Program rozvoje venkova ČR 2007 - 2013. EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Advertisements

Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Dotační tituly pro vinaře Svaz vinařů České republiky, Velké Bílovice.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí DOTACE Ing. Milan Kouřil Mgr. Martin Střelec DAPHNE ČR – Institut.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Olomouc, Program rozvoje venkova ČR Akreditovaná platební agentura, zprostředkovatel finanční podpory z Evropské Unie a národních zdrojů.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
Pavla Pekařová 3. ÚfŘP Ekonomická fakulta Jihočeská Univerzita v Českých Budějovicích.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Program rozvoje venkova na období 2007 – 2013 Dotační příležitost pro venkovské obce Ing. Lucie Obermajerová Regionální poradenská agentura.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
T I S K O V Á K O N F E R E N C E K O N F E R E N C E
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Celostátní síť pro venkov Severozápad
Současný stav HÚL v evropském kontextu
SMĚRNICE 2000/60/ES Evropského parlamentu a Rady z 23
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Rozvoj venkova v EU Rozvoj venkova.
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Agroturistika a podnikání na venkově
Pozemkové úpravy.
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Regionální konference Venkov 2018
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Program na podporu lesních ekosystémů
„Budujeme region se společnou budoucností“
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Aktivity MAS v Libereckém kraji Implementace CLLD (k
Program rozvoje venkova
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Připravenost na nové plánovací období
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Fond Vysočiny Odpady 2018 Ing. Eva Navrátilová Jihlava 10. dubna 2018
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova ČR

EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje na programy SAPARD (2002 – 2004) Operační program Zemědělství (2004 – 2006) HRDP (2004 – 2006)

Struktura Osa I Zlepšení konkurence- schopnosti zemědělství a lesnictví Osa II Zlepšování životního prostředí a krajiny Osa III Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova Osa IV Leader

Opatření osy I Opatření osy II Opatření osy III I.1.1 Modernizace zemědělských podniků I.1.2 Investice do lesů I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům I.1.4 Pozemkové úpravy I.2.1 Seskupení producentů I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců I.3.3 Předčasné ukončení zemědělské činnosti I.3.4 Využívání poradenských služeb II.1.1 Platby za přírodní znevýhodnění poskytované v horských oblastech a platby poskytované v jiných znevýhodněných oblastech II.1.2 Platby v rámci oblastí Natura 2000 na zemědělské půdě a Rámcové směrnice pro vodní politiku 2000/60/ES II.1.3 Agroenvironmentální opatření II.2.1 Zalesňování zemědělské půdy II.2.2 Platby v rámci Natury 2000 v lesích II.2.3 Lesnicko-environmentální platby II.2.4 Obnova lesního potenciálu po kalamitách a podpora společenských funkcí lesů III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje III.1.3 Podpora cestovního ruchu III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova III.3.1 Vzdělávání a informace

Finance

Harmonogram  – schválení PRV Evropskou komisí  do příjem žádostí osa II  – schválení prvních třech Pravidel pro žadatele ministrem zemědělství (osa I a III)  – vyhlášení výzvy na 1. kolo příjmu žádostí (osa I a III)  – – příjem žádostí na 1. kolo (osa I a III)

Harmonogram  – schválení většiny zbývajících Pravidel pro žadatele ministrem zemědělství (osa I, III a IV)  – vyhlášení výzvy na 2. kolo příjmu žádostí (osa I, III a IV)  – – příjem žádostí na 2. kolo (osa I a III)  – příjem žádostí na opatření osy IV  – zahájení příjmu žádostí na 3. kolo

Dokumenty  Pravidla Obecná část Specifická část  Nařízení vlády  Metodické výklady - aktualizace

1. Kolo příjmu žádostí  I.1.1 Modernizace zemědělských podniků Přijaté žádosti: 868 Schválené žádosti: 808 za cca 1,4 mld. Kč  I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců Přijaté žádosti: 430 Schválené žádosti: 204 za cca 220 mil. Kč  III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy Přijaté žádosti: 39 Schválené žádosti: 35 za cca 500 mil. Kč

2. Kolo příjmu žádostí  I.1.2 Investice do lesů: 462 (cca 330 mil. Kč)  I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům: 190 (cca 476 mil. Kč)  I.1.4 Pozemkové úpravy: 304 (cca 755 mil. Kč)  I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost: 70 (cca 49 mil. Kč)  III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy, záměr a): 23 (cca 111 mil. Kč)  III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje: 125 (cca 371 mil. Kč)  III.1.3 Podpora cestovního ruchu: 190 (cca 309 mil. Kč)  III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby: 1063 (cca 963 mil. Kč)  III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova: 140 (cca 222 mil. Kč)  III.3.1 Vzdělávání a služby: 61 (cca 49 mil. Kč)

Opatření spuštěná ve třetím kole příjmu žádostí  I.1.1 Modernizace zemědělských podniků  I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců  II.2.4 Obnova lesního potenciálu po kalamitách a podpora společenských funkcí lesa  III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy  III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje

Informace  Podpora z EU a národní dotace/ EAFRD – Program rozvoje venkova/Pravidla a Nařízení vlády k opatření PRV 

Kontakty  Osa I: I.1.1, I.3.2: Ing. Ivana Holá – I.3.1, I.3.3, I.3.4: Ing. Jana Kapounová – I.1.4: Ing. Věra Bayerová – I.1.3: Ing. Lucie Vodňanská – I.1.2: Ing. Lucie Zeidlerová –  Osa III: III.1.1, III.1.2, III.1.3, III.3.1: Ing. Anna Hrdličková – III.2.1, III.2.2: Ing. Jan Junek –  Osa IV: Ing. Eva Lidmilová -

Děkuji za pozornost! Ing. Eva Lidmilová