Anotace Prezentace v PowerPointu seznamuje žáky s formální a věcnou stránkou žádosti. Na praktických úkolech si žáci osvojí nejenom formu žádosti jako.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Advertisements

PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.18 Anotace: Prezentace je zaměřena na žádost, její hlavní znaky a funkci. V závěru je návod, podle kterého si žáci mohou zkusit.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.04 Anotace: Prezentace je zaměřena na vyplňování jednoduchých tiskopisů. Vysvětluje účel podacího lístku a poštovních poukázek.
Název projektu: Moderní škola
Administrativní styl Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Zásady elektronické komunikace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
Textový procesor Open Office, Writer ZMĚNA POZADÍ
Struktura obchodního dopisu a obchodní smlouvy
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_05
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
Správní dokumenty - žádost, rozhodnutí, odvolání
Osobní dopisy Jsou písemnosti, které zasílá významná osobnost nebo vedoucí pracovník svým spolupracovníkům, podřízeným nebo jiným známým osobnostem při.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
PROSTĚ SDĚLOVACÍ STYL Psané útvary.
Projekt „EU peníze středním školám“ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/ PředmětČeský jazyk Ročník a obor1. – 4. ročník.
Struktura obchodního dopisu
Struktura obchodního dopisu
Žádost rozhodnutí odvolání
Vyplňování jednoduchých tiskopisů Zpracovala: Mgr
Adresy a odvolací údaje
Administrativní styl PaedDr
Obchodní písemnosti Obchodní písemnosti Ing. Ludmila FRIDRICHOVÁ, Ph.D. Materiály vznikly za podpory grantu FRVŠ 3102/2006.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Osobní dopisy – úprava Střední odborná škola Otrokovice
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor-hromadná korespondence Typ: DUM.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_11.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obchodní korespondence
Žádost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 1. Ročník - hodiny Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Obchodní dopisy.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jana Drtinová Číslo VY_62_INOVACE_6018 NázevPsaní adres v dopise Téma hodinyPsaní adres PředmětZáklady.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Důležité budovy města - pošta VY_32_INOVACE_1C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Dopis 6. ročník Michaela Hantková. Charakteristika osobního dopisu Písemná zpráva osobě blízké Psán vlastní rukou Speciální papír – dopisní, obálka Odesílá.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_299 Licence: CC BY-NC-SA 3.0 Jméno autora:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_01_SLOH_A_KOMUNIKACE.
ADMINISTRATIVNÍ STYL.  na obálku se adresa příjemce píše vpravo, adresa odes i latele do levého horního rohu  PSČ (pokud není možné do předtištěných.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastJazykové vzdělávání PředmětČeský jazyk a literatura.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/13_POŠTA Téma: Pošta Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl - psané útvary Název sady:Funkční styly pro 2. ročník,
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_4M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický.
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Naše město - Jablonec nad Nisou
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
7. ročník Michaela Hantková
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
ÚŘEDNÍ DOPIS (formální dopis)
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ. DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ.
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Anotace Prezentace v PowerPointu seznamuje žáky s formální a věcnou stránkou žádosti. Na praktických úkolech si žáci osvojí nejenom formu žádosti jako takové, ale i náležité vyplňování dopisní obálky a podacího lístku.

krok za krokem

administrativního stylu  útvar administrativního stylu  úřední dopis  používáme neutrální jazykové prostředky  používáme neutrální jazykové prostředky (bez citového zabarvení)  obsahem jepožadavek který je formulován stručně a výstižně  obsahem je nějaký požadavek či prosba, který je formulován stručně a výstižně Charakteristika ŽÁDOSTI

 žádost by měla být (pokud možno) na psána na PC či na psacím stroji a musí obsahovat:  adresu odesílatele  adresu příjemce  místo a datum sepsání žádosti  stručný název žádosti  vlastní text žádosti s poděkováním za kladné vyřízení  vlastnoruční podpis Forma ŽÁDOSTI

Úkol: Úkol: Napravte počínání skřítka neposedy, jenž úplně zpřeházel jednotlivé části žádosti. Marie Černá Mikolajice MELČ Mgr. Pavel Piskovský Masarykova ZŠ a MŠ Melč MELČ 192 V Mikolajicích 7. května 2013 Žádost o uvolnění z výuky dovoluji si Vás tímto požádat o uvolnění mé dcery a žákyně 6. ročníku Jany z výuky, a to ve dnech 20. – 30. června 2013 z důvodu zdravotního pobytu u moře. Vážený pane řediteli, Za kladné vyřízení žádosti předem děkuji. Marie Černá

Pamatujte poprvé! Adresa odesílatele Adresa příjemce Adresa příjemce Místo a datum sepsání žádosti Název žádosti Věcný a výstižný text žádosti Uctivé oslovení Poděkování za vyřízení žádosti Vlastnoruční podpis

 žádost je bez pravopisných chyb  text žádosti je na listu papíru rozložen rovnoměrně  žádost posíláme včas (příjemce má 30denní lhůtu na vyřízení žádosti)  žádost posíláme příjemci prokazatelně do jeho rukou, nejlépe formou doporučeného dopisu Pamatujte podruhé!

Obálka Marie Černá Mikolajice MELČ Adresa odesílatele Mgr. Pavel Piskovský Masarykova ZŠ a MŠ Melč MELČ 192 AdresapříjemceAdresapříjemce Místo vyhrazené poště

Jak na podací lístek? Marie Černá Mikolajice MELČ Mgr. Pavel Piskovský Masarykova ZŠ a MŠ Melč MELČ 192

 Soubor:Podací lístek.jpg. Wikipedia. org [online]. [cit ]. Dostupné z: ac%C3%AD_l%C3%ADstek.jpg ac%C3%AD_l%C3%ADstek.jpg  Soubor:Czekhoslovakia-hradcany jpg.. Wikipedia. org [online]. [cit ]. Dostupné z: khoslovakia-hradcany-1918.jpg khoslovakia-hradcany-1918.jpg  sluzby/dopisonline/dopisonline- id26537/ sluzby/dopisonline/dopisonline- id26537/  Další použité obrázky jsou součástí programu Microsoft Office. Zdroj Konec