Posilování přeshraniční spolupráce v období 2007 - 2013 MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference 13.10.2006, Zlín.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Perspektivy rozvoje spolupráce v příhraničním regionu Ostrava
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Zhodnocení programu INTERREG IIIA Česká republika – Slovenská republika 2004 – 2006 z pohledu českých krajů Ing. Lenka Hnilová, Mgr. Petra Šilcová Zlínský.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Seminář: Společná strategie – projektové aktivity Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje , Masarykovo muzeum v Hodoníně.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Michal Šperling - EUREDIS
Závěrečná konference projektu
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín

Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Slovenská republika podporuje spolupráci mezi příhraničními oblastmi. Také cílem Zlínského kraje je hledat cesty k rozvoji území na česko - slovenské hranici, navázat na dobrou spolupráci mezi příhraničními oblastmi a zlepšovat vztahy mezi institucemi a podnikateli a tím zkvalitňovat život občanům na obou stranách hranice.

Spolupráce Zlínského kraje se slovenskými samosprávnými kraji Zlínský kraj spolupracuje se slovenskými samosprávnými kraji Trenčínským, Žilinským a Trnavským. Nejvyšší představitelé krajů Zlínského, Trenčínského a Žilinského jednají o spolupráci a dalších aktuálních tématech, které s sebou nese soužití v příhraničí, v rámci tzv. Dnů příhraniční spolupráce. Společnými prioritami je spolupráce mikroregionů, měst a místních samospráv, rozvoj dopravní infrastruktury, ekonomická spolupráce, zefektivnění integr.záchranného systému, rozvoj CR a vzdělávání.

Programové období 2004 – 2006 Prostředky z fondů Evropské unie jsou významným nástrojem přispívajícím k rozvoji příhraničních regionů. Žadatelé ze Zlínského kraje byli úspěšní v čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie v rámci programu INTERREG IIIA Česká republika – Slovenská republika.

Z celkového počtu 102 schválených projektů na české straně hranice (kraje Jihomoravský, Zlínský a Moravskoslezský) je 70 projektů ze Zlínského kraje, což je přibližně 68 % z celkového počtu schválených projektů. Ze zdrojů Evropské unie bude mezi žadatele ve Zlínském kraji rozděleno přes 166 mil. Kč, což je přibližně 75 % prostředků přidělených v letech 2004 – 2006 na českou část hranice.

Podpořené projekty ve Zlínském kraji jsou zaměřeny na pořádání kulturních, sportovních a vzdělávacích akcí, budování infrastruktury cestovního ruchu a infrastruktury na výrobu obnovitelné energie a zvýšení energetické efektivity v budovách či přípravu studií rozvoje cestovního ruchu. Úspěšnými žadateli v kraji byly především obce, svazky obcí, neziskové organizace a Zlínský kraj. Jako žadatel uspěl Zlínský kraj s 11 projekty, z toho 10 bylo zaměřeno na zvyšování energetické efektivity v budovách a rozvoj infrastruktury na výrobu obnovitelné energie.

Programové období 2007 – 2013 Zlínský kraj hodlá i nadále prohlubovat spolupráci se slovenskými kraji. Cíle: Zvýšení absorpční kapacity kraje a potenciálních žadatelů v kraji a tedy také připravenosti na využití prostředků ze SF EU. Zajištění konzultačního místa pro žadatele o dotaci na Krajském úřadě ve Zlíně. Zajištění transparentního přístupu k žadatelům.

DĚKUJI ZA POZORNOST. MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana pro oblast strategického rozvoje a investic Zlínského kraje