Regionální příležitosti v CR informace o probíhajícím šetření Ing. Lukáš Bačík Brno, 7.11.2008

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Michal Vašek, Tomáš Kříž
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Jihomoravský kraj - procvičování
Činnost JCCR v roce 2004 navázání spolupráce s příhraničními regiony Horního a Dolního Rakouska, Dolního Bavorska – realizace společných projektů navázání.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Jihomoravský kraj krajské město Brno.
45.1 Jihomoravský kraj – poznáš jeho dominanty?
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
Jihomoravský kraj.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_16.
Jihomoravsky kraj - kraj vína Vypracovali:Lukáš Hrabáček Michal Turek Vypracováno:
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_78_ČR – Jihomoravský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Morava Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Integrovaný projekt Třebíčskem po vodě a po souši.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Jihomoravský kraj.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Turistický kurz pro žáky 6. tříd Termín: května 2015 Místo: okolí Velkých Pavlovic, jižní Morava.
 založeno v r jako sdružení měst a obcí  31 členských obcí + 4 nově přistupující  zajišťuje tzv. DESTINAČNÍ MANAGEMENT turistické oblasti OCR.
DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Bc. Petra Zivrová MÁME VÁM CO NABÍDNOUT.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
HIT sezony Významný počin v cestovním ruchu Vyhlášení výsledků Vyhlašuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, záštita generálního ředitele Czechtourism.
ROP Jihovýchod Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Vysočina a Jihomoravský kraj územní jednotka – Jihovýchod Kraj Vysočina- dominantou tohoto území je Českomoravská vrchovina- Vysočina s centrem Jihlavou,
STEM/MARK REGIONÁLNÍ PŘÍLEŽITOSTI V CESTOVNÍM RUCHU Prezentace z výzkumu pro CzechTourism / Ředitel společnosti: Jan Tuček / STEM/MARK, a.s. Mapování nápadů.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihomoravský kraj Jméno autora: Mgr.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Vlajka Jihomoravského kraje Čtvrcený list. Horní žerďové pole modré s moravskou orlicí. Dolní žerďové pole červené se žlutým vinným hroznem s listem.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_16_Jihomoravský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 16 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Jihomoravský kraj rozlohou a počtem obyvatel patří k
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Keltský archeoskanzen Nasavrky
Značka „Českosaské Švýcarsko
Transkript prezentace:

Regionální příležitosti v CR informace o probíhajícím šetření Ing. Lukáš Bačík Brno,

projekt CzechTourismu ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK a OCR cílem je zmapovat náměty na zkvalitnění nabídky cestovního ruchu ve vybraných regionech České republiky regionální pohled „naruby“, tedy očima těch, kteří v regionu bydlí, podnikají nebo se podílejí na samosprávě

CCRJM zajistila sběr dat za Jižní Moravu celkem sběr 630 dotazníků a dodržení kvótních znaků 3 etapy sběru (srpen, září, říjen) spolupráce s TIC v turistických oblastech, zapojeno celkem 15 TIC spolupráce odměněna ve výši 230,- Kč/dotazník

Do všech etap zapojeni : Ústřední informační služba Skalní Mlýn TIC Kyjov TIC Břeclav TIC Mikulov TIC Lednice TIC Pasohlávky Znojemský rozvoj

CCRJM převedla data z dotazníku do webového formuláře výsledky výzkumu zveřejní STEM/MARK koncem roku základní výstupy již CCRJM zpracovala cca 60 % otevřených otázek = prostor pro konkrétní představy

Moravský kras Nedostatky a překážky rozvoje CR : dopravní značení, kvalita silnic a dopravní spojení nedostatečná ubytovací kapacita neprůjezdnost obce Skalní Mlýn a silniční odbočka na Moravský kras již před Blanskem malá informovanost, (zajímavosti a atraktivity v oblasti ve stínu Macochy a jeskyní)

Moravský kras Co zlepšit, aby turisté přijeli právě sem? alternativy k návštěvě jeskyní adrenalin (př.: slaňování propasti Macocha) gastronomické zážitky (festival jídla) vyhlídkové lety muzeum tradičních řemesel půjčovna kol, nové cyklostezky a cyklobusy festivaly a kulturní akce pro rodiny s dětmi

Moravský kras Bez čeho by turista neměl odjet ? pivo Černá Hora likér Jeskynní kapky punkevní pstruh kozí sýr Kunštátská keramika

Brno a okolí Nedostatky a překážky rozvoje CR : nízká atraktivita obcí v okolí Brna (při komparaci s Brnem) jazyková bariéra zaměstnanců v CR (ubytování, doprava, stravování,…) negativní pohled na spolupráci se samosprávou (Slavkov, Tišnov, Lomnice,..) nedostatek TIC v Brně nedostatek ubytovacích kapacit vyšší třídy v Brně

Brno a okolí Co zlepšit, aby turisté přijeli právě sem? lepší značení památek vyčištění přehrad (Brněnská, Vranovská, Novomlýnská nádrž) + sprchy vytvoření nabídkových balíčků pro turisty – propojení turistiky s kulturou+veletrhy+festivaly vybudovat parkoviště a upravit okolí u Dinoparku Vyškov vybudování zájezdního hostince pro cyklisty hornické muzeum v Rosicích

Brno a okolí Bez čeho by turista neměl odjet ? „pernštejnský elixír“ pivo Kvasar (Tišnovsko) návštěva Dinoparku – suvenýr dinosaurus moravské koláčky a víno

Znojemsko a Podyjí Nedostatky a překážky rozvoje CR : problematické parkování v centru Znojma v regionu chybí celoroční vyžití (potenciál v rozvoji nových tur. atraktivit: lodní doprava, hypoturistika,…) špatná nebo neexistující spolupráce se samosprávou nedostatečná infrastruktura (ubytování, parkoviště, TIC) střed Znojma po 17. hodině vylidněn, chybí vyžití

Znojemsko a Podyjí Co zlepšit, aby turisté přijeli právě sem? vybudovat kvalitní vinotéka a sklep ve Znojmě otevřený 24/7 rozhledna ve tvaru okurky s kavárnou sjednocení cyklostezek a vybudování půjčovny kol rozšíření služeb turistického vláčku vybudování aquaparku s celoročním provozem

Znojemsko a Podyjí Bez čeho by turista neměl odjet ? dřevěné hračky okurky pivo Hostan středověké artefakty (mince, poháry..) Znojemské vinobraní keramická rotunda

Pálava a Lednicko-valtický areál Nedostatky a překážky rozvoje CR : špatná koordinace subjektů v CR (Břeclav, Mikulov) nedostatek parkovacích ploch nedostačující autobusová doprava mezi turistickými oblastmi (např. Lednice-Pálava-ATC Merkur) špatné značení turistických cest a cyklostezek chaotická organizace samosprávy v CR (pozdní propagace) sinice v Novomlýnské nádrži chybí pravidelně otevřené vinné sklepy

Pálava a Lednicko-valtický areál Co zlepšit, aby turisté přijeli právě sem? vybudovat park miniatur LVA vyčištění vody a vodních toků, nové termální lázně investice do mikrobusu, který by vozil turisty do okolí zážitek pro turisty – podílet se na sběru hroznů povolení vodních skútrů mimo sezónu rozšíření cyklostezek a servisu pro cyklisty (půjčovny) oprava památek, areál experimentální archeologie nabídka večerních programů kulturní sál pro pořádání kulturních akcí (Lednice)

Pálava a Lednicko-valtický areál Bez čeho by turista neměl odjet ? víno a jeho degustace ochutnat místní specialitu „pohořelického kapra“ folklorní slavnosti (Pálavské vinobraní) stužky a skleničky s ornamenty

Slovácko Nedostatky a překážky rozvoje CR velmi špatná nebo neexistující spolupráce se samosprávou, byrokracie (např. Veselí nad Moravou, Strážnice, Kozojídky,…) nedostatečné informace v cizích jazycích nedostatečné značení cyklostezek chybí nabídka a propagace se zaměřením na rodiny s dětmi špatná kvalita ubytovacích zařízení

Slovácko Co zlepšit, aby turisté přijeli právě sem? investice do rozvoje Baťova kanálu (lodní turistika a cyklostezka podél kanálu) zážitkové programy (zdobení kraslic, pečení perníčků) podpora folkloru ze strany samosprávy více otevřených sklípků oprava a provoz hvězdárny využití vrtů s termální vodou podpora podnikatelů v tradiční řemeslné tvorbě místo zaniklé železnice zprovoznit stezku a na zastávce vybudovat muzeum železnice a občerstvení

Slovácko Bez čeho by turista neměl odjet ? láhev vína figurky, panenky ze slámového šustí černá keramika slivovice sladké trubičky moravské koláče MFF ve strážnici návštěva Skanzenu