01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Vyhlášené oblasti/podoblasti podpory výzva č. 02/
Informace o výzvě pro školy
RP02-17 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2017
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
odbor politiky bydlení
Besip Zlínského kraje Zlín,
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Změny v soutěži Vesnice roku
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
RP02-18 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2018
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Informace o vyhlášených výzvách
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12 Podprogram pro rozvoj ekologických aktivit v kraji  PF05-12 Podprogram na integraci romské menšiny ve ZK  PF06-12 Podprogram na podporu nestátních neziskových organizací na úseku rozvoje občanské společnosti  PF07-12 Podprogram pro nestátní neziskové organizace v oblasti prevence rizikových typů chování  PF08-12 Podprogram pro začínající včelaře Programové dotační aktivity Zlínského kraje v roce 2012

02 Čerpání dotací ZK v letech PF02 „POV“PF03 „Brownfields“PF04 „Ekoaktivity”PF08 „Včelaři” PříjemciDotacePříjemciDotacePříjemciDotacePříjemciDotace … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … Příjemci= počet vyplacených příjemců Dotace= výše skutečně vyplacených dotací v tis. Kč

03 PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova Alokace finančních prostředků na realizaci projektů obcí do obyvatel v rámci podprogramu

PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova Dotační titul 1 04 Rekonstrukce a obnova venkovské zástavby a občanské vybavenosti v majetku obce  transformace nevyužitých a částečně nevyužitých objektů na nové využití v souladu se strategií rozvoje obce - Místním programem obnovy venkova Transformovaný objekt bude sloužit veřejným službám, eventuelně pro poskytování jiných služeb, pokud toto bude v souladu s cíli podprogramu a nesmí být využit pro účely pořizování bytových zařízení a pronájmu kancelářských prostor. Bude-li probíhat transformace objektu etapovitě, musí být etapa, na jejíž realizaci je požadována dotace, souvislým a po realizaci uživatelným celkem  oprava a rekonstrukce mateřských a základních škol Budou preferovány aktivity zaměřené na zajištění dostupnosti školských zařízení ve vazbě na území, kde je nedostatek těchto kapacit a projekty na rozšíření kapacity školských zařízení (pouze stavební úpravy) Finanční rámec (transformace nevyužitých objektů a oprava a rekonstrukce MŠ a ZŠ)  Maximální výše podpory: 1 mil. Kč na 1 žadatele  Minimální výše podpory: 50 tis. Kč na 1 žadatele  Míra podpory pro obce do 500 obyvatel: dotace max. 60%  Míra podpory pro obce od 501 do obyvatel: dotace max. 50%  Míra podpory pro obce od do obyvatel: dotace max. 40%

05 PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova Dotační titul 1 Rekonstrukce a výstavba místních komunikací na pozemcích v majetku obce  Výstavba místních pěších komunikací podél silnic I., II. a III. třídy.  Stavební úpravy, rozšíření a modernizace úseku místní komunikace včetně jejich součástí a příslušenství v zájmu odstranění nebezpečných míst (ne ve vazbě na silnice I., II. a III. tříd), či zajištění dostupnosti služeb občanské vybavenosti a napojení na hlavní komunikační tahy Předmětem podpory není výstavba místní komunikace k lokalitám pro novou výstavbu bytových a rodinných domů. Komplexní úprava veřejného prostranství a výsadba zeleně bude podporována pouze v míře bezprostředně vyvolané investicí do místní komunikace. Do pěti let nelze do pořízené investice zasahovat z důvodu realizace nových inženýrských sítí. Zásah je možný pouze v případě oprav stávajících Finanční rámec (Rekonstrukce a výstavba místních komunikací)  Maximální výše podpory: 1 mil. Kč na 1 žadatele  Minimální výše podpory: 50 tis. Kč na 1 žadatele  Míra podpory pro obce do obyvatel: dotace max. 40 %

06 PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova Dotační titul 2 Projekty na zpracování územních plánů  Zpracování konceptu, návrhu nebo úpravy (aktualizace) územního plánu obcí do 2000 obyvatel Finanční rámec  Maximální výše podpory: 300 tis. Kč na 1 žadatele  Minimální výše podpory: 50 tis. Kč na 1 žadatele  Míra podpory: dotace max. 60%

07 PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova Vyhodnocení podprogramu Dotační titul 2  Příjem žádostí probíhá - do Dotační titul 1  Příjem žádostí ukončen  proběhlo otevírání obálek a výběrová komise AKTIVITA Přijaté žádostiHodnocené žádosti Doporučené RZK ZZK k financování Počet Požadovaná dotace (tis. Kč) Počet Požadovaná dotace (tis. Kč) Počet Požadovaná dotace (tis. Kč) Rekonstr. a obn. venkovské zástavby 42… … ….33… … ….22… … …. Rekonstrukce a výst. místních komunikací … … … … … …. CELKEM88... … … … … … ….

08  Předprojektová dokumentace studie využitelnosti území ve variantním řešení, koncepce napojení na dopravní a technickou infrastrukturu, architektonické a objemové studie plánovaného záměru, předběžné studie proveditelnosti, studie proveditelnosti apod. PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK Finanční rámec  Celková alokace: 2 mil. Kč  Maximální výše podpory: 400 tis. Kč na 1 žadatele  Minimální výše podpory: 100 tis. Kč na 1 žadatele  Míra podpory: dotace max. 70% Příjemce podpory  Vlastníci (popř. dlouhodobí nájemci) lokalit brownfields ve Zlínském kraji Vyhodnocení podprogramu  Příjem žádostí do  V současné době probíhá hodnocení žádostí.

09 PF04-12 Podprogram pro rozvoj ekologických aktivit v kraji  Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta  Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v rámci školních programů  Neperiodické publikace, informační a výukové materiály a programy se zaměřením na EVVO  Osvěta a poradenství pro veřejnost týkající se ochrany přírody a životního prostředí  Místní aktivity EVVO pro rozvoj partnerství NNO, veřejné správy, školství a dalších typů subjektů  Podpora rozvoje služeb a servisních činností pro EVVO  Podpora projektů začínajících subjektů EVVO  Podpora projektů se zaměřením na inovativní metody v EVVO

10 PF04-12 Podprogram pro rozvoj ekologických aktivit v kraji Finanční rámec  Celková alokace: 500 tis. Kč  Maximální výše podpory: 100 tis. Kč na 1 žadatele  Minimální výše podpory: 10 tis. Kč na 1 žadatele  Míra podpory: dotace max. 75% Příjemci podpory  Občanská sdružení  Obecně prospěšné společnosti  Církevní právnické osoby  Právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení zapsané ve školském rejstříku Vyhodnocení podprogramu  Příjem žádostí do  V současné době probíhá hodnocení žádostí.

11 PF08-12 Podprogram pro začínající včelaře Pořízení základního a povinného vybavení začínajícího včelaře Finanční rámec  Celková alokace: 500 tis. Kč  Maximální výše podpory: 10 tis. Kč na 1 žadatele  Minimální výše podpory: 5 tis. Kč na 1 žadatele  Míra podpory: dotace max. 85% Příjemci podpory  Fyzické osoby, které se dosud aktivně nezabývaly chovem vlastních včel Vyhodnocení podprogramu  Příjem žádostí ukončen  V současné době probíhá hodnocení žádostí.

Děkuji za pozornost Bc. Milena Kovaříková Členka Rady ZK oblast zemědělství, životního prostředí a rozvoj venkova Tel.: