Domeček Diakonie Církve československé husitské v obci Trhové Sviny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Domeček Diakonie Církve československé husitské v obci Trhové Sviny
Advertisements

P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Informální edukace a její metody Přednáška č. 2 Volný čas, výchova ve volném čase a pro volný čas, možnosti výchovy v NZDM doc. Michal Kaplánek, Th.D.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Dětský domov a Základní škola Liptál
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Zákon o sociálním podnikání
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Společenská odpovědnost ve školství
Techniky práce s mentálně postiženými
Zákon o sociálním podnikání
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Nízkoprahová denní centra
Služby následné péče.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Tlumočnické služby.
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
VY_32_INOVACE_SA4A_6 DUM 6. příprava aktivity pro 1
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Školní poradenské pracoviště
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Ing. Alice Hříbalová - VP
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Seznámení s Elrond z.ú..
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Podpora samostatného bydlení
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Terénní krizová služba
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Domeček Diakonie Církve československé husitské v obci Trhové Sviny

Poslání Nízkoprahové zařízení (Klub Archa a Klub Domeček) je tu pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let. Dětem a mládeži poskytujeme informace, podporu, pomoc a bezpečný prostor pro smysluplné trávení volného času. Snahou je zlepšit kvalitu života mladých, posílit jejich zodpovědnost a sebepřijetí; předcházet nebo snižovat sociální a zdravotní rizika související se způsobem jejich života.Cíle Prevence – minimalizovat sociální rizika vyplývající ze způsobu života a rizikového chování. Předcházet či omezovat dopady sociálně nežádoucích jevů (alkohol, užívání návykových látek, nezodpovědný přístup k sexu, …). Podpora – podporovat děti a mládež při zvládání nepříznivých životních situací (rozvod,…) a poskytovat jim psychickou a sociální podporu. Pomoc v krizových situacích. Bezpečný prostor – zajistit bezpečný prostor pro smysluplné trávení volného času, scházení se s vrstevníky. Vést k aktivnímu trávení volného času.

Cíle Osobnostní rozvoj – podpora sebepřijetí, zodpovědnosti, rozvoj individuálních schopností a dovedností. Podpora samostatného rozhodování. Podporovat zdravý životní styl dětí a mládeže. Obsah služby výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti (bezpečný prostor a podmínky pro smysluplné trávení volného času, tvůrčí dílny, workshopy, příprava do školy a doučování, přednášky, prezentace, dramatická výchova, …) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím (pořádání turnajů, výletů, příp. kulturních akcí, prezentace činnosti a výsledků práce uživatelů,…) sociálně terapeutické činnosti (podpora uživatele – krizová a situační intervence, případová práce, skupinová práce) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí (poradenství ohledně výběru školy, pomoc při vyřizování dokladů,…)

Klub Archa

Klub Domeček

Podpora rodin s dětmi Od roku 2013 nabízíme podporu sociálně ohroženým rodinám s dětmi. Pomoc nabízíme pod hlavičkou projektu 3P pro rodinu – podpora, pomoc, prevence. Jedná se o terénní službu poskytovanou v přirozeném prostředí rodiny. Rozsah pomoci je široký a odpovídá aktuálním potřebám rodiny. Rodiny jsou vybírány odborem sociálně právní ochrany dětí MÚ v Trhových Svinech s ohledem na ohrožení dítěte. Cílem je předejít prohloubení krize v rodině a předcházet případnému odebrání dítěte z rodiny. Ohrožené rodiny řeší řadu problémů (výchova a vzdělávání dětí, špatné bytové podmínky, nezaměstnanost, dluhy, exekuce,….), které negativně dopadají na její členy, děti nevyjímaje.

Podpora pěstounských rodin Od 1. července 2014 jsme zahájili službu podpory pěstounských rodin. Pěstouni a poručníci si zaslouží velké ocenění za vše, co pro svěřené děti dělají. Jejich lásku, péči, zájem a podporu, kterou do dětí vkládají, nelze nikdy plně docenit. Domeček nabízí pečujícím osobám podporu, poradenství, vzdělávání a vstřícnost při spolupráci. Projekt Pomoci rodinám s dětmi podporuje: Projekt pěstounských rodin podporují:

Podpora pěstounských rodin Pravidelné kontakty s rodinou zaměřené na podporu a potřeby rodiny Základní sociální poradenství Zprostředkování odborné pomoci (psycholog, terapeut, poradna a další) Zajištění povinného vzdělávání v rozsahu 24 hodin/rok formou školení či e-learningu. Zajištění nezbytné pomoci při zajištění krátkodobé péče o svěřené děti Pomoc se zajištěním celodenní péče v rozsahu alespoň 14 dní/rok (nejčastěji formou letních táborů)

Ergoterapeutická dílna Dopolední integrační a řemeslná dílna pro klienty s těžkým zdravotním postižením (tělesné, smyslové, mentální,…). Ergoterapie pomáhá integrovat osobu s postižením do společnosti, pomáhá aktivizovat síly a dovednosti klienta a v neposlední řadě posiluje sebevědomí klienta. Klienti naší dílny se věnují zejména výrobě keramických výrobků. Dílna je otevřena jak pro jednotlivce, tak i pro skupiny. Klientům se věnuje kvalifikovaná ergoterapeutka.

Ergoterapeutická dílna Co je ergoterapie Název ergoterapie vychází z řeckého ergon „práce“ a therapia „léčení“. Ergoterapie je léčebná metoda, dříve se označovala jako léčba prací. Vychází z předpokladu, že si člověk může zlepšit své zdraví a tím i kvalitu života a to aktivním zapojením do činností, které jsou pro něj významné a smysluplné. Zároveň tyto aktivity podporují tělesné i psychické funkce. Podporuje maximální možnou participaci jedince v běžném životě, přičemž respektuje plně jeho osobnost a možnosti. Projekt Ergoterapeutické dílny podporuje: Cíle zprostředkování kontaktu se společenským prostředím integrace zlepšení celkového psychického i zdravotního stavu klienta zdokonalení v sebeobsluze a samostatnosti částečně slouží i jako odlehčovací služba

Ergoterapeutická dílna

Chráněná dílna V keramické dílně pracují osoby se zdravotním postižením či se zdravotním znevýhodněním. Jsme poskytovatelem náhradního plnění. Nabízíme a vyrábíme na zakázku: hrnečky s logem firmy, obrázkem a názvem města, nebo jménem podle přání zákazníka. medaile na sportovní akce pamětní plakety vánoční firemní dárky poháry a ceny na sportovní nebo dětské soutěže zahradní keramiku podle přání zákazníka truhlíky a květníky specifických rozměrů domovní čísla, jmenovky a znamení

Prodejní místa Naše výrobky prodáváme přes stánkový prodej, v Tescu nebo Grandhotelu Zvon.

... a zde jsou k vidění ukázky našich výrobků

Humanitární středisko Humanitární středisko tvoří dvě složky: ošacující středisko (Šatník) a potravinový fond. Pomoc s ošacením Materiální pomoc Speciální potravinový fond určený potřebným rodinám Toto jsou okruhy naší pomoci:

Humanitární středisko Šatník: Oblečení a obuv se poskytuje za určitých podmínek: bezplatně – po předložení aktuálního potvrzení o sociální potřebnosti za úplatu – z prodeje ošacení za minimální částky je tvořen Fond humanity Domečku, ze kterého se hradí např. neziskové služby pro děti a mládež, podpora zaměstnání osob se zdravotním postižením apod.

Letní tábory Táborová základna se nachází poblíž Borové u Chvalšin na Českokrumlovsku. Realizujeme tyto tábory: křesťanský, vodácký, keramický a Putování s Domečkem.

Letní tábory Táborová základna se nachází poblíž Borové u Chvalšin na Českokrumlovsku. Realizujeme tyto tábory: křesťanský, vodácký, keramický a Putování s Domečkem.

Letní tábory Dětem pomáháme také letními aktivitami. Nabízíme širokou paletu táborů..

Buškův hamr Jsme provozovatelem technické památky Buškův hamr u obce Trhové Sviny od roku 2013.

Sociální firma

Kontakty Více informací najdete na našem webu Můžete nám napsat na: Domeček, středisko pro volný čas a integraci DM CČSH Branka Trhové Sviny Nebo zavolat na: