Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Milan Babický Štěpán Barák
Advertisements

Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Sekce logistiky MO Zásadní změny v pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
cestovné tuzemské cestovné zahraniční
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
ÚČTOVÁ TŘÍDA 1 ZÁSOBY.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vykonavatelé majetkových práv obcí a krajů
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1155Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Předpisy a normativní akty proviantní služby Odborné shromáždění zaměstnanců VZK ve dnech 14. – 15. května 2014 Vranov n. Dyjí mjr. Ing. Karel HOURA.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Hospodaření s majetkem státu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
CATERING Catering – je z hlediska rezortu obrany definován jako zabezpečení smluvního stravování mimorezortním dodavatelem v objektu MO. V obecné rovině.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Oblast Katalogu Majetku, evidence a pořizování - prap. Dlask PROVIANTNÍ SLUŽBA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Základy práva T6 Ústava jako základní právní předpis státu.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Organizace a řízení logistiky
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Organizace a řízení logistiky
Organizace a řízení logistiky
Finanční účetnictví RADNICE
Organizace a řízení logistiky
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/ Proviantní služba Rekapitulace proviantního zabezpečení v AČR

Obsah přednášky 1.Předpisy proviantní služby AČR 2.Vnitřní předpisy proviantní služby 3.Předpis Prov Přílohy předpisu Prov Obecně platné předpisy 6.Dotazy

Platné předpisy proviantní služby Prov-1-5, Zabezpečení stravování v AČR Prov- 2-2, Příprava stravy u vojsk Prov- 51-4, Doporučené skladby jídel pro stravování vojenského létajícího personálu v letových dnech Prov /1, Nauka o proviantní výstroji I.díl, Proviantní výstroj útvaru a svazku

Vnitřní předpisy proviantní služby RMO 22/2005, Závodní stravování NV MO 10/2012, o finančních hodnotách náležitostí potravin a krmiva a o finančních pro hospodaření s materiálem v resortu MO

Novelizovaný předpis Prov -1-5 Zabezpečení stravování v AČR Vlastní předpis, + 7 příloh Peněžní stravní hospodaření Účet potravin Účetní zásady pro VZK Soupravy proviantní výstroje Postupy a standardy závodního stravování Hodnocení nákladů na zabezpečení stravování Prevence rizik ve stravovacích službách

Vlastní předpis Prov-1-5 Charakterizuje základní typy stravování Bezplatné a naturální stravování Stravování mimo stálou posádku Specifické formy stravování Řízení proviantního zabezpečení Závodní stravování

Příloha 1 Peněžní stravní hospodaření Peněžní stravní hospodaření je systém hospodaření s potravinami k přípravě stravy v rámci stanovené finanční náležitosti potravin. Jedná se o stravování a vyúčtování potravin při výcviku.

Zásady vedení účtu stravního hospodaření Příloha 1 k Prov-1-5 čl.2 a)Zapisují se zde fa za závodní stravování (catering, smluvní stravování, FKSP u útvarů u VSZ); b)Vedou se všechny útvary rezortu MO, které hospodaří s potravinami k přípravě stravy v rámci stanovené finanční náležitosti potravin. Zabezpečují vojáky, popř. služební zvířata podle vyhl. 266/1999; c)Kompletně se vyúčtovává polní výcvik s přípravou stravy za každou samostatně cvičící jednotku. d)Uzávěrka do 15. dne následujícího měsíce, u útvaru s odloučenými jednotkami do 20. dne následujícího měsíce se předloží se všemi přílohami pověřenému log. orgánu ke kontrole a ten do 20. resp. 30. dne předloží veliteli k podpisu. Jako odloučené jednotky se rozumí i cvičení.

Peněžní stravní hospodaření Příloha č.1 k Prov. 1-5, hl. III Vyúčtování náležitosti řeší finanční výsledek hospodaření. Na konci měsíce schodek 5% úspora 15 % Na konci roku schodek 3% - úspora – nesmí se převést.

Příloha 2 ÚČET POTRAVIN Příloha řeší naturální stravní hospodaření. Naturální stravní hospodaření je systém hospodaření s potravinami k přípravě stravy v rámci stanovených proviantních náležitostí. Jedná se o stravování při přídělovém systému hospodaření (válečný konflikt, živelná katastrofa).

Příloha 3 Účetní zásady pro VZK Tato příloha rozpracovává a stanovuje v návaznosti na RMO č. 22/2005 Věstníku Závodní stravování, zásady zpracování účetních dokladů ve VZK a jejich předkládání k zúčtování AF.

Příloha 4 Soupravy proviantní výstroje Příloha stanovuje složení souprav proviantní výstroje MU 1.0. Automobilní soupravy Polní kuchyně (přívěsné soupravy) Soupravy pro výdej a přípravu stravy (převozné soupravy) Soupravy pro rozdělování potravin a výdej stravy

Příloha 5 Postupy a standardy závodního stravování Doporučené standardy a postupy při zabezpečování a realizaci závodního stravování.

Příloha 6 Hodnocení nákladů na zabezpečování stravování Příloha rozpracovává a stanovuje postupy při výpočtu nákladovosti jednotlivých stravovacích provozů.

Příloha 7 Účetní zásady pro VZK Příloha stanovuje závazné postupy pro řízení a prevenci rizik ve stravovacích provozech při pořizování a skladování potravin, přepravě, výdeji a konzumaci stravy.

Obecně platné předpisy Vyhláška č. 266/1999, Sb., o způsobu zabezpečování bezplatného stravování….§ 12 odst. 3) Energetická a výživová hodnota stravních dávek a přídavků potravin i jejich finanční hodnota v jednotlivých dnech měsíce nemusí být vyčerpána. Měsíční průměr čerpání + 5% -5% Roční průměr čerpání + 10% -3% energetickou a výživovou hodnotu uzávěrku ÚSH Vyhláška řeší především energetickou a výživovou hodnotu, kdežto předpis řeší finanční uzávěrku ÚSH a tyto údaje spolu nijak nekorespondují.

Obecně platné předpisy Vyhláška MO č. 266/1999 Sb., o způsobu zabezpečení bezplatného stravování, výstrojních a přepravních náležitostí a o zabezpečování ubytování vojáků z povolání Poslední novelizace změnila přílohu 1. Stravní dávky a přídavky potravin na osobu a den a normy jejich energetických a výživových hodnot byly sníženy.

Obecně platné předpisy Vyhláška MO č. 272/1999 Sb., o rozsahu a způsobu poskytování naturálních náležitostí vojákům v základní nebo náhradní službě a vojákům v záloze povolaným na vojenské cvičení

Obecně platné předpisy VYHLÁŠKA Ministerstva obrany č. 105/2008 Sb., o naturálních a peněžních náležitostech žáků vojenských středních škol