Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_042/0002788.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Agentura pro sociální začleňování Sociální podnikání - Šance podnikat jinak Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše – Malá.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Jihlava, 18. června 2007.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Místní plán inkluze + OP VVV
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Ing. Stanislava Správková
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/

 OBSAH  1) ZÁKLADNÍ ÚDAJE  2) ANOTACE  3) CÍLE PROJEKTU  4) VÝSTUPY PROJEKTU

 Projekt byl předložen do výzvy Operačního programu Zaměstnanost č. 042 Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám (KPSVL) – 2. výzva  Investiční priorita 2.1 Aktivní začleňování, včetně začleňování s ohledem na podporu rovných příležitostí a aktivní účast na zlepšení zaměstnanosti  Specifický cíl Zvýšit uplatnitelnost osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených ve společnosti a na trhu práce  Financování projektu: 85% ESF, 10% Státní rozpočet, 5% prostředky obce  Rozpočet projektu: ,00 Kč  Termín zahájení realizace projektu:  Termín ukončení realizace projektu:

Anotace projektu  Projekt řeší aktivní začleňování obyvatel žijících ve vyloučených lokalitách města Litvínova s cílem zvýšit uplatnitelnost těchto osob ohrožených sociálním vyloučením ve společnosti a na trhu práce. Projekt zahrnuje aktivity zaměřené na podporu sociálních služeb, konkrétně Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a Terénní programy. Sociální služby budou poskytovány prostřednictvím organizační složky města s názvem První krok.  Další aktivitou je aktivita s názvem Asistenti prevence kriminality. APK budou zajišťovat prevenci a zlepšení v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku na území města Litvínova. Tuto aktivitu bude zajišťovat Městská policie.  Projekt je realizován v souladu se Strategickým plánem sociálního začleňování v rámci koordinovaného přístupu společně s Agenturou pro sociální začleňování.

Cíle projektu  Cíle projektu jsou v souladu se specifickými cíli prioritní osy 2 Operačního programu Zaměstnanost  Hlavním cílem projektu je zvýšení uplatnitelnosti osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených ze společnosti a na trhu práce a zlepšení sociálního prostředí v SVL města Litvínova prostřednictvím zajištění sociálních služeb v dostatečném rozsahu a kvalitě. Od roku 2017 bude poskytovat sociální služby organizační složky města s názvem První krok celkem 5 pracovníků.  Dalším cílem je zlepšení prostředí obyvatel SVL, garance bezpečnosti a veřejného pořádku, prevence sousedských sporů a prevence rasově motivovaných sporů prostřednictvím zaměstnání 12 APK.

Výstupy projektu  Indikátor Celkový počet účastníků projektu  102 osob/ účastníků, které v rámci projektu získají podporu překračující v časovém rozsahu 40 hodin ( převážně klienti se smlouvou, kterým bude poskytnuta podpora prostřednictvím sociálních služeb)  Indikátor Využívání podpořených služeb  250 osob, které využijí sociální služby, tzn. Klienti bez smlouvy, kterým bude poskytnuta krátkodobá podpora (menší než 40 hodin)

Povinná loga používaná při informování o projektu – černobílá varianta

Povinná loga používaná při informování o projektu – barevná varianta

Děkujeme za pozornost