Projekt HUBERT, CZ.1.07/3.2.06/02.0028 Nositel projektu: Vzdělávací a rekreační centrum Lesná, o.p.s. Doba realizace projektu:1. 3. 2011 - 28. 2. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Environmentální výchova pro základní školu
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta lesnická a environmentální
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Využití programu Learning Space při přípravě výukové jednotky pro distanční vzdělávání Kateřina Kostolányová.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
1 ENVIRONMENTÁLNÍ ŘÍZENÍ MĚST se zaměřením na energetický management PORSENNA o.p.s.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Marketingové prostředí obce
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Krajina a životní prostředí
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Ekonomika veřejného sektoru
Ochrana půdy a lesa.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
E-LEARNINGEM K ROZVOJI HORSKÝCH OBLASTÍ Lesná v Krušných horách ZAHAJOVACÍ SEMINÁŘ
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Ekonomika veřejného sektoru František Svoboda, Konzultační hodiny: čtvrtek, 13-15, kancelář 414
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Ekonomika veřejného sektoru
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Projekt HUBERT, CZ.1.07/3.2.06/ Nositel projektu: Vzdělávací a rekreační centrum Lesná, o.p.s. Doba realizace projektu: Grantový program: Podpora nabídky dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Cílová skupina:osoby převážně pracující v zemědělském a zpracovatelském sektoru, jejich pracovní náplň přímo ovlivňuje legislativa k ochraně životního prostředí. Podnikatelé a osoby, které plánují podnikat v Krušných horách v primárním sektoru Výstupy projektu:e-learningový vzdělávací portál 4 vzdělávací moduly v e-learningové podobě  Orientace v zákonech k životnímu prostředí  Odpady  Ekologické zemědělství a produkce biopotravin  Biomasa

Projekt E- learningem k rozvoji horských oblastí CZ.1.07/3.2.06/ Nositel projektu: Vzdělávací a rekreační centrum Lesná, o.p.s. Doba realizace projektu: – Grantový program: Podpora nabídky dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Cílová skupina:osoby 25 – 64 let převážně pracující v zemědělství a zpracovatelském sektoru, kteří pracují v lesích, ze zdroji, aj. Osoby podnikající a pracující v oblasti služeb a občané rozhodující v dané oblasti. Výstupy projektu:4 vzdělávací moduly v e-learningové podobě  Obnova lesních porostů v Krušných horách  Hospodaření se zdroji v Krušných horách  Agroturistika v Krušných horách a Podkrušnohoří  Možnosti propagace cestovního ruchu v KH

E- learning „E-learning je vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kursů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci mezi studenty a pedagogy a k řízení studia“. (Wagner, J., Nebojme se eLearningu, 2005)

Orientace v e-learningovém portálu Přihlášení do e-learningového portálu probíhá přes webové stránky Vzdělávacího a rekreačního centra Lesná, o.p.s.: Úvodní strana webu organizace obsahuje loga prezentovaných projektů (HUBERT, E-hor), které jsou hypertextovými odkazy pro přihlášení do jednotlivých modulů. Přihlašovací údaje získá účastní po vyplnění závazné přihlášky.

Úvodní strana e-learningového portálu – projekt HUBERT Úvodní strana e-learningového portálu – projekt E-learningem k rozvoji horských oblastí

Úvodní strana modulu, kde jsou již srozumitelně rozepsány jednotlivé kapitoly. Na horní liště jsou záložky pro další orientaci v portálu (testy, hodnocení, diskuse, aj.

Vzdělávací modul BIOMASA Kurz představuje biomasu jako obnovitelný zdroj energie. Snaží se přiblížit co nejvíce situací spojených s využíváním biomasy pro energetické účely od počátku získávání biomasy až po vzniklé koncové produkty. Důraz je kladen na nejběžnější postupy v praxi běžně využívané, osvojení základní terminologie a pochopení nejdůležitějších dějů. Doplněn je užitečnými odkazy na další rozšiřující informace tohoto obsáhlého energetického odvětví.

Obsah vzdělávacího modulu 1. Pojem biomasa 2. Biomasa pro energetické účely 3. Získávání energie z biomasy 4. Biologicko-chemické přeměny biomasy 5. Biomasa a legislativa 6. Praxe v České republice a zahraničí

Vzdělávací modul Ekologické zemědělství a produkce biopotravin Tento modul předkládá ucelený přehled o ekologickém zemědělství a biopotravinách. Modul se skládá ze sedmi kapitol – jedné úvodní a šesti tematicky členěných. Kapitoly jsou doplněny otázkami a úkoly spojenými s problematikou dané kapitoly.

Obsah vzdělávacího modulu 1. Historie a současnost ekologického zemědělství 2. Pěstování rostlin 3. Chov zvířat 4. Biopotraviny 5. Kontrola a certifikace 6. Legislativa

Vzdělávací modul Odpady Modul nabízí přehled odpadové problematiky. Je zaměřen na odvětví produkující odpad v Ústeckém kraji, na odpady ze zemědělství, chování podniků a firem. Modul přispěje k pochopení celistvosti tématu a současných problémů.

Obsah vzdělávacího modulu 1. Legislativa, EU 2. Hospodaření s odpady 3. Plán odpadového hospodářství Ústeckého kraje 4. Komunální odpady 5. Odpady z průmyslu 6. Environmentální management

Vzdělávací modul Orientace v zákonech k životnímu prostředí Modul poskytuje přehled o zákonech v oblasti životního prostředí. Napomáhá pochopení a připomenutí základních pojmů. Povzbudí další chuť k samostudiu v tématech zájmu. Umožní využití zákonů v praxi.

Obsah vzdělávacího modulu 1. Zákony v oblasti vodního a odpadového hospodářství 2. Ochrana přírody a Posuzování vlivů na životní prostředí 3. Ochrana ovzduší a jiné podkapitoly 4. Ochrana půdního fondu a jiné kapitoly 5. Územní plán 6. Horní zákon a jiné podkapitoly

Vzdělávací modul Obnova lesních porostů v Krušných horách Cílem modulu je informovat účastníky kurzu o poškození lesních porostů v minulosti a jejich následné obnově.

Obsah vzdělávacího modulu 1. Poškození lesních porostů 2. Těžba imisemi poškozených porostů 3. Obnova porostů 4. Porosty náhradních dřevin 5. Plošné vápnění 6. Aktuální problematika

Vzdělávací modul Hospodaření se zdroji v Krušných horách Cílem modulu je informovat účastníka kurzu o jednotlivých zdrojích oblasti (Krušné hory), jejich kapacitou, významem v minulosti a možnostmi v současné době.

Obsah vzdělávacího modulu 1. Těžba v Krušných horách v minulosti a nyní 2. Vodní zdroje v Krušných horách 3. Půda, zemědělství a plyn 4. Větrná energie v Krušných horách 5. Přírodou Krušných hor – chráněné oblasti 6. Krajina jako zdroj inspirace

Vzdělávací modul Agroturistika v Krušných horách a Podkrušnohoří Šetrná forma cestovního ruchu může pomoci Krušným horám k rozvoji turismu, ale zároveň k uhlídání současné kvality životního prostředí, či její zlepšení. Materiál poskytne přehled o jednotlivých formách šetrného cestovního ruchu a příkladech jejího využití v praxi v Krušných horách. Text je uveden výčtem podrobnějších vymezení základních pojmů souvisejících s venkovem, cestovním ruchem a venkovskou turistikou, protože agroturistika jako pojem, naráží často na vymezení těchto pojmů. Předpoklady rozvoje, význam agroturistiky, seznámení s cílovou skupinou a jejími požadavky nebo certifikace, propagace, publicita, financování či tvorba nabídek a možná podpora.

Obsah vzdělávacího modulu 1. Seznámení s agroturistikou 2. Předpoklady rozvoje agroturistiky 3. Význam agroturistiky 4. Produkty agroturistiky, certifikace, právní minimum 5. Agroturistika a propagace, financování 6. Možné nabídky agroturistiky

Vzdělávací modul Možnosti propagace cestovního ruchu v Krušných horách Úvod modulu je věnován historii cestovního ruchu v oblasti a jejich tehdejších formách propagace (Krušné hory bývali významnou turistickou destinací České republiky i Evropy). V kapitolách jsou vystihnuta specifika použití propagace v cestovním ruchu v Krušných horách a analyzovány formy propagace v cestovním ruchu jak tradiční, tak především moderní komunikační a marketingové nástroje. Součástí modulu jsou případové studie a jejich funkčnost v rámci zvolené formy prezentace a reklamy na zvolené cílové skupiny.

Obsah vzdělávacího modulu 1. Specifika Krušných hor 2. Formy propagace cestovního ruchu v Krušných horách 3. Tradiční, moderní komunikační a marketingové nástroje 4. Propagační mix 5. Ukázka marketingových nástrojů na konkrétních příkladech 6. Propagace cestovního ruchu v zahraničí

Děkujeme Vám za pozornost Pokud Vás zaujal nějaký z nabízených modulů, přihlaste se již dnes, nebo nás kontaktujte na ové adrese či telefonním čísle