Zákon o zadávání veřejných zakázek v Polsku. Právní základ ZÁKON ze dne 29. ledna 2004 o zadávání veřejných zakázek prováděcí vyhlášky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
Zadávání veřejných zakázek. Právní úprava zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, transponuje evropské směrnice v současnosti je v mezirezortním.
ZÁKON 139/2006 O koncesních smlouvách a koncesních řízeních (koncesní zákon)
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Veřejné zakázky Statistika Rok 2014 a vývoj ÚRS PRAHA, a.s. – inženýrská a poradenská organizace.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele IROP „Administrace projektů ve fázi realizace"
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Zákon o zadávání veřejných zakázek v Polsku

Právní základ ZÁKON ze dne 29. ledna 2004 o zadávání veřejných zakázek prováděcí vyhlášky

Podmínky zadávání veřejných zakázek Podmínka racionality – způsob hodnocení, zda byly splněny podmínky účasti ve výběrovém řízení, musí být adekvátní předmětu zakázky, tj. bez ukládání nadbytečných požadavků nad rámec skutečných potřeb. Podmínka všeobecnosti - povinnost aplikovat ustanovení zákona o zadávání veřejných zakázek se týká celé řady subjektů, taxativně uvedených v zákoně. Podmínka čestné hospodářské soutěže, Podmínka rovného postavení uchazečů, Podmínka nestrannosti a objektivity, Podmínka transparentnosti, Podmínka písemné formy

Čestná hospodářská soutěž Čl. 7 odst.1. Zákona – zadavatel připravuje a vede řízení o zadání zakázky způsobem zajišťujícím dodržení pravidel čestné hospodářské soutěže. Čl. 22 odst. 2 Zákona – zadavatel nemůže určovat pravidla pro účast v řízení o zadání zakázky způsobem, který by mohl omezovat čestnou hospodářskou soutěž Čl. 29 odst. 2 Zákona – předmět zakázky nesmí být popsán způsobem, který by mohl omezovat čestnou hospodářskou soutěž

Rovné postavení uchazečů Podmínka rovného postavení účastníků: čl. 7 odst. 1 Zákona – Zadavatel připravuje a provádění řízení o zadání zakázky způsobem zajišťujícím rovné postavení uchazečů zakazuje zvýhodňování nebo diskriminace některého z uchazečů, zaručuje rovné postavení a přístup k informacím – rovné šance při získávání zakázky, zabraňuje využívání monopolního postavení, přispívá k racionálnímu a efektivnímu vynakládání veřejných prostředků, propaguje poctivé a spolehlivé podniky/podnikatele

Podmínka nestrannosti a objektivity čl. 7 odst. 2 Zákona – úkony související s přípravou a průběhem řízení o zadání zakázky provádějí osoby zaručující nestrannost a objektivitu. čl. 17 odst. 3 Zákona – úkony provedené podjatou osobu musí být opakovány

Podmínka transparentnosti čl. 8 odst. 1 Zákona – řízení o zadání zakázky je veřejné čl. 86 odst. 2 Zákona – otevírání obálek s nabídkami je veřejné čl. 96 odst. 3 Zákona – protokol s přílohami je veřejný Přílohy k protokolu jsou zveřejněny po výběru nejvýhodnější nabídky nebo zrušení řízení s tím, že nabídky jsou veřejné od doby otevření obálek čl. 139 odst. 3 Zákona – smlouvy jsou veřejné a podléhají zveřejňování dle podmínek uvedených v předpisech o přístupu k veřejným informacím

Podmínka písemné formy Čl. 9 odst. 1 Zákona - řízení o zadání veřejné zakázky probíhá při zachování písemné formy, kromě výjimek vymezených zákonem, Čl. 91 odst.1. Zákona – dokumentování úkonů prováděných zadavatelem – protokol A Čl. 139 odst. 2 Zákona – smlouvy vyžaduje vyhotovení v písemné formě

Limitní částky - čl. 11 odst. 8 Zákona Obecný limit - 30 tis. eur Služby – eur Dodávky– eur Stavební práce – eur

Druhy zadávacích řízení Základní -otevřené zadávací řízení, užší zadávací řízení (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony) Ostatní -jednací řízení s uveřejnění, soutěžní dialog, jednací řízení bez uveřejnění, podlimitní zjednodušené řízení– přímé zadání, uzavřená výzva/minitendr a elektronické aukce (negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, negocjacje bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki, zapytania o cenę oraz licytacji elektronicznej) Zadavatel může zadat zakázku pouze v případech vymezených v zákoně.

Otevřené zadávací řízení druh zadávacího řízení, po jehož zveřejnění mohou nabídky podávat všichni zájemci (uchazeči),

Užší zadávací řízení druh zadávacího řízení, kdy po uveřejnění řízení podávají zájemci žádost o účast v řízení a následné nabídky mohou podávat pouze zhotovitelé vyzvaní zadavatelem

Jednací řízení s uveřejněním po veřejném oznámení jednacího řízení si zve zadavatel k účasti zhotovitele kvalifikované k účasti v řízení s předložením úvodních nabídek neobsahujících ceny, vyjednává s nimi a následně je vyzve k předložení nabídek;

Soutěžní dialog po oznámení řízení vede zadavatel s jim vybranými zhotoviteli dialog a následně je vyzve k podání nabídek;

Jednací řízení bez uveřejnění zadavatel vyjednává smluvní podmínky veřejné zakázky s jim vybranými zhotoviteli a následně je vyzve k podání nabídek;

Přímé zadání zadavatel po vyjednávání zadá zakázku pouze jednomu zhotoviteli;

Uzavřená výzva/minitendr zadavatel vyzve ke sdělení ceny jim vybrané zhotovitele a následně je vyzve k podání nabídek

Elektronické aukce pomoci formuláře uvedeného na internetových stránkách, kde je možné zadat požadované údaje on-line, uvádějí zhotovitelé postupně stále výhodnější nabídky (příhozy), podléhající automatické klasifikaci.

České firmy účastnící se VŘ v Polsku

Příklady zakázek zadaných českým firmám Oprava bojových vozidel BWP 1 a BWP 1D Oprava mostu Grota Roweckého ve Varšavě

Získávání informací o zakázkách v Polsku Tenders Electronic Daily (TED) – internetová verze „Dodatku k Úřednímu věstníku Evropské unie”, ve kterém jsou zveřejňovány informace o výběrových řízeních, podléhajících ustanovením EU. TED nabízí bezplatný přístup k obchodním možnostem a je aktualizován pět krát týdně s asi 1500 oznámeními o veřejných zakázkách.Tenders Electronic Daily Národní databáze veřejných zakázek Stránky SIMAP – stránky IT systému zaměřeného na evropské veřejné zakázky, nabízí přístup ke všem národním databázím veřejných zakázek.národním databázím veřejných zakázek Společný slovník pro veřejné zakázky (CPV) - oznámení o veřejných zakázkách v databázi TED obsahují odkazy na určené číselné kódy. Tyto kódy odkazují na Společný slovník pro veřejné zakázky (CPV), skládající se ze dvou částí: Společný slovník pro veřejné zakázky - hlavní části, tedy 8-místných číselných kódů popisujících předmět zakázky (popis dodávek, prací nebo služeb) - doplňkové části, umožňující přidání dalších podrobných informací k popisu předmětu objednávky.

Získávání informací o konání výběrových řízení v Polsku Portál UZP - Bulletin "Biuletyn Informacji Publicznej" veřejné zakázky v hodnotě do EUR

Silné stránky polsko-české spolupráce Cestovní ruch Obranyschopnost Kultura Silniční infrastruktura

Překážky rozvoje česko-polské spolupráce Jazyková bariéra Právní a administrativní překážky

Řízení se lze účastnit jako: Firma Organizační složka v Polsku Subdodavatel Požadavky a omezení

Děkuji za pozornost