zde více obyvatel. o Lidé pracují více v obchodu, průmyslu a ve službách. o Ve městech je zajištěna zdravotní péče, vzdělání, kultura. o Např. Lidé ve městech pracují v obchodu pracují v bankách a pojišťovnách, lidé pracující v průmyslu pracují v továrnách a automobilkách a lidé pracující ve službách pracují v obchodech, kadeřnictvích, pekárnách,… o Např. ve městech se nacházejí nemocnice, školy, kina, divadla,…

Vesnice: o Vesnice jsou menší než města a žije zde méně obyvatel. o Lidé na vesnicích pracují v zemědělství. o Chybí zde školy, kulturní a lékařská zařízení. o Např. Děti z vesnic dojíždí do škol ve městech. o Např. Lidé na vesnici pracují v zemědělství- pěstují obilí, chovají zvířata, pracují v sadařství,…

MĚSTO VESNICE

Použité materiály: o