Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Advertisements

Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
ECVET v Programu celoživotního učení
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Celostátní síť pro venkov
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Povodňový informační systém Ing
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Metainformační systém - Metaportál MŽP ČR
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Evropská směrnice INSPIRE Ing. Pavla Tryhubová Katedra mapování a kartografie ČVUT v Praze, Fakulta stavební.
Georeporty aplikované využití geoprostorových informací
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
Portál Jednotné digitální technické mapy
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
INSPIRE Stav a výhled.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Adaptivní webové systémy v e-learningu Miroslav Bureš Odborná skupina Webing, katedra počítačů.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Interaktivní personální portál
Nové stránky vytvořeny v rámci realizace projektu Moderní a efektivně řízená obec Dolní Břežany s reg. č. projektu CZ.1.04/4.1./
Elektronické služby finalistů Parádní web 2014 Martin Strnad oddělení IT
Konference projektu Adaptace sídel na změnu klimatu – praktická řešení a sdílení zkušeností Praha, 3. prosince 2015 Adaptace on-line Miroslav Lupač David.
Webové stránky města Fulnek Webpadára 2013
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Komunikace evropských záležitostí Současná komunikační politika EK: konkrétní nástroje a projekty Michaela Kozlová.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
as4u advanced system for you
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Klíčové aktivity projektu
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Transkript prezentace:

Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.

Proč a pro koho jsou „Adaptace on-line“? Proč? Efektivní sdílení zkušeností a šíření informací je jedním z důležitých cílů projektu Virtuální prostor na obdobném principu jako stránky EU CLIMATE-ADAPT, ale zaměřený výhradně na obce/města Ucelená prezentace poznatků a snadná aktualizace Podpora NA CESTĚ K ADAPTACI – pro tvorbu adapt. strategií Pro koho? Hlavní cílovou skupinou je veřejná správa/obce a města Slouží také učitelům, studentům, aktivním občanům…

Portál ADAPTACESIDEL.CZPortál ADAPTACESIDEL.CZ - představení Dostupnost portálu Dostupný na Základní informace k dispozici pro všechny uživatele Vybraný obsah v budoucnu přístupný pouze po registraci(registrovaní uživatelé se sami budou podílet na obsahu) Obsah portálu Jednoduchý moderní vzhled Hlavní stránka s aktualitami 7 informačních sekcí

Webový portál - obsah Obsah portálu Průvodce adaptačními opatřeními – rozpracován Znalostní báze - s trukturovaná databáze dokumentů k problematice změny klimatu na místní úrovni Případové studie – publikované případové studie (jeden z hlavních výstupů projektu) ze zapojených měst Mapa – prostor pro prezentaci mapových dat Poradna – online poradna – zodpovídání uživatelských dotazů Média – mediální výstupy Sociální sítě – přehled profilů projektu na sociálních sítích Stránky školního projektu – autonomní součást webu

Adaptace on-line – sociální sítě Profily projektu na sociálních sítích Facebook – propagace projektu a informace o akcích publikování méně formálních aktualit s tematikou změny klimatu Facebook (školní projekt) komunikace s uživateli prezentace proběhlých školních aktivit Twitter rychlé zprávy z akcí profil čeká na využití YouTube Videozáznamy z akcí

Adaptace on-line – další online zdroje Příklady zdrojů on-line informací důležitých pro adaptaci Informace o těchto portálech jsou součástí znalostní báze MŽP – Strategie přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR ČHMÚ – informace o vývoji klimatu a počasí předpovědní modely, služba a výstrahy, hydrologické informace Intersucho – mapování a předpovědi sucha a nasycení půdy (mapové výstupy) INSPIRE – geoportal.gov.cz geoportal.gov.cz Prostorová data a mapové aplikace, rozcestník k dalším mapových portálům a službám veřejné správy (AOPK, ČGS, ČÚZaK) … a další

CLIMATE-ADAPT Evropská www platforma (Evropské komise) se zaměřuje na podporu přizpůsobení se klimatickým změnám. Sdílení informací o: předpokládané změně klimatu v Evropě současné a budoucí zranitelnosti regionů a odvětví národních a nadnárodních strategiích adaptace nástrojích pro podporu plánování adaptací na ZK výsledcích nejrůznějších činností a prací na podporu adaptace na ZK ve všech členských zemích EU

adaptacesidel.cz – co ještě vznikne? Rozšíření a nové funkce znalostní báze nové dokumenty, návody, příklady a metodiky ve znalostní bázi vyhledání dat pro vybrané území provázání znalostní báze s mapovým serverem Nástroj Průvodce adaptačními opatřeními stanovení míry rizika jednotlivých hrozeb ZK pro konkrétní obec vytvoření rámcového návrhu cesty k adaptaci pro obec

Děkujeme za pozornost David Kunssberger ( Miroslav Lupač (