Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha, 9. - 10.11.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Informační gramotnost na středních školách
Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
ECVET v Programu celoživotního učení
Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
Činnost komise v roce 2007 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední Bibliotheca Academica 2007, Ostrava 30.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Hana Landová Univerzita Karlova v Praze, ÚISK Zdeňka Civínová
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
VŠ knihovny vzdělávající výsledky průzkumu 2014 Jan Zikuška (MU), Hana Landová (ČZU) BA 2014: , Ústí nad Labem.
Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů.
Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.
1 Výsledky analýzy a hodnocení systémů podpory informačního vzdělávání Petr Očko a pracovní tým Komise IVIG při AKVŠ ČR Seminář IVIG, 22. září 2005 Filosofická.
Informační vzdělávání na VŠ: aktivity v roce 2005/2006 Výsledky dotazníkového šetření Eva Dohnálková, Hana Landová, Jana Liptáková.
IVIG 2005, Praha, 22. září
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Komise pro elektronické informační zdroje CPVŠK Hradec Králové B. Katolická ZČU v Plzni.
IVIG: jede se dál… Lenka Bělohoubková. Rok rychlá bilance O Volby do VV AKVŠ => volba nového předsedy komise O Jarní workshop : pre-testy a post-testy.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Komise v roce 2009 Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT v Bibliot heca Academica 2009, Zlín, 3. –
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
Podpora informačního vzdělávání na ČZU v Praze: výsledky grantu PhDr. Hana Landová SIC ČZU v Praze IVIG 2005, Praha, 22.září.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Činnost komise IVIG v roce 2004 CPVŠK 2004, České Budějovice
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Mgr. Alena Hesová Podpora finanční gramotnosti prostřednictvím Metodického portálu
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Informační vzdělávání: téma pro adepty knihovnictví na ÚISK FF UK Hana Landová ÚISK FF UK & ČZU v Praze IVIG 2006,
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Inovace pedagogických praxí na PdF MU: výzvy a očekávání
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
ELearningový kurz informační výchovy na MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová 3. června 2008, Informační den ÚVIS.
Fond rozvoje sdružení CESNET
JAKÝ EFEKT MAJÍ STÁVAJÍCÍ ŠKOLENÍ?
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Krajský metodický kabinet ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI
Vítejte na třetí místní konferenci
Transkript prezentace:

Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha,

Činnost komise IVIG v roce 2005 ===================================== Plány na rok pilotní průzkum stavu informační gramotnosti na VŠ příprava systému na podporu informačního vzdělávání sledování grantových příležitostí seminář IVIG 2005 spolupráce se zahraničím

Činnost komise IVIG v roce 2005 ===================================== 2. pilotní průzkum stavu informační gramotnosti na VŠ proběhl na jaře 2005 na 5 univerzitách UPa Pardubice, UTB Zlín, VŠE Praha, FSS MU Brno, PřF UK Praha potvrdil hypotézy a výsledky 1. pilotního průzkumu z roku 2004 standardy IG schváleny jako dokument AKVŠ prezentace výsledků na semináři IVIG 2005

Činnost komise IVIG v roce 2005 ===================================== Pracovní tým PP2 2. pilotní průzkum vedoucí týmu:Ludmila Tichá, ČVUT Praha, FS členové: MU Brno, FSSIrena Šléglová, Michal Juránek UK Praha, FFTomáš Bitrich, Michaela Dombrovská UK Praha, PřF Alena Balvínová, Jana Křehlová, Hana Pavlásková- Žáková Upa PardubiceBlanka Jankovská, Eva Rubešová UTB Zlín Simona Esteřáková VŠE Praha Lenka Bělohoubková Technická podpora: ČVUT Praha, VICPetr Vandrovec

Činnost komise IVIG v roce 2005 ===================================== Podpora Informačního Vzdělávání Online příprava systému ve spolupráci se studenty ÚISK FF UK analýza stávajících systémů ve světě návrh koncepce našeho systému specifikace technických, personálních a finančních nároků na tvorbu a provozování systému finanční podpora prezentace výsledků na semináři IVIG 2005

Činnost komise IVIG v roce 2005 ===================================== Pracovní tým PT1 Podpora Informačního Vzdělávání Olnline vedoucí týmu:Petr Očko, UK Praha, FF, ÚISK členové: ČVUT Praha, FSZdena Civínová, Ludmila Tichá JČU České Bud., BFHelena Landová MU Brno, PedFPetra Šedinová STK PrahaLucie Hejná UK Hradec Král. LFEva Čečková UK Praha, FF, ÚISK Martina Pfeiferová, Jakub Štogr, p. Vaňkát, Jan Vrzáček UO Hradec Král., FVZZdena Voplatková

Činnost komise IVIG v roce 2005 ===================================== Podpora Informačního Vzdělávání Online Základní teze systému Cílem systému je shromažďovat, organizovat a zpřístupňovat na Webu výukové, studijní a informační materiály pro informační vzdělávání. Je určen vyučujícím (učitelům a knihovníkům), studentům, žákům i zájemcům v rámci celoživotního vzdělávání. Obsahuje přednášky (prezentace), příklady práce s informacemi, zadání úkolů pro cvičení, testy, odkazy na literaturu, projekty, fóra pro výměnu zkušeností, konference, výukové programy, osnovy předmětů. Struktura je oborová, podle vzdělávacího stupně, podle uživatelů, podle druhu dokumentů. Dokumenty do databáze systému budou vytvářet učitelé, knihovníci, studenti knihovnických škol. Databázi dokumentů a odkazů spravuje redakční rada.

Činnost komise IVIG v roce 2005 ===================================== Seminář IVIG 2005, Praha 22. září pořadatelé AKVŠ, ÚISK, SPRIG 67 účastníků zahraniční hosté ze Slovinska diskuse: Koncepce rozvoje knihoven na léta příspěvky o práci komise IVIG aktivity na VŠ a SŠ Zprávy o semináři: Ikaros M&M

Činnost komise IVIG v roce 2005 ===================================== Sledování grantových příležitostí pracovní tým PT2 vedoucí týmu:Petr Očko, UK Praha, FF, ÚISK členové: Zdena Kloučková, STK, Milan Špála, UK Praha, LF1, Ludmila Tichá, ČVUT Praha, FS příspěvek na semináři IVIG informace zástupců MK ČR a MŠMT ČR na semináři IVIG

Činnost komise IVIG v roce 2005 ===================================== Spolupráce ÚISK FF UK SPRIG Sdružení pro rozvoj informační gramotnosti Klub školních knihoven ? Slovenské knihovny ? ICPE International center for promotion of enterprises –Survey of Information Literacy Policies, Programs and Practices in CEI and SEE Countries –Information Literacy Action Plan for CEI countries EnIL European network on Information Literacy ?