Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je financován z programu OPL ZZ a státního rozpočtu.
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V KROMĚŘÍŽI Zřízení PIAP v centru města a místních částech Postoupky, Bílany a Těšnovice.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal.
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Zahajovací konference projektu Zahajovací konference projektu „Chceme mít blíže do světa.“
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. FINANČNÍ GRAMOTNOST ZADLUŽOVÁNÍ RODIN Spolek pro obnovu venkova Senát Parlamentu.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Podpora procesů uznávání
Klíčové aktivity projektu
Transkript prezentace:

Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková

Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání sociálně znevýhodněných osob; podpora kulturních a uměleckých aktivit v oblasti užité grafiky. Poslání společnosti:

Vzdělávání: Motivace cílových skupin k aktivnímu přístupu k sebevzdělávání; vývoj a realizace rekvalifikačních kurzů pro znevýhodněné skupiny obyvatel, které se vrací na trh práce; aktivity podporující vzdělávací proces.

Hlavní cílové skupiny  Ženy s dětmi do 15 let;  lidé nad 50 let;  senioři;  úředníci.

Zdroje financování: 80–90 % ESF 20–10 % jiné zdroje

Operační program: Rozvoj lidských zdrojů Opatření: 2.2 Rovné příležitosti pro ženy a muže na trhu práce Realizace: – Rozpočet: 5,7 mil. Podpora rovných příležitostí pro ženy mobilním vzděláváním v IT CZ / /0068

Cílová skupina projektu Ženy Ženy, které se chtějí vzdělávat v IT Ženy s malými dětmi

Ženy a IT  Cíl 1: Motivace CS k aktivnímu přístupu ke vzdělávání  Aktivita: Motivačně informační přednášky

Ženy a IT  Cíl 2: Osvojení počítačových dovedností požadovaných současným trhem práce  Aktivita:  Vývoj rekvalifikačního kurzů na základě zjištěných požadavků zaměstnavatelů a CS  Realizace rekvalifikačních kurzů

Ženy a IT  Cíl 3: Využitelnost znalostí IT na pracovním trhu  Kvantitativní šetření  Kvalitativní šetření  Aktivita: Průzkum potřeb a znalostí žen v práci s PC a internetem

Ženy a IT  Charakteristika kurzů: Rekvalifikační kurz Délka lekce: 3–6 vyučovacích hodin 60 hodin  Základy práce s PS,  průzkumník Windows,  MS-Word,  MS-Excel,  Internet,  ,  MS-PowerPoint 40 hodin  Základy práce s PS,  průzkumník Windows,  MS-Word,  MS-Excel,  Internet, 

Výuka šitá na míru MOBILITA

Výuka šitá na míru SPOLUPRACUJÍCÍ ORGANIZACE  Mateřská centra  Městské a obecní úřady Kulturní domy Knihovny Informační centra Charity a další...

Výuka šitá na míru  Asistent výuky  Asistent na hlídání dětí

Výuka šitá na míru Internetová pracoviště

Výsledky  Přednášky a kurzy: Motivační přednášky Kurzy RK40RK60 Celkem účastníků Úspěšní celkem Plán10 / Skutečnost11 /

Výsledky  Přednášky a kurzy:

Výsledky  Kurzy: Znalosti účastnic před absolvováním kurzu a rok po absolvování kurzu; N1=260, N2=166.

Výsledky  Hlídání dětí:  17 ekoprogramů (Čáp, Ryba, Krtek,...)  celkem hlídáno 233 dětí  na lekci průměrně 4 děti  maximálně 17 dětí

Výsledky  Internetová pracoviště:  6 nově vytvořených iP  14 iP pod správou projektu  iP fungovala celkem 410 měsíců  průměrně 267 návštěv/měsíc

Výsledky  Průzkum: Kvalitativní šetření  50 polustrukturovaných rozhovorů  12 nejzajímavějších v publikaci Kvantitativní šetření  První fáze 806 dotazníků  51% návratnost  Druhá fáze 411 dotazníků  65% návratnost

Zajímavá čísla  do projektu se zapojilo osob  projekt realizovalo 103 lidí, z toho 86 asistentů  výuka probíhala na 16 místech JČ  na projektu se podílelo 32 institucí  spolupráce se 3 rozhlasovými stanicemi  spolupráce s 15 novinovými redakcemi

Děkujeme za pozornost! Attavena, o.p.s. Husova České Budějovice