Velikonoce na statku - Třebíz 17. 3. 2016. Do Třebíze jsme dojeli autobusem a vystoupili na návsi. Tam se nás ujala slečna oblečená do masopustní masky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
E XKURZE NA SPŠ V T ÁBOŘE. Dne jsme my,9.A -navštívili Střední průmyslovou školu v Táboře. Hned po příchodu nás přivítal pan ředitel Marcel.
ZA DLOUHÝCH ZIMNÍCH VEČERŮ S přicházející zimou, když se dny krátí a mráz zalézá za nehty, trávíme stále více času v teple domova. Ale jak to bývalo dřív?
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor: Lukáš Herák.
Vojtěch Šolta student septimy
S T R A Š I D E L N Ý D Ů M Věci Informace Obrázky  Povídka Povídka  Povídka Povídka  Povídka Povídka Délka a výška Co to je.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
MC Motýlek Rájec-Jestřebí
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
Srdce z lásky darované.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „ CO RÁDI JÍME“
ESTONSKO ÚČASTNÍCI: VERONIKA BURIANOVÁ KATEŘINA HEMKOVÁ ANGELIKA SPILKO TEREZA VAŇHOVÁ UČ. ZUZANA JEDLIČKOVÁ UČ. VĚNCESLAVA DRÁBKOVÁ.
Velikonoční vajíčka.
Velikonoce Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
Velikonoční vyrábění. Poslední den před velikonočními prázdninami jsme se společně s I. A vydali do DDM Habartov. Cestou jsme si kromě přezůvek nesli.
Kalendář - duben Petr Machala.
Velikonoce 2KA, Marie Račáková.
Projektový den VELIKONOCE
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Věta vedlejší příslovečná podmínková
Jak to zapsaly Eva Valvodová a Jiřina Palečková, 7. B
Cvičení v přírodě Říjen 2011, Bělá
1. kapitola Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákaly,
Autor Autor : Václav Václav Neubauer. Kapitola první 1.část Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček.Tady se všechny.
Čertí škola - Mikuláš. Čertí škola Na 5.prosince 2011 jsme si měli do školy přinést čertí masky. Paní učitelka pro nás připravila na tento den zajímavé.
,,O slepičce, která nechtěla snášet vajíčka“
Střední průmyslová škola v Písku
Velikonoce v Kunovicích
Zámek Hluboká nad Vltavou
Vajíčka Malovaná vajíčka Děti hledající vajíčka. Velikonoce v Německu Julie Kölblová, Sabina Bajajová a Dajana Zámečníková.
Velikonoce v ČR Markéta Masaříková, Vanda Charbutová, Barbora Daníčková, Jana Mašíčková.
HNED CO JSME PŘIŠLI, PŘIVÍTAL NÁS PAN ŘEDITEL MARCEL GAUSE.
 Po příjezdu na Petřínskou rozhlednu se půjdeme podívat do zrcadlového bludiště, do hvězdárny a pak se rozhlédneme z rozhledny na Prahu.  Z Petřínské.
MATEŘSKÁ ŠKOLA TEHOVEC PROJEKTOVÝ BRAMBOROVÝ DEN PROJEKTOVÝ BRAMBOROVÝ DEN
Velikonoční hry Pozvali jsme děti z MŠ na dopoledne plné zábavy a her.
CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
Instrukce kinosál Výroba kartiček pro 2.A Výroba vizitek Zakončení prezentací.
Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30.
Vypracoval Dominik Bednář
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Kloubové a speciální autobusy, přívěsy Prototyp kloubového autobusu Š 706 RTO-K z produkce Karosy Vysoké Mýto okolo roku Prototyp kloubového.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/16_Jaro TEMA: Velikonoce ČÍSLO PROJEKTU:
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
STATEK HORNÍ DVORCE Pecinová Václava, Pererka Vojtěch.
1 2 3 Drmaly č. 1 (u vjezdu do Lesní školky), stanoviště pro: 1ks papír, 1ks plast, 1ks sklo Drmaly č. 2 (nad návsí), stanoviště pro:1ks papír, 1ks plast,
HAPPY EASTER.
DEN ZEMĚ
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
1.
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
Výlet do Prahy V říjnu jsme jeli na výlet do Prahy.
Denní tábor Křinice – a –
Krásné a Veselé velikonoce.
Zvyky a tradice Čechů.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Transkript prezentace:

Velikonoce na statku - Třebíz

Do Třebíze jsme dojeli autobusem a vystoupili na návsi. Tam se nás ujala slečna oblečená do masopustní masky.

Uvedla nás do statku, kde jsme poznali pana hospodáře….

…a také zdejší babku dohazovačku, která nám sdělila spoustu místních drbů.

Poté jsme se odebrali na svačinu nabrat síly na zvládnutí dalších stanovišť. Navštívili jsme jarmark a tam utratili spoustu peněz za velikonoční suvenýry.

Dozvěděli jsme se, jak se vyráběla a pak ničila Morana…

… co se na Velikonoce peče…

…jak se barví vajíčka….

…a také jak si mládenci dříve namlouvali dívky.

Společně jsme se vyfotili.

Pan farář nám pověděl o původu Velikonoc.

Pak jsme se pustili do výroby sluníček z placky, hrozinek a hřebíčků.

Vyrobili jsme si i beránka z keramiky a vlny. Potom už nezbývalo, než se rozloučit s hospodářem, panímámou, čeledíny i děvečkami a jít na oběd. Měli jsme řízek s hranolkami a pak už nás autobus vezl zpět směrem k Plzni.