Projektování v oblasti sociální pedagogiky 1. Systémové projekty jako součást makropraxe v sociální práci a sociální pedagogice /O. Matoušek/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Metodologie historického výzkumu volného času
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Koordinace resortních politik výzkumu a vývoje Seznámení s Národní politikou výzkumu a vývoje České republiky na léta Ministerstvo školství,
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Koncepce environmentální bezpečnosti
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Evropská politika měst Nathalie Guri EUROCITIES, ředitelka projektového úseku Praha 30. května 2014 Inaugurační workshop.
Personální management
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Je dnes dětství bezpečné. (Subjektivní zkušenost dět
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 VŠFS – kombinované studium Regionální politika Přednáška
Informační kulturní portál
Koncepce ošetřovatelství
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
1. Úvod Základní pojmy Obec, sídlo Definice venkova
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
MIDAS do praxe Vzdělávací program v oblasti standardizace pracovních postupů v řízení a ve výkonu veřejné správy Štěpán Kafka, Bronislava Horáková, CAGI.
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Postavení pedagogiky mezi vědami
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
D IDAKTIKA INFORMATIKY : SOUČASNÝ STAV A PERSPEKTIVY JEJÍHO ROZVOJE V RÁMCI SYSTÉMU OBOROVÝCH DIDAKTIK Miroslava Černochová (Univerzita Karlova v Praze)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Komunitní plánování cesta k aktivní roli klienta sociálních služeb
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Kontext Strategie Dílna C
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Znaky a vodítka deinstitucionalizace a Kritéria komunitních služeb
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Komplexní systém hodnocení
Presentation Title 1st September 2002
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Úřad vlády České Republiky
Living Lab, ScienceShop, RRI
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Transkript prezentace:

Projektování v oblasti sociální pedagogiky 1. Systémové projekty jako součást makropraxe v sociální práci a sociální pedagogice /O. Matoušek/

Projektování v oblasti sociální pedagogiky 2. Postoj pracovníka k systému A. Obecný popis B. Knopf 1995 – typologie pracovníků: ● válečník ● tanečník ● pomlouvač a stěžovatel ● obranář ● stroj ● popravčí

Projektování v oblasti sociální pedagogiky 3. Aktéři systémové změny A. Obecný popis B. Nettingová, Kettner, Mc Murphy typologie

Projektování v oblasti sociální pedagogiky 4. Akční systém

Projektování v oblasti sociální pedagogiky 5. Definice problému, jeho rozsah a naléhavost

Projektování v oblasti sociální pedagogiky 6. Kontext plánované změny A. Historický vývoj problému B. Publikování problému C. Instituční vazby a kompetence D. Platná národní i mezinárodní legislativa E. Příklad dobré praxe z jiných zemí F. Vědecké články, monografie, přehledové práce G. Ekonomické aspekty

Projektování v oblasti sociální pedagogiky 7. Strategie řešení A. Změna zákona B. Cesta zdola nahoru C. Vytvoření ideálního modelu jako koncepce D. Taktika: ● spolupráce ● kampaň ● konfrontace