Klávesové zkratky Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_17_Klávesové_zkratky Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

Klávesové zkratky pro práci s okny
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Základní ovládání a nastavení počítače Klávesnice – klávesové zkratky ve.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
KLÁVESOVÉ ZKRATKY Klávesová zkratka je kombinace několika kláves, jejichž současné stisknutí vyvolá nějakou funkci. Klávesová zkratka se obvykle skládá.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Vstupní zařízení počítače
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
T1: Základy práce s počítačem
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základy práce s OS Windows
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Čas na Zemi Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_06_Čas na Zemi Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Literatura Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_51_Epika, lyrika Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách VY_32_ INOVACE_52_Nerosty-sůl.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
WINDOWS 7 + EXPLORER 8 Klávesové zkratky ve Windows.
Převod skutečných velikostí do měřítka. Měřítka map a plánů- převod skutečných velikostí do měřítka Autor: Mgr. Ludmila Pecháčková VY_32_INOVACE_50_Meritka_map_a_planu_2.
Tiskárny Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_23_Tiskárny Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Autor: Mgr. Věra Martincová
VY_32_INOVACE_56_Pevný_disk
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_60_Práce s grafem
VY_32_INOVACE_29_Reproduktory
VY_32_INOVACE_26_Windows
Přepínání mezi programy
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_23_Lidské rasy
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_Práce
VY_32_INOVACE_18_Vypnutí_a_odhlášení
Vypracoval-Matěj Šmíd
VY_32_INOVACE_48_Internet_v_mobilu
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Jan Duchek
Autor: Mgr. Iveta Váňová
VY_32_INOVACE_21_Co_je_internet
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_07_Mapy
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_04_Parlament ČR
VY_32_INOVACE_03_Klávesnice
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_02_Střídání dne a noci
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_42_Božena Němcová
Člověk a předpoklady soužití Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
VY_32_INOVACE_38_Rozvrh_excel
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_08_Měřítko mapy
Autor: Mgr. Veronika Dočkalová VY_32_INOVACE_10_Hranol základní pojmy
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_44_Karel Čapek
TEČNA KRUŽNICE PROCHÁZEJÍCÍ DANÝM BODEM
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_49_Povrch krychle a kvádru
Pravoúhlá soustava souřadnic
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_15_Atmosféra
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“.
Autor: Mgr. M. Vejražková
Pythagorova věta.
Transkript prezentace:

Klávesové zkratky Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_17_Klávesové_zkratky Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.

KLÁVESOVÉ ZKRATKY Klávesové zkratky jsou kombinace určených kláves, které po stisknutí vyvolají nějakou akci. Může jít o napsání speciálního znaku, manipulaci s aktuálně otevřeným programem, ale také spuštění jiného programu, přepnutí mezi běžícími aplikacemi nebo třeba spuštění přehrávání hudby. Jejich účel je jasný, urychlují práci s počítačem, často nás ušetří nutnosti sahat pro myš, mnoho aplikací je dokonce možné ovládat pouze prostřednictvím klávesnice. Není nutné si je všechny pamatovat, ale mnohdy nám ušetří spoustu práce a proto se hodí alespoň některé využívat.

Operační systémy Windows nabízí obrovské množství užitečných klávesových zkratek. Pojďme se na ně podívat. KLÁVESOVÉ ZKRATKY V OPERAČNÍCH SYSTÉMECH WINDOWS

F1 - zobrazení nápovědy F2 - přejmenování vybrané položky, souboru, složky F3 - vyhledávání souborů, složek a programů v počítači, počítačů v síti F4 - aktivování adresního řádku v Průzkumníkovi (funguje i v aplikaci Internet Explorer) F5 - aktualizace aktuálního okna (v internetových prohlížečích aktualizace stránky) F6 - přepínání mezi prvky okna nebo plochy F11 - maximalizace nebo minimalizace aktivního okna, režim celé obrazovky FUNKČNÍ KLÁVESY „F1 – F12“

PRTSCN (PRINT SCREEN) - uloží snímek aktuální obrazovky do schránky SNÍMÁNÍ OBRAZOVKY

CTRL + N - nový dokument/sešit CTRL + O - otevřít CTRL + S - uložit CTRL + P - tisknout CTRL + C - kopírování označeného textu či buněk do schránky CTRL + V - vložení označeného textu či buněk ze schránky CTRL + X - vyjmutí označeného textu či buněk a vložení do schránky CTRL + Z - zpět, navrácení provedené akce CTRL + Y - opakování navrácené akce CTRL + F - hledání v dokumentu/sešitu CTRL + A - vybrání/označení celého dokumentu/všech buněk MANIPULACE S DOKUMENTEM, SEŠITEM NEBO JEJICH ČÁSTMI

klavesove-zkratky-pro-word-excel POUŽITÉ ZDROJE

Vytvořeno jako DUM do předmětu Práce na počítači na Základní Škole a Mateřské škole Mladá Boleslav, 17. listopadu 1325 příspěvková organizace, pro 4. ročník. Materiál slouží k doplnění výkladu periferie. Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru či interaktivní tabule. Materiál byl vytvořen a pilotován v I. pololetí školního roku 2011/2012