Obchodní komora Navan „Jsme tu pro podnikání“. Irská obchodní komora Největší obchodní organizace v Irsku 12 000 členů v 59 komorách Sociální partner.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
European Commission Enterprise and Industry Podniková inkubace a Enterprise Europe Network v ČR INOVACE 2009 Praha,
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
1  Růst možností a potenciálu rozsáhlé škály místních aktérů: politické strany, NO, jednotlivci, odbory, MSP, média …  Oblasti výkonu správy: veřejné.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Výjimka pro malé a střední podnikatele Úprava je obsažena v Nařízení Komise č. 70/2001 V roce byla provedena novelizace Nařízením Komise 364/2004.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Artisan Foods of Meath Návštěva České republiky Říjen 2005.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Finsko k možnostem obchodní spolupráce
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Zpráva kontrolního výboru
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
„Jsme rovnocenní partneři“
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
ORP a NNO Petr Holý.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Obchodní komora Navan „Jsme tu pro podnikání“

Irská obchodní komora Největší obchodní organizace v Irsku členů v 59 komorách Sociální partner 180 profesionálních pracovníků Irský člen Eurokomory zastupující 14 miliónů obchodních společností v Evropě

Jaké jsou aktivity komor? Politika a lobování  Místní samospráva Místní poplatky Infrastruktura Místní specifika  Národní vláda Komerční služby obchodním společnostem  Produkty, např. certifikáty o původu  Projekty, např. zdraví a bezpečnost, plánování péče o dědictví atd.  Školení managementu a personálu  Nabídky partnerství  Networking  Informace  Podpora na trhu a poradenství

Navan, kraj Meath obyvatel 30 km od Dublinu (hlavní město Irska) Letecké spojení, 30 minut na dublinské letiště Spojení po moři, Navan je vzdálen 45 minut od všech významných přístavů v Dublinu a 35 minut od přístavu Drogheda Blízkost univerzit Vysoké procento kvalifikovaných pracovních sil

Podnikání v Navanu V Navanu je registrováno asi 400 firem Komora v Navanu zastupuje bezmála 50 % těchto firem Velký podíl v hospodářství Navanu mají výrobní obory –26 % nábytkářství –12 % těžba –18 % všeobecné –22 % služby –23 % maloobchod a jiné

Hlavní oblasti aktivit Podnikání v obci Pomoc místním organizacím  Cestovní ruch  Rozvoj podnikání  Rozvoj města Networking  Mezifiremní kontakty a akce  Společenské akce, např. Golf Classics, slavnostní večeře, konference

Cíle Zvýšit počet našich členů Přivést do Navanu více investorů a pracovních příležitostí Zřídit infrastrukturu, M3 a železniční spojení Zavést vysokorychlostní připojení k internetu (broadband) Rozvoj města

Struktura Výbor vedení –Prezident –Viceprezident –Čestný pokladník –Čestný sekretář –Výkonný výbor –Koordinátor

Struktura Prezident –oficiálně reprezentuje Komoru –propaguje Navan jako město vhodné pro rozvoj podnikání –dohlíží na činnost rady a podvýborů –navazuje spolupráci s ostatními komorami –zajišťuje rozvoj Komory a plnění jejího účelu Koordinátor –zajišťuje běžný denní chod Komory –spolupracuje se členy –monitoruje plnění rozhodnutí výboru –zodpovídá se přímo prezidentovi

Struktura Výkonný výbor (ze zástupců místních firem) –podílí se na rozhodnutích –předkládá podněty k diskusi –monitoruje povinnosti Komory –účastní se práce v podvýborech

Struktura Výbory (ze zástupců místních firem) Výbor pro maloobchod Výbor pro infrastrukturu Výbor pro sociální záležitosti a networking Výbor Plesu prezidenta Komory Členský výbor Golfový výbor Výbor Konference o zdraví a bezpečnosti

Zdroje příjmů Komory v Navanu Členské poplatky Příjmy z obchodních služeb a sponzorských darů od společností Příjmy z pronájmů Výtěžky z akcí

Kategorie členů Jednotlivci nebo malé firmy (1-10 zaměstnanců) EUR Obchodní společnosti (11-39 zaměstnanců) 325 EUR Korporace (40 a více zaměstnanců) 450 EUR

Členské podíly v irské Komoře Výroba 12 % Cestovní ruch 9 % Stavebnictví/strojírenství 6 % Bankovnictví a finance 7 % Maloobchod a velkoobchod 22 % Zemědělství a potravinářství 1 % Software 4 % Služby 28 % Jiné 11 %

Jaké jsou výhody členství? Lobování a reprezentace –networking –snídaně s briefingem –jednání mimo úřední hodiny –výroční večeře –Golf Classic –semináře Publikace (informační bulletin) Informace a rozvoj Zajištění dokumentace pro export Obchodní iniciativy Uzavírání transakcí mezi firmami

Kontakty Komory Rada města Rada kraje Nejvyšší představitel hrabství Meath Mezinárodní asociace pro rozvoj (IDA) Iniciativa Čistá města Enterprise Ireland

Cíle členství Soustředění se především na potřeby našich členů Srozumitelná a pravidelná komunikace se členy Pořádání důležitých akcí Nabídka služeb týkajících se podnikání Jednoznačné zaměření na záležitosti místního ekonomického rozvoje Využití členského potenciálu pro rozvoj Komory

Důležitost kontaktů s veřejnými institucemi Přístup k informacím Partnerský přístup Shodné cíle

Obchodní vazby s Českou republikou Objem vývozu 177 miliónů EUR –Chemikálie/farmaceutika –Telekomunikační vybavení –Stroje/doprava –Zařízení na zpracování dat –Ruční výrobky

Obchodní vazby s Českou republikou Objem dovozu 144 miliónů EUR –Stroje/doprava –Motorová vozidla –Elektrické spotřebiče –Topná zařízení/kuchyňské vybavení –Zařízení na zpracování dat –Ruční výrobky

Děkujeme za Vaši pozornost Michael Cassidy Prezident Komora Navan