Food Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: The USA Datum vytvoření Ročník , sexta – oktáva, B1 Stručný obsah Základní fakta o jídle a jídelních zvycích v USA Způsob využití Snímky seznamují se základními informacemi o jídle a stravování v USA, prezentují nejčastější typy pokrmů, ale taky některé pozoruhodnosti. Jsou doprovázeny fotografiemi. V průběhu kontrolní otázka a odpověď. Autor Mgr. Terezie Kasálková Kód VY_22_INOVACE_02_AKAL24
What is the origin of these popular American dishes? Burritos Pumpkin pie Sushi Pizza Chop suey Mexican American Japanese Italian Chinese
Typical day Breakfast in the morning :weekdays e.g. cereal, muffins, toast weekends e.g. pancakes, waffels, omelet Lunch at noon: sandwiches (usually with cold cut meat and cheese), fruit, dessert, drink Dinner in the evening: the biggest meal of the day usually a hot vegetable, meat, potatoes or pasta
Pictures from America turkey barbecue pie pumpkin corn
Fast food Ready-to-eat food is popular TV dinners are complete frozen dishes on a tray that you only heat up and consume Popular snacks are hamburgers, doughnuts, hot dogs, cookies, candy bars
Organic food Organic means free from chemicals Organic food is the fastest growing sector of the American food industry The US organic market grew 9.5% in 2011, breaking the $30bn barrier for the first time
Match the food idioms with their meanings 1. To be a peach 2. To work for peanuts 3. Crying over spilled milk 4. To spill the beans 5. As easy as a pie 6. Cool as a cucumber 7. To eat humble pie A)pointless regret over something that cannot be changed B)very easy C)to be great D)to admit a mistake E)to unwittingly reveal information F)maintaining calm in difficult circumstances G)to have a low salary
Solution 1 c 2 g 3 a 4 e 5 b 6 f 7 d
Zdroje Obrázky fungují jako hypertextové odkazy Pokud ne, zdrojem je Microsoft Powerpoint Klipart