Veřejné sbírky: co jimi je a není 7. dubna 2014. 1 © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU
Advertisements

Proč byla studie vytvořena ?
Rekodifikace soukromého práva Čtvrtý seminář o dopadech rekodifikace českého soukromého práva na členské společnosti České leasingové a finanční asociace.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Cloud, CIO a management 15. června © 2011 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network.
© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with.
“Řízení CSR v KPMG –globální, regionální a lokální pohled“ Klára Tichá Nadace Via, 27. října 2011 CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY.
Daňové dopady vymáhání pohledávek
Travel Leisure & Tourism ADVISORY Památky a jejich význam pro ekonomický rozvoj Tomáš Kulman 18. září 2008.
Metodika projektu Informace od subjektů spolupracujících
Agenda Směrnice 90/434/EHS Portugalské národní právo Situace
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO SPORTU 2014 Dopady změn v daních z příjmů platných od 1.ledna 2014 na činnost sportovních svazů a organizací Jiří Topinka člen ekonomické.
Dopady rekodifikace soukromého práva na úvěrové produkty Diskusní seminář 7. listopadu 2012.
01 Seminář pro žadatele o dotace MPSV- odbor rodinné politiky Státní dotace a NNO JUDr. Hana Frištenská, NROS.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. dubna 2013.
Rozdělení sektorů Neziskový sektor Může existovat na základě funkčního ziskového sektoru Ziskový sektor Plně zde působí tržní prostředí cíl = zisk.
ADVISORY Development a cestovní ruch panelová diskuse Real Estate Market 2005.
ÚVOD Management a marketing
Seznámení se s KPMG KPMG je celosvětová síť poradenských společností poskytujících služby v oblasti auditu, daní a poradenství. V jejích členských společnostech.
E-Praha a interoperabilita. © 2006 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved.
Digitální komunikace jako nástroj zvyšování kvality
Bezpečné používání Datových schránek Jan Krob Security World 2009, 6. října 2009 IT ADVISORY ADVISORY.
Sdružování a shromažďování občanů Přednáška SVNIT M. Horáková.
Rozpočty územních samosprávných celků
Úpravy zisků sdružených podniků mimo arbitrážní konvenci – praktická zkušenost 11. října 2011.
TAX Novinky v oblasti daně z přidané hodnoty Petr Toman, Manager 23. února 2006.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Výkon závislé práce mimo pracovněprávní vztah Červen
Evropská obchodní akademie1 Projektové řízení fundraising Evropská obchodní akademie Děčín projektové řízení klíčová kompetence školského pracovníka.
METODIKA PROJEKTU Postavení a význam cestovního ruchu v České republice Přínosy cestovního ruchu pro Českou republiku sledované období červen.
Business Performance Services ADVISORY / Travel Leisure and Tourism Cestovní ruch a volnočasové projekty Tomáš Kulman
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
 Deset let eura – inspirace pro ČR Podnikání s eurem 25. listopadu 2008 Jiří Moser.
Transfer pricing – obecná definice
Řetězové obchody – znázornění a ZDPH
Zpracovala: Ivana Průchová, podzim Vyvlastňování pozemků a staveb teze.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Finanční instituce a DPH Vybrané praktické dopady
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
1 Veřejné sbírky Obsah semináře: právní úprava definice pojmu „veřejná sbírka“ oznámení o konání veřejné sbírky a jeho náležitosti průběh.
Analýza a koncepce systému financování fotbalu v hl. m. Praze Prezentace k analytické studii únor 2016.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Document Classification: KPMG Confidential © 2016 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
MIKROEKONOMIKA Ekonomika neziskových organizací. Společenský význam neziskových organizací Nezisková organizace (nonprofit, nověji not-for-profit) = organizace,
Návrh Strategie/koncepce rozvoje agendových IS provozovaných v HMP Vytvořeno v rámci VZ ICT strategie HMP na období Prezentováno
Nové trendy v řízení lidí Masarykova univerzita v Brně 18. října 2012 Hana Velíšková, KPMG.
Veřejná služba 2017.
Workshop I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016.
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Nevládní neziskové organizace pro HEN
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Krajský úřad Zlínského kraje
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Místní rozpočtové jednotky
Transkript prezentace:

Veřejné sbírky: co jimi je a není 7. dubna 2014

1 © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. Co je veřejná sbírka Zákon č. 117/2001 Sb. „získávání a shromažďování dobrovolných peněžitých příspěvků od předem neurčeného okruhu přispěvatelů pro předem stanovený veřejně prospěšný účel, zejména humanitární nebo charitativní, rozvoj vzdělání, tělovýchovy nebo sportu, nebo ochrana kulturních památek, tradic nebo životního prostředí“  pouze právnická osoba – se sídlem v ČR nebo se sídlem v EU, EHP nebo Švýcarska, má-li v ČR organizační složku  včetně obcí, krajů a městských částí (v Praze)

2 © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. Podmínky veřejné sbérky 1. peněžité prostředky nikoliv věcné dary (oblečení, zdravotnické potřeby, potraviny)

3 © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. Podmínky veřejné sbírky 2. předem neurčený okruh přispěvatelů  okruh není předem znán  přístup ke sbírce musí mít nejširší veřejnost – i budova přístupná veřejnosti (to ale neznamená, že v budově přístupné všem bez omezení)  neurčitý okruh přispěvatelů nikoliv oslovených – tj. veřejná sbírka je i zasílání složenek, direct mailing  neexistuje-li zvláštní vztah mezi pořadatelem sbírky a osloveným, na jehož základě dochází k poskytnutí příspěvků, neboli i relativně konkrétní oslovení (studentů jedné vysoké školy, klientů banky) je veř. sbírkou, neboť není předem zřejmé, kdo přispěje

4 © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. Podmínky veřejné sbírky 3. veřejně prospěšný účel (předem stanovený)  prospěch v širším společenském zájmu.  celospolečensky uznávané hodnoty – zdraví, ochrana životního prostředí, pomoc v nouzi.  prospěch i jedné osoby (nemocné dítě)

5 © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. Jakou může mít formu a) na zvláštním bankovním účtu zřízeném pro účel sbírky, b) sběracími listinami, c) pokladničkami, d) prodejem předmětů, jestliže je příspěvek zahrnut v jejich ceně, e) prodejem vstupenek na veřejná kulturní nebo sportovní vystoupení anebo jiné všeobecně přístupné akce pořádané za účelem získání příspěvku, f) dárcovskými textovými zprávami, nebo g) složením hotovosti do pokladny zřízené právnickou osobou.

6 © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. Co sbírkou není? shromažďování peněžních prostředků politickými stranami, hnutí, spolky, svazy, odborové organizace; církvemi a náboženskými společnostmi k církevním a náboženským účelům, v prostorách kostelů, motliteben a podobných prostorách crowdfunding

7 © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. Crowdfunding Jak to vlastně funguje?  nejen dobročinné a charitativní projekty ale i umělecké a celospolečensky aktuální projekty a realizace – hudební alba, koncerty, počítačové hry, veřejně prospěšné stavby  široká veřejnost je oslovena pomocí internetu → možnost přispět různě vysokými částkami  protiplnění za příspěvek – reklamní předmět, vstupenka → proto crowdfunding není veřejnou sbírkou

8 © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. Sankce za neohlášení sbírky  Až Kč za konání sbírky bez oznámení.  Nerozhodne-li příslušný krajský úřad, že sbírku konat nelze, platí, že je zahájena dnem následujícím po dni doručení osvědčení o konání ← je-li zahájena nebo propagována dříve – pokuta až Kč.  je-li konána po uplynutí lhůty, na níž byla osvědčena – až Kč

Děkuji za pozornost Eva Haisová

© 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative (“KPMG International“), a Swiss entity. All rights reserved. Printed in the Czech Republic. The KPMG name, logo and ‘cutting through complexity’ are registered trademarks or trademarks of KPMG International Cooperative (KPMG International).