Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Možnosti finanční podpory péče o doprovodnou zeleň komunikací Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Regionální pracoviště Jižní Čechy „Finanční možnosti čerpání z OPŽP na vodní ekosystémy“ Prioritní osa 4 – Ochrana a péče o přírodu a krajinu.
Realizace společných zařízení pozemkových úprav v Olomouckém kraji 1.
zelená linka: Možnosti financování krajinné architektury z programů v gesci MŽP Agentura ochrany přírody a krajiny.
Operační program Životní prostředí. Finanční rámec OPŽP 2,6 mld. €
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
Plán SFDI na rok 2016 a programovací období Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro životní prostředí Brno,
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Projekty vytvářející příjmy dle článku 55 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006 Praktické zkušenosti ŘSD ČR při přípravě projektů Ing. Tomáš Brázdil.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
AOPK ČR - Regionální pracoviště Jižní Čechy
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Ing. Eva Fialová, Ing. Ilona Kunešová, Ing. Filip Novosád
Možnosti péče o zeleň v obcích i ve volné krajině
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Podpora dopravní infrastruktury z fondů EU
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Operační program životní prostředí (OPŽP)
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE IROP, OP VVV, PA/ŠAP Kristýna Žižková
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Odpovědnost za poškození životního prostředí
OPŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Programy MŽP a OPŽP na podporu výsadby a ošetřování stromů v krajině
Možnosti péče o zeleň v obcích i ve volné krajině
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Pozemkové úpravy.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
OP ŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP

Dotační nástroje Evropské - Operační program Životní prostředí Národní - Program Podpora obnovy přirozených funkcí krajiny - Program péče o krajinu

Operační program Životní prostředí 2014 – 2020 Prioritní osa 4: Ochrana a péče o přírodu a krajinu Finanční alokace – Kč Specifické cíle: 4.1 Zajistit příznivý stav předmětů ochrany národně významných chráněných území 4.2 Posílit biodiverzitu 4.3 Posílit přirozené funkce krajiny 4.4 Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech

Operační program Životní prostředí 2014 – 2020 Prioritní osa 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu Specifický cíl 4.3 Posílit přirozené funkce krajiny Aktivita Vytváření, regenerace či posílení funkčnosti krajinných prvků a struktur liniové a skupinové výsadby dřevin (stromořadí, remízy) založení nebo obnova krajinných prvků, ÚSES Aktivita Realizace přírodě blízkých opatření vyplývajících z komplexních studií cílených na zpomalení povrchového odtoku vody, protierozní ochranu, a adaptaci na změnu klimatu opatření zamezující vodní a větrné erozi (travní pásy, průlehy, hrázky, svodné příkopy, meze a remízy, větrolamy)

Operační program Životní prostředí 2014 – 2020 Kolové výzvy ( ; ) Financování schválených projektů do r Výše podpory %; min. způsobilé realizační výdaje 250 tis. Kč (bez DPH) Příjem žádostí IS KP (odkaz na Podmínky podpory stanoveny Programovým dokumentem OPŽP 2014 – 2020 a Pravidly pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP

Způsobilé jsou náklady na: stavební práce, zemědělské a související služby zajišťující splnění parametrů daného specifického cíle např.: o výsadba dřevin a dokončovací a rozvojová péče nejdéle po dobu 3 let o realizace přírodě blízkých opatření vyplývajících z komplexních studií cílených na zpomalení povrchového odtoku vody, o protierozní ochrana), vedlejší rozpočtové náklady vyvolané investice v přímé souvislosti s projektem studie, jsou-li navázány na realizované opatření a splňují-li obecné podmínky způsobilosti projektové přípravy

Program Podpora obnovy přirozených funkcí krajiny - POPFK Podprogram Adaptační opatření pro zmírnění dopadů klimatické změny na nelesní ekosystémy Opatření 4.1 tvorba a obnova ekostabilizačních prvků v krajině

P odmínky čerpání podpory POPFK - stanoveny Programovým dokumentem a Směrnicí MŽP č. 6/2009 opatření je možné realizovat pouze ve volné krajině (mimo intravilán), možnost realizovat víceletá opatření (do 5 let) výše podpory až do 100% celkových způsobilých výdajů maximální způsobilé realizační výdaje na projekt: 250 tis. Kč příjem žádostí o podporu březen až září (sběrným místem jsou regionální pracoviště AOPK ČR)

Program péče o krajinu (PPK) Podprogram pro zlepšování dochovaného přírodního a krajinného prostředí (PPK B) B.2 c) Výsadby nelesní zeleně plnící krajinotvornou funkci B.2 d) Vytváření drobných přírodních prvků v krajině (obnova mezí, mokřadů a drobných vodních ploch, realizace ÚSES)

P odmínky čerpání podpory PPK B -stanoveny Směrnicí MŽP č. 1/2015 opatření je možné realizovat pouze ve volné krajině (opatření se nevztahují na výsadbu a obnovu podél dálnic, silnic I., II., III. třídy a železničních tratí), možnost realizovat pouze jednoletá opatření výše podpory až do 100% celkových způsobilých výdajů maximální způsobilé realizační výdaje na projekt: 250 tis. Kč příjem žádostí o podporu aktuálního roku (sběrným místem jsou regionální pracoviště AOPK ČR)

Další informace je možno nalézt na: Děkuji za pozornost