Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Připojení k internetu.
Internetový (webový) prohlížeč. Druhy prohlížečů 1. byl v roce 1993 NCSA Mosaic Následovaly další … Netscape 1.0 Netscape 2.0 Netscape 3 Gold Zdroj:
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Základy práce s počítačem – lekce V.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Internetové prohlížeče
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Internetový prohlížeč
WWW – hypertextový informační systém
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
WEBOVÉ PROHLÍŽEČE VLADIMÍR PASTOREK 1.ITa.  Webové prohlížeče = pomyslné oko internetu  Flamewars  Rok počátek  MidasWWW a ViolaWWW  Netscape.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
INTERNETOVÉ PROHLÍŽEČE
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
J AK PRACOVAT S INTERNETEM Mgr. Marie Kardová leden 2014.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_238 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_ICT_19 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluSvět internetu MS PowerPoint – opakováníSvět internetu.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_239 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_16_16_internetový prohlížeč.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Software Programové vybavení počítače. Operační systém Je nejdůležitějším software prvkem v počítači Zajišťuje komunikaci mezi uživatelem a hardware „program“
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_18_Inf5 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Další webové.
Internetový prohlížeč
SOFTWARE Operační systémy.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Srovnání operačních systémů
Internetové prohlížeče
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Informatika – Internet
Webový prohlížeč Michal Černý
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Operační systémy.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Informatika – Internet
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Transkript prezentace:

Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová NázevInternetové prohlížeče Datum (období)Únor 2014 Ročník7. a 8. ročník ZŠ praktická, lehké mentální postižení Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Anotace Prezentace jako učební materiál je určena žákům 7. a 8. ročníku ZŠ praktické. Seznamuje žáky se základními internetovými prohlížeči a jejich využitelnosti v praxi u nás i ve světě. Poukazuje na výhody a nevýhody jednotlivých prohlížečů.

Internetový prohlížeč  abychom mohli procházet obsah internetových stránek, potřebujeme internetový prohlížeč  je to program v počítači, který dokáže zobrazit webovou (internetovou) stránku.  Internetový prohlížeč je stále a více důležitější součástí našich počítačů  stává se z něj centrum veškerého dění  anglicky - „browser“

Nejznámější a nejpoužívanější internetové prohlížeče Internet Explorer Google chrome Mozilla Firefox Opera Safari

Google Chrome Internet ExplorerMozilla Firefox Safari Nejpoužívanější internetový prohlížeč v jednotlivých zemích (údaje z prosince 2013)

 od společnosti Microsoft  mnoho uživatelů jej používá, aniž by vyzkoušeli nějaký jiný prohlížeč  první verze vydaná v srpnu 1995  poslední verze 11 - byla vydána spolu s Windows 8.1 v říjnu 2013  někteří ho používá pouze ke stažení jiného prohlížeče Internet explorer  dlouhodobě nejpoužívanější internetový prohlížeč  jeho obliba však už několik let klesá  je součástí operačního systému Windows  někteří uživatelé ani nevědí, že existují i jiné prohlížeče  bezpečnost tohoto prohlížeče byla slabá - snadné šíření virů a spyware  novější verze tento problém napravili a podle některých testů patří dokonce mezi nejbezpečnější

 od společnosti Mozilla  první finální verze 1.0 byla vydána v češtině 9. listopadu 2004  výhodou prohlížeče je, že umožňuje velice snadno stáhnout stovku doplňků, které uživateli usnadní práci s internetem  je bezpečnější než Explorer a případné nedokonalosti jsou stále opravovány. Firefox  využívají ho především počítačoví odborníci a tvůrci webových stránek  existuje také v přenosné verzi a můžeme použít i z flashky, nepotřebujeme instalaci  je to populární prohlížeč, u nás i v Evropě patří mezi nejpoužívanější.

Google Chrome  mezi internetovými prohlížeči je nejmladší  je to webový prohlížeč společnosti Google  v květnu 2012 překonal v oblíbenosti Internet Explorer a stal se nejpoužívanějším internetovým prohlížečem  první oficiální verze pro systém Microsoft Windows září 2008  poslední verze verze leden 2014  rychle se rozšiřuje množství jeho uživatelů

 nabízí množství kvalitních aplikací a doplňků, které si můžete stáhnout a nainstalovat  instalace doplňků na rozdíl od Firefoxu nevyžaduje restart prohlížeče  má velkou rychlost načítání- až 2x rychlejší, než ostatní prohlížeče  Chrome existuje také v přenosné verzi - nevyžaduje instalaci, můžeme ho použít z flashky  Chrome pro Android  v panelu má vestavěný automatický překladač Google Translate - 52 jazyků  má vysokou bezpečnost  je snadný v ovládání – adresní a vyhledávací řádek má v jednom

 tento prohlížeč vyvíjí norská firma Opera Software  nejnovější verze Opery kladou velký důraz na bezpečnost  Opera získala vedoucí pozici jako prohlížeč pro "chytré" mobilní telefony a PDA  první finální verze (1.0) byla 23. června 2003  Steve Jobs 7. ledna 2003 oznámil, že Apple vyvíjí svůj vlastní webový prohlížeč nazvaný Safari  Steve Jobs - spoluzakladatel firmy Apple (1997) Opera Safari  je součástí Mac OS X a iPhone OS  je webový prohlížeč vyvíjený společností Apple

Maxthon  pracuje v operačním systému Windows a Android  Maxthon je svižný internetový prohlížeč.  používají ho miliony lidí na celém světě  prohlížeč lze vylepšovat doplňky (plu-gin)  je jednoduchý na ovládání a snadný na vyhledávání  má svižné prohlížení webu a možnost blokování reklam

Prohlížeč srpen 2009 květen 2010 květen 2011 květen 2012 červenec 2013 prosinec 2013 Google Chrome 4,07%4.77%14,82%32,7%30,76%56,22% Internet Explorer 63,98%59,75%54,5%31,7%56,61%27,91% Mozilla Firefox 22,98%24,32%22,5%25,8%5,31%8,35% Safari 2,84%7.04%< 2%6,97%5,42%5,82% Opera 2,04%2.43%2,10%1,8%1,49%1,33% Ostatní 4,09%1,63%5,8%1,54%0,41%0,35% Oblíbenost a míra používání prohlížečů

Internet Explorer Firefox Chrome Safari Opera Maxthon Netscape Tencent Traveler TheWorld Konqueror Flock Lunascape SeaMonkey Mozilla Další světové internetové prohlížeče

AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Zdroje AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: explorer-10.aspx explorer-10.aspx ROKE, ALTES, AND PEEPERMAN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MOZILLA FOUNDATIONMOZILLA FOUNDATION. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

ROKE, ALTES, AND PEEPERMAN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Printscreen - vlastní tvorba