ČSN EN 81-20 – Výtahy pro dopravu osob a osob a nákladů ČSN EN 81-50 – Konstrukční zásady, výpočty a zkoušky výtahových komponent.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Revize Nového přístupu
Zákon o obalech Česká republika
4. železniční balíček 1.
Nová směrnice o energetické účinnosti
Správní právo Pojem správního práva.
Zákon č. 22/ 1997 sb. o technických požadavcích na výrobky
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Označování poplachových systémů EZS značkou CE
Vnímání označení CE ze strany Hospodářské komory ČR František Holec viceprezident Hospodářské komory České republiky Seminář Označení CE vám otevře evropský.
Výrobce a prodejce v EU – praxe v oblasti ochrany spotřebitele Ing. Zbyněk Jančík
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Akreditační systém v ČR a v EU
SMĚRNICE pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v ČR PhDr. Jaroslav Nekola Antidopingový výbor České republiky.
Dokumentace systému managementu jakosti
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
z pohledu ČSN norem a PNE norem
Právní normy upravující celnictví
Drážní úřad v resortu dopravy Konference technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Drážní úřad – Rail Authority.
Elektronická publikace
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic REKAPITULACE ENERGETICKÝCH SMĚRNIC EU JAN POUČEK PODĚBRADY, 9.března 2004.
Den ÚNMZ 10. února 2010 Ing. Karol Ružička.
Normy, vznik, vlastnosti
Právo životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Právní normy Petr Machala. závazné pravidlo chování, vydané příslušným státním orgánem v předepsané formě právní řád se skládá z: předpis se skládá z.
Pracovní instrukce Stručný výtah z norem, určují základní povinnosti pracovníků. Vyvěšeny na pracovišti. Specifikují povinnosti obsluhy zařízení, které.
Bezpečnostní strategie MS Petr Řeháček Martina Habrová.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
Evropská občanská iniciativa
Informace o aktuální a připravované legislativě týkající se klasifikace, balení a označování nebezpečných chemických látek a chemických přípravků Ing.
ZÁKON č. 356/2003 Sb. AKTUÁLNÍ STAV
Ing. Marie Bačáková Institut pro testování a certifikaci, a.s., Zlín
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
O CHRANA SPOTŘEBITELE V EU – ČÁST 1 Prezentace 2015.
Legislativa v dopravě na LNG pro Evropu a ČR Václav Chrz, Chart Ferox, a.s. Výstava Czechbus Kulatý stůl „LNG v dopravě“ Praha – výstaviště,
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Legislativa (právní aspekty) chemických látek a přípravků I Ústí nad Labem 2/2009 Ing. Jaromír Vachta.
H ARMONIZACE PRÁVEM EU 1. B) PROVÁDĚNÍ ČLENSKÝMI STÁTY Při provádění různých opatření - zejména programů - spolupůsobí členské státy  Oznamují Komisi.
Co jsou normy Technické normy jsou dokumentované dohody, které zajišťují, aby materiály, výrobky, postupy a služby vyhovovaly danému účelu. V dnešní společnosti.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
SEMINÁŘ VÝROBCI STROJE. Obsah semináře Zákon č. 90/2016 o posuzování shody stanovených výrobků při jejich uvádění na trh Aktuální legislativa ES a ČR.
17. řádné zasedání odborné sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ 17. června 2014 Praha Ing. Alena Šimková AKTUÁLNÍ STAV IMPLEMENTACE.
Posuzování shody stavebních výrobků
náměstek Ministerstva životního prostředí
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
PREVENCE KRIMINALITY PŘI PLÁNOVÁNÍ MĚSTSKÉ VÝSTAVBY A NAVRHOVÁNÍ BUDOV – ROLE EVROPSKÉHO SEKRETARIÁTU (CEN/TC 325) Veronika Fáberová – sekretář MV – ÚNMZ.
Jak se pracuje překladateli
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Obecně k legislativě 18. října 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Technické požadavky na výrobky
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Kontroly a revize elektrických zařízení v DS a PS elektroenergetiky
PARAMETRY KVALITY ELEKTŘINY z pohledu technických norem EU a ČR
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Transkript prezentace:

ČSN EN – Výtahy pro dopravu osob a osob a nákladů ČSN EN – Konstrukční zásady, výpočty a zkoušky výtahových komponent

 SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2014/33/EU z 26. února 2014 o harmonizaci právních předpisů členských států týkajících se výtahů a bezpečnostních komponent pro výtahy.  Uveřejněno v Úředním věstníku EU  ( access.html?locale=cs – březen 2014 L096) access.html?locale=cs

 Informace z jednání LWG z v Bruselu – pracovní program technické komise CEN – TC 10 – kompletní přehled činnosti a stav vydaných a připravovaných norem.  V současné době je vydáno 34 norem a na dalších 11 se pracuje

Informace k normám EN 81-20/50 (revize současných EN 81-1/2:  Formální hlasování ukončeno v dubnu % pozitivní  Datum vydání – předpoklad červenec 2014  Harmonizace se směrnicí- předpoklad říjen 2014  Účinnost současných EN 81-1/2 – předpoklad červenec 2017 – do té doby přechodné období

 Tento dokument spolu s EN 81-50:2014 nahradí EN 81-1:1998+A3:2009, EN 81- 2:1998+A3: ) Náhrada současně platných předpisů – seznam 2) Hlavní zásady náhrady současných norem 3) Účel normy 4) Zásady zpracování 5) Předpoklady 6) Pro co norma neplatí

1) Účel normy 2) Předmět normy 3) Přehled závažných nebezpečí 4) Bezpečnostní komponenty

1) Normy vydané v roce ) Revize, přípravné práce, předpoklad vydání

 Datum vydání 26. února 2014  Směrnice uvádí řadu podmínek a povinností pro uvádění výtahů na trh, jejich kontrolu, posuzování shody a zajištění souladu s předpisy EU.  Dále uvádím hlavní zásady, které byly použity při tvorbě Směrnice.

 Finální znění EN z února 2014  Finální znění EN z února 2014  Směrnice EU a rady 2014/33/EU z  Informace CEN-TC 10 z  Praha  Václav Vaněk

 DĚKUJI ZA POZORNOST