INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
Seminář pro žadatele výzvy č. 38 a č. 39 IROP Rozvoj infrastruktury komunitních center (v sociálně vyloučených lokalitách) Praha.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 14. a 15. výzva IROP „INFRASTRUKTURA PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ“ Praha.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Seminář pro žadatele výzvy č
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Výzva č. 74 Rozvoj infrastruktury polyfunkčních komunitních center
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Výzva č. 56 „ Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání“ Výzva č. 57 „ Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Informace o výzvě pro školy
Seminář pro žadatele výzvy č
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
Seminář pro žadatele výzvy č
Aktuální dotační příležitosti IROP
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
Dotační možnosti na regeneraci brownfieldů
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Informace o vyhlášených výzvách
Seminář pro žadatele výzva č
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá

PRIORITNÍ OSA 2 Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů „LIDÉ“ 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi 2.2 Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání

PRIORITNÍ OSA 2 Koordinovaný přístup v sociálně vyloučených lokalitách – 60 % alokace do sociálně vyloučených lokalit - 40 % alokace do ostatních lokalit - v JMK se jedná o Blansko, Brno, Břeclav, Bučovice, Hodonín, Rosice, Tišnov, Veselí nad Moravou, Vyškov, Židlochovice, Znojmo

DEINSTITUCIONALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Deinstitucionalizace sociálních služeb za účelem sociálního začleňování (výzva č. 7) - příjem žádostí :00 – :00 Cílové skupiny: Osoby se zdravotním postižením podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Území dopadu: - celá ČR mimo hl. m. Praha

DEINSTITUCIONALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Podporované aktivity: - deinstitucionalizace pobytových zařízení sociálních služeb v sociální služby, které umožní zařazení se a setrvání v přirozeném prostředí a jeho aktivní zapojení se na trh práce a do společnosti Podporováno bude zázemí pro SS definované zákonem o SS: - osobní asistence, podpora samostatného bydlení, pečovatelská služba, odlehčovací služba, raná péče, průvodcovské a předčitatelské služby, tísňová péče, denní stacionář, sociálně terapeutická dílna, sociální rehabilitace, centrum denních služeb, služba následné péče, sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení, týdenní stacionář, domov pro osoby se zdravotním postižením, domov se zvláštním režimem.

DEINSTITUCIONALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Příjemci: - nestátní neziskové organizace - organizační složky státu a jejich příspěvkové organizace - kraje, organizace zřizované nebo zakládané kraji - obce, organizace zřizované nebo zakládané obcemi - dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí - církve, církevní organizace

DEINSTITUCIONALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Způsobilé výdaje: - hlavní – min. 85 % celkových způsobilých výdajů projektu  nákup nemovitostí (domů, bytů)  rekonstrukce a úpravy objektu  pořízení vybavení  nákup automobilu (pouze pokud se jedná o terénní službu) - vedlejší – max. 15 % celkových způsobilých výdajů projektu  demolice původního objektu, ve kterém probíhala ústavní péče  nákup pozemků (max. 10 % celkových způsobilých výdajů)  zabezpečení výstavby  projektová dokumentace, studie proveditelnosti  osobní náklady manažera projektu (max. 1 přepočtený úvazek, max. 2 pracovníci)  pořízení služeb bezprostředně souvisejících s realizací projektu (zadávací řízení)  povinná publicita  nákup služeb, které jsou součástí pořízení dld. hmotného a nehmotného majetku

DEINSTITUCIONALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Výše podpory: Kraje a jimi zřizované organizace 90 % Obce a jimi zřizované organizace 90 % Organizační složky státu a jejich příspěvkové organizace 100 % Nestátní neziskové organizace, církve, církevní organizace, organizace zakládané kraji/obcemi/dobrovolnými svazky obcí 95 % Ostatní 85 % Výše způsobilých výdajů: 500 tis. Kč – 90 mil. Kč

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ Sociální podnikání pro SVL Sociální podnikání - příjem žádostí: 10/2015 – 2/2016 Cílové skupiny: Osoby sociálně vyloučené či ohrožené sociálním vyloučením, osoby se zdravotním postižením, osoby v bytové nouzi Území dopadu - ORP na jejichž území se nachází sociálně vyloučené lokality, mimo hl.m. Praha - ORP na jejichž území se nenachází sociálně vyloučené lokality, mimo hl.m. Praha

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ Podporované aktivity: - výstavba, rekonstrukce, rozšíření a vybavení soc. podniků Způsobilé výdaje: - investice – pravděpodobně nákup, výstavba, úprava a rekonstrukce nemovitostí, jejich vybavení

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ Příjemci: - osoba samostatně výdělečně činná - obchodní korporace: veřejná obchodní společnost, komanditní společnost, společnost s ručením omezeným, akciová společnost, evropská společnost, evropské hospodářské zájmové sdružení, družstva (družstvo, sociální družstvo, evropská družstevní společnost) - nestátní neziskové organizace - církve, církevní organizace

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ Výše podpory: Soukromoprávní subjekty vykonávající veřejně prospěšnou činnost max. 95 % Ostatní max. 85 % - de minimis - sociální podniky musí splňovat principy sociálního podnikání

Děkuji za pozornost.